ІГЕНнадій ІГЕНнадійович

Мені байдуже, чому Геннадій Москаль виступає промоутером Угорщини на українському Закарпатті – з певного умислу, чи по недомислію. Швидше всього, другий чинник спричинився до появи першого. Так чи інакше, це вже доконаний факт: головний представник української влади на Закарпатті виразно працює на чужу державу. Більше того, всупереч лінії Президента України, який його призначив.

ІГЕНнадій ІГЕНнадійович

8 вересня спільнота «Антипопулісти» в соціальній мережі Фейсбук означила голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, "який кинувся захищати нацменшини регіону від українізації", номінацією "Головний популізм дня". Як констатують модератори спільноти, "переважну більшість українців обурює, що чоловік, поставлений керувати областю Києвом, а не Будапештом з Бухарестом, виступає із заявами, які ллють воду на млин угорських і румунських радикальних націоналістів. Ото докерувався Москаль, що вже говорить в унісон з пропутінським «Йоббіком».

Насправді, сприймати головну мотивацію вчинків Г.Москаля виключно через призму його беззаперечно фонтануючого популізму, можна тільки з далекого Києва. Тут, в Ужгороді, особливо останнім часом, все це сприймається далеко не так безневинно. 

Можемо чітко констатувати, що насичення влади Закарпаття кадрами КМКСу, безпосередньо керованого з Будапешта, лояльність до просування ідеологічних символів угорського експансіонізму на Закарпатті (ще одного, після одіозного Верецького монумента, символу гонфоглалашу біля Берегова та виразно провокативної імперської корони на історичному комплексі «Корона»), особиста участь у святі турула, нереагування на появу «неофіційного державного прапора» Угорської імперії до 1918 року, а з 1940 року – прапора Королівства Угорщини періоду часів регента Міклоша Горті та фашистського уряду Ференца Салаші на фестивалі «Hungary fest» в Ужгороді, сепаратистські заяви його ставленика на посаді голови облради Рівіса – з сумнівами щодо перспектив перебування Закарпаття у складі України за певних обставин та твердженням про громадянський характер війни на Донбасі, настирливе намагання передати стратегічно важливий Ужгородський аеропорт конкретно угорській компанії та, насамкінець, чітке позиціонування на боці офіційного Будапешта і всупереч позиції офіційного Києва в контексті надзвичайно важливого для державності України мовного аспекту нового Закону України «Про освіту» – все це вже не збіг випадковостей, а чіткий ланцюг закономірностей.

І все це стало можливим тільки при Москалеві та виключно завдяки Москалеві.

І, знову ж таки, зовсім не важливо, в чому саме полягає той глибинний «умисел» Г.Москаля – в цілком очевидній і сталій залежності від ворога українського народу Віктора Медведчука, у тому, що він став заручником «золотої» угорської карти в так важко вибудовуваній ним антибалогівській, а по факту - антиукраїнській «ширці» в Закарпатській облраді, чи, банально, у прагненні долучити ще одну квартиру в Угорщині до вже наявної в Румунії. Тим більше, що всі ці різнопланові чинники можуть одночасно уживатися в суперечливій особі Г.Москаля абсолютно гармонійно.

Тобто, усе це не має жодного значення. Сліпучо-біла посмішка, закочування очей і матюки для народу як елементи попсової харизми «генерал-губернатора» вже не здатні відвернути увагу від реальної і масштабної шкоди, яку він завдає своїми діями державі Україна в її найзахіднішому регіоні.

І ці дії мають цілком конкретну правову кваліфікацію, яка не може бути невідомою заслуженому юристові України і окупованого Криму, – ДЕРЖАВНА ЗРАДА.

Де нині перебувають Крим і Луганщина, в яких колись на ключових державних посадах працював Г.Москаль, так само запевняючи про відсутність загрози сепаратизму і лобіюючи перед Києвом інтереси тамтешніх антиукраїнських спільнот, – відомо. І цей «історичний» досвід  мав би вже змусити українську владу прийти до тями і замислитися щодо його нинішньої діяльності на Закарпатті.

З його вчорашнього калічено-угорськомовного блазнювання на фестивалі "Берег-фест" сміялися навіть самі угорці. Хоча, в глибшому розумінні, таке калічення – не повага до них самих, а абсолютно навпаки – демонстрація повної неповаги...

І вже, мабуть, зайво говорити, що Україні від усього цього, в глобальнішому контексті, – зовсім не до сміху...


* IGEN в перекладі з угорської – "ТАК"

** Тут не дається оцінка побутовим рефлексіям представників угорської спільноти Закарпаття, не зачіпаються національні почуття. Мова про конкретні дії конкретного українського чиновника. Як вже сказано в одній із залінкованих тут публікацій, "складно винувати в цьому угорців: вони дозволяють собі рівно стільки, скільки диктує їх угорський патріотизм і скільки дозволяє їм держава Україна, зокрема в особі того ж таки Г.Москаля"

01 жовтня 2017р.

Теги: Москаль, Угорщина, зрада

Коментарі

Іван 2018-08-13 / 17:42:55
ЗВІДКИ МАСКАЛЬ ЗНАЄ АЗІРОВСЬКУ УГОРСЬКУ

О.Д. 2017-10-25 / 06:07:47
В продовження теми - Угорщина хоче залучити Москаля до слухань у Венеційській комісії на своєму боці (http://zakarpattya.net.ua/News/175436-Uhorshchyna-khoche-zaluchyty-Moskalia-do-slukhan-u-Venetsiiskii-komisii-na-svoiemu-botsi )

Міші 2017-10-17 / 13:54:18
Якщо ви такі самі громадяни - розмовляйте державною мовою, в ідеалі - знайте державний Гімн, і, найголовніше, любіть цю державу, а не виснажуйте її ресурси в той час, як обожнюєте Угорщину.

Як кажуть: "Риба шукає, де глибше, а людина - де краще". Тож живіть там, де вам буде настільки краще, що аж захочеться якщо і не бути палким патріотом, то хоча б поважати головні державні символи та устрої.

О.Д. 2017-10-16 / 11:41:27
Ага. От тільки проблема виключно в тому, що, навішуючи ярлики, такі як ви нездатні відповідати за власні слова і вказати, де тут брехня і розпалючання

Міша 2017-10-16 / 08:46:07
Проблема не в Москалів, а у Вас п. ! Ситуацію на Закарпатті розгойдують такі націоналісти, як Ви. Пора Вам зрозуміти, що угорці такі самі громадяни з тими самими правами як українці. СБУ пора зайнятись Вами, за друкування неоднозначних, брехливих статей, в яких лише мізер правди, за розпалювання міжнаціональної ворожнечі!

О.Д. 2017-10-15 / 19:26:13
На підтвердження цього посту про антиукраїнську і проугорську суть Г.Москаля можна навести і цю інформацію про відкриття меморіалу на честь розстріляних угорцями і поляками захисників Карпатської України -
http://zakarpattya.net.ua/News/175203-Na-Veretskomu-perevali-lviviany-urochysto-vidkryly-memorialnyi-kompleks-polehlym-sichovykam-Karpatskoi-Ukrainy-FOTO
Це ще один факт у вже викладений логічний рядок.
За справами їхніми і пізнаєте їх )

О.Д. - Варошові 2017-10-08 / 00:12:59


Саша, а ти працюєш в СБУ, а при цьому підпрацьовуєш на Росію. Якщо кум Балоги - це лише батько усиновлених з сиротинця дітей, і це - не недолік, і це, насправді, єдина прив'язка цієї публікації до Балоги, то твоє паскудство конкретне, не має людського виправдання, а ще межує з держзрадою.

Ти вже переступив усі межі порядності і загалом здоровго глузду. Прийди до тями, будь ласка.


Варош 2017-10-07 / 23:37:43
Москаль є опонентом Балоги, кумом якому приходиться автор статті. Ось і уся мотивація даного матеріалу.
Потрібно зрозуміти одне - усі ці персонажі є майданутими і працюють, свідомо чи не свідомо, на користь жидо-америкосів.
А Україна тим часом страждає.

патріот 2017-10-07 / 18:43:48
Подивіться добре де кинули на паркан шаш державний Прапор. у які країні ми живемо? Невже не знайшлося на цьму збіговиську бодай одного державника, який би взяв у руки нашу Національну Святиню - Прапор України!!!! Невже і за це вам треба платити ? Скотобаза !!!! Премії не забудьте собі наковбасити.....

Вуву ..... Палику. ."морозову" 2017-10-06 / 06:03:52
Не треба нас гвалтувати потрошенком ... Ми і так всі "розпотрошені"

"Павлові" 2017-10-06 / 00:58:29
О, Падяку, ти і тут наслідив? Не вистачає духу підписатися власним іменем?

Павло 2017-10-05 / 22:16:48
До цієї статті автор забув додати два підзаголовки :
"Україна для українців" і обовязково "Порошенко це Україна , а Україна це Порошенко. Нестане Порошенко не стане і України".
Рекомендація автору , яу уже встав на путь сталінізму-путінізму ну то не треба соромитись. Все одно усі все бачать. )))

Вуву 2017-10-04 / 13:56:03
Цей турул ... Дуже наближено виглядає так як німецький орел ... часів фашистськойі німеччини ...хто хоче може набрати в "google" і переконатись (якщо є якісь сумніви).

Вуву 2017-10-04 / 07:01:10
На такого самого як він ... Бо нім що і куда ... пройде рік-два часу ... Аби народ "вкурив" ... Що то за нова людина.
Чи може дійсно ... Вже якого амбітного і гонорового нарешті призначать.

питання лиш в тому, що 2017-10-04 / 06:19:17
не знають, ким того бовдура замінити

Вуву 2017-10-04 / 05:44:40
Якщо маскаля ще не скинули ... То значить ігена і пЭью тримає якийто темний і мутний бізнес ... Тут позасумнівом ... Бо інакше президент який дійсно прагне свойій крайіні і свому народу покращити життя зреагував би алярмово ... (а тут така тиша).

О.Д. 2017-10-04 / 02:38:29


"Ці 2 клоуни пуд керівництвом Ігена-Ігеновича" на "другів подобенці", котрі, Фоштер Лупина, "тоті малокаліберні вінці із сосідськими машликами держат", то не просто два клоуни. То українські державні службовці міський голова Берегова Золтан Бабяк і (!) призначений цим самим Ігеннадієм Ігеннадієвичем голова Берегіської РДА Іштван Петрушка.

Якій державі служать ці держслубовці і, як ви справедливо зауважили, чи змогли б вони це вчудити в присутності Іген-Ігена, якби він цього не дозволив, питання риторично.

Про це йшлося в іншому записі мого блогу - http://zakarpattya.net.ua/Blogs/171689-Moskal-i-shapka


Фоштер Лупина 2017-10-03 / 23:05:56
А того турула на 4-й побзерайте: То чи не тот самий скульптор-верховинець мадяром халяву підсунув, шо Мункачійови бюст уробив на місці колишньої сіро-білої гранітної статуї (совіцької) жони-свободи. І з сесього турула і з Мункачія іржа тече.
Ко мадяром иншого турула поклав у Паланкови? Та тот верховинець з Ляхівця, же русин, і зробив! А пару років тому хотіли му Шевченківську Премію дати. А де улляли з металу? А у славному варишови Куйові! На Арсеналі у 2008-му. З 80-кіловим мечем у пазурях. Ще й булшого модара уробили, ги за старих мадярув бив. А ко там тото усадив? Вкраїнський гелікоптер, вікраїнці і закріпляли!

Фоштер Лупина 2017-10-03 / 22:48:12
Побзерайте на другу подобенку - вна йой як много обйяснює:
Чому ці 2 клоуни пуд керівництвом Ігена-Ігеновича тоті малокаліберні вінці із сосідськими машликами держат?
Бо газда ззаду - якраз пудходит у виблідлому бордовому рехликови. Ровт Шоні бачі. "Кто платіт дєнєжку - тот і дєвушку танцуєт!"
То так ги у казці про Буратіну - там у тому циркови свій Карабас-Барабас фивником бив.

май русин 2017-10-03 / 18:02:45
Ідіот маразматичний. Тильо проблем для Закарпаття, ги ун вчинив, не вчинив ані єден губернатор до нього. Народ ся колотит, бо сись ІГЕНнадій пуддиржав не свою диржаву, а чужу. Кіби не сися пуддержка, вшидко би прошло май потихи