Угорцям продемонстрували стан та потужності аеропорту "Ужгород" (ФОТО)

У четвер, 4 травня, керівництво Закарпаття приймало угорську делегацію, яку очолив мер Дебрецена Лосло Поп.До складу делегації увійшли також виконавчий директор Дебреценського аеропорту від мерії Петер Гуляш та директор аеропорту м.Дебрецен від співвласників компанії «Xanga» Ендре Чукаш, також технічні фахівці угорського аеропорту.

Угорцям продемонстрували стан та потужності аеропорту "Ужгород" (ФОТО)

Угорські партнери виявили зацікавленість у співпраці функціонування єдиного в Україні стратегічного гірського міжнародного аеропорту «Ужгород». Угорська сторона цікавилася, які на сьогодні актуальні напрямки та маршрути з обласного центру Закарпаття. На що отримали відповідь: найбільша є потреба до столиці України – Києва, відстань з яким - до тисячу км. Потім йдуть Прага, Будапешт. Згадувалася ще й Туреччина, в якій багато закарпатців проводять літній відпочинок.

Як зазначив голова облради Михайло Рівіс, "У Чехії зараз працює багато наших заробітчан, які часто навідуються додому рейсовими автобусами або ж власним транспортом. Відстань - понад 700 км, тому є потреба відновити авіасполучення з чеською столицею".

Проте, з цого слів, через недостатнє фінансування з боку держави маємо незадовільний стан дорожньої інфраструктури. Тож до Закарпаття не можуть комфортно та безпечно добратися з таких міст, як-от: Харків, Одеса, Дніпро та інші. А саме з цих міст найбільше їдуть на відпочинок не лише туристи, а й для оздоровлення в наших санаторіях, багатих на термальні та мінеральні лікувальні води. Тож було б логічно впровадити польоти з цими великими містами.

Далі угорцям наочно продемонстрували стан авіаційного підприємства та розповіли про його модернізацію. Так, для його потреб з Державного фонду регіонального розвитку та з обласного торік виділено понад 12,2 млн.грн.

Гості побачили, що аеропорт знаходиться у прикордонній зоні і маневрування літаків для посадки та вильоту здійснюється через повітряний простір Словаччини. Їм розповіли, що він забезпечує посадку, зліт та обслуговування повітряних суден і пасажирів. Наявна злітно-посадкова смуга дає можливість приймати літаки «АН-12», «Боїнг Б 737» та «Аеробус А 319».

Оглянувши територію аеропорта, злітно-посадкову смугу, сучасну огорожу та відремонтовані приміщення для пасажирів та митно-прикордонного контролю, угорці залишися задоволеними побаченим.

Гостям повідомили також, що для забезпечення умов повноцінного виконання операцій повітряних суден на аеродромі «Ужгород» опрацьовується питання щодо створення локального провайдера аеронавігаційного обслуговування на бази ЗОКП «Міжнародний аеропорт» «Ужгород» з подальшим його аудитом та сертифікацією Європейським агенством з питань безпеки польотів. За умови, якщо це буде угорський провайдер, то додаткова сертифікація не потрібна й аеропорт може здійснювати діяльність у штатному режимі.

Після оглядин делегація повернулася в облраду, де було обговорено більш конкретні кроки.

- Ми дуже задоволені побаченим. Аеропорт «Ужгород» в достатньо хорошому стані і не потрібно «з нуля» його піднімати, - зазначив мер Дебрецена Лосло Поп, додавши: – Перше, що потрібно, це розбудувати навігаційну систему. Але насамперед, нам потрібно врегулювати всі необхідні правові процедури. Тож, спільними кроками, сподіваюсь, результат буде швидше та успішним.

Якщо вдасться домовитися з угорськими партнерами про співпрацю між Закарпатською областю, мерією Дебрецена та компанією ««Xanga», тоді є реальні шанси залучити значні фінансові ресурси для реконструкції інфраструктури та навігаційної системи аеропорту «Ужгород» для стабільного функціонування летовища відповідно до євростандартів та вимог Європейської спільноти, повідомили Закарпаття онлайн упрес-службі Закарпатської облради.

 

04 травня 2017р.

Теги: угорці, аеропорт

Коментарі

Вуву 2017-05-11 / 21:24:57
Можливо міністр іфраструктури Украйіни В.Омелян зможе долучитись до справ нашого аеропорту і запропонувати йім відкрити рейси з Ужгорода "ryanair"... До Праги до Відня , в Стамбул ...
Тим більше що вони мають всі міжнанродні ліцензійі великий довід і практиу.
І без всякого сумніву це буде значно краще , аніж аренда з якимсь там дебреценом.
U

Вуву 2017-05-10 / 08:12:19
Порошенко зараз (реально) має лишень 14% ... підтримки громадян.
З яким багажом він планує йти на другий термін ... Коли всі "його люди" ... Реально ... Самі знаєте хто ?
А маскаль це як приклад того ... Що найбільше дискредитує довіру народу до його БПП ... Знищує довіру "на корінь" ... як до людини і як президента.

Глог 2017-05-09 / 08:04:33
Мадяри не можуть забрати Закарпаття цілим, то скуповують в роздріб. Так їм потрібно нашу територію, що аж чорти їх морять.

Вуву 2017-05-05 / 08:42:47
Є такий закон "лисого бормана" ...
Де жадність додана на дурість + тупість = бідність.
Це не фізика чи алгебра ...
Це філософія і аналіз.

Ечі 2017-05-04 / 21:49:07
Залізницю потрібно їм показати, стан будівлі СБУ і звичайно доріг, може відремонтують нам.

Вуву 2017-05-04 / 21:39:54
А найгірше що хуни потім украйінців сприймають як ідіотів ... І постійно вказують нам як ми бідно живем ...і які ми безпорадні .
А скажи но маскалю всім жителям області , яка економічна обгрунтованість такого рішення ... Що аеропорт Ужгорода треба здати в аренду...і товиключно хунам.?
І чого ти не оголошуєш ... відкритий конкурс ...на аренду ...якщо вже на то пішло .?
І як довго має тривати твоє самоуправство в області... Перед якою ьи публічно ніколи не звітуєш .?

Вуву 2017-05-04 / 21:17:41
Якщо вони такі зацікавлені ...то якого х.я вони не береть в аренду аеропорт в мукачеві ???
В чому проблема мужики ???

форестер 2017-05-04 / 21:10:22
Цитую ідіотів: "Угорські партнери виявили зацікавленість у співпраці функціонування єдиного в Україні СТРАТЕГІЧНОГО гірського міжнародного аеропорту "Ужгород".

Цим сказано все.

Вуву 2017-05-04 / 21:02:16
І очевидно що якби це було запропоновано ірландцям (low costers)"RyanAir"... То це ще ... Певною міроюможна було б зрозуміти ...
А те що робить маскаль то треба криком кричати .

Вуву 2017-05-04 / 20:55:22
Як правило і всі це знають ... В аренду здають ті обєкти які потребують ремонту або капіталовкладень ... І це оьговорюється контрактом.
А не так щоб державними коштами зремонтувати ??? А наве готове ... Що має приносиприбутокні прибуток здати по " договорняку" в аренду ... А міліони бабла собі на рахунки ( можливо офшорні).
Що це за така господорська (само)діяльність ...хто небудь може дати відповідь ?

Вквк 2017-05-04 / 20:45:35
Якщо аеропорт такий перспективний відремонтований ... То чого здавати в аренду "курку яка буде нести золоті яйця "... Що скажете петро олексійович ???

Вуву 2017-05-04 / 20:42:04
Якщо обласне сбу "куплене" чи "проплачене" ... То куди дивиться і чим займається головне управління в києві .
Чи може треба брати ще вище і думати. Сам порошенко в долі ... Якщо йде такий явний деребан державного майна з відкатами ... А на горі такатиша ???
"Р.s." ... Попередньо на ремонт ужгородського летовища. Було освоєно 4 млн.грн. державних коштів.

Byby 2017-05-04 / 20:34:01
Це не ... відкритий конкурс... на аренду аеропорту міждержавного рівня.
Чому мовчить гройсман ... Чому мовчить укравіація ???
Макаль далі продовжує робити "междусобойчики"... Бо вже попередньо пообіцяв що здасть хунам ...очевидно що за "свою" частеу в тому проекті ...або за відкат який йому хуни дадуть (чи дали)... Думати можна що завгодно , тільки одне без сумніву ... Що одна людина яка наділена повнотою влади поводится з тим аеропортом як своєю власністю і всі як барани мовчать ...а попевному часі почнуть верещати про корупцію.

сорри 2017-05-04 / 20:30:56
Ау, СБУ! Ці два безпринципні медведчуківські виблядки Москаль з Рівісом здадуть мадярам все, що треба Медведчуку.
за такою логікою треба віддати москалям аеропорти Одеси, Миколаєва, Херсона, Харкова, Запоріжжя і т.д.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини