Наступний Майдан

Те, що всі бачать і розуміють, і що виразно вимальовується з реакції суспільства в соцмережах, але про що бояться говорити: об'єктивно, якщо в Україні буде наступний Майдан, то за своєю суттю він буде антисемітським.

Наступний Майдан

І ніякі пропозиції нових кандидатур для "протестних" голосувань" пару, що накопичується, в безпечний спосіб не нейтралізують. Прибрати до рук, розділити між "ближніми" всі політичні ніші - зовсім не означає тримати ситуацію під контролем. Якщо правляча "еліта" не виробить нове розуміння і ставлення до країни, яку взяла у власність, - рвоне. Потужно. І, ймовірно, криваво.

На жаль. Бо Україна і ВСІ ми в ній заслуговуємо на краще.

Якщо про це мовчати, то це не означає, що цього не станеться. Навпаки. Про це треба говорити, аби відвернути небажаний для України сценарій майбутнього.

Не очікую на лайки. Більше того, точно отримаю протилежне. Бо тема жорстко табуйована. Але ми всі чудово розуміємо, про що йдеться. 28 років мєждусобойчика з розігруванням України плюс ще п'ять років комедії від чергового "олігарха" на ближчу перспективу - це забагато. По суті - нестерпно.

Порошенко не справився з цим викликом. Тепер м'яч - наразі зелений - біля ніг Коломойського...

 

02 квітня 2019р.

Теги: майдан, антисемітизм

Коментарі

Степан Крук 2019-04-10 / 21:40:10
Пане Піпаш! Щось є у Вас таке. Але зараз зрозумів звідки

В. Піпаш 2019-04-10 / 10:57:27
Щодо антисемітизму.
На Закарпатті серед щирих українців поширені прізвища "Урста", "Вірста" тощо, засновником яких, згідно із дослідженням покійного вже професора П.П. Чучки були вихрещені - ("ерщені") євреї (дрібний варіант - мусульмани) - див. його словник закарпатських прізвищ. Це є безперечним фактом і дискутувати, попри примітивний побутовий антисемітиміз, до певної мірою навязаний середньовічним рівнем релігійної свідомості - нічого!
Наскільки усвідомив стосується і мене. Я не є "чистокровним" українцем, зі виключно "словянською" кровю.
На одну шістнадцяту, з боку батька, я маю швабську кров (також і словацьку(бо, згідно переказів, наприкінці ХУІІІ австрійськмй німець Г. Майор настільки закохався у гуцульську дівку - мою прабабку, що, аби одружитися, пірвав стосунки із родичами перейшов, навіть, у її гр.-католицьку віру).
З боку матері маю угорські, знову - словацькі та італійські коріння (італійці тут будували залізницю наприкінці ХІХ ст, частина їх залишилася у Діловому та Солотвині).
Це в останні півтори вже століття. А що було у минулому - наразі перекази. з боку родини матері "не дотягнули". Але, дівоче прізвище мами було "Шмуляк". Прізвища на Закарпатті були зафіксовані у державних органах за часів Марії-Терезії. Звідки взялося прізвище?
1. Від найменування комахи - Джміль, який на Закарпатті називають "Шміль"
Але у такому разі мало би бути Шміляк (хоча у с. Луг, звідки родом мама, замість "І" вимовляють "у").
2. Засновником прізвища (згідно словника П. П. Чучки) був вихрещений єврей - Щмуль (Соломон).
У такому разі, я маю у своїх жилах і кров "вибраного народу" "бога Авраама". Якщо це так, то трохи мені від того дивно, але не вважаю, що воно мені шкодить, у т. ч. бути свідомим українцем.
А загалом, всі ми - від Адама та Єви...

Степан Крук 2019-04-08 / 12:48:35
Проти Порошенка голосують зокрема "євробляхарі", турагенти - туроператори, котрі збанкрутіли через безвіз, руськомовні реваншисти, прихидьники РПЦ МП і просто дятли! До ЗЕбіла приєднуються прихильники легалізаці легких наркотиків та відверті наркомани.

галичанин 2019-04-08 / 09:39:27
дозволю собі перепостити, читайте , якщо не потруть:
Шалом, шановні! Якщо чесно, не хотіла торкатися цієї теми. Але, накіпіло. Пост будет на языке. А. Чтобы всем понятно было. Б. Потому что и я на нем когда-то говорила. Так случилось, что я одесситка в пятом поколении. Моя пра-пра-пра родилась в Одессе на Молдаванке. И пра-пра, и пра жили там же. А другая пра у Нового Рынка, на Княжеской. Мое детство прошло уже на Спиридоновской. И я еще застала те времена, когда в каждом дворе где-то 60% на 40 жили евреи. Это потом они стали уезжать. Все больше, и все чаще. И город стал терять свой облик, свой колорит, свой язык. В моем роду были украинцы, поляки, евреи и греки. И это только те, про которых я точно знаю. Славабоху, про русских родословная умалчивает. К чему я это? - да к тому, что ко мне слова антисемитизм или ксенофобия не применимы. От слова вообще. Вот я и подобралась к главному. Помню как он начала президенства Пороха раскручивалась тема "Вальцмана". С надрывом, с нагнетанием в голосах. "Людонькі, що коїться, в Ненькі єврєї захопили владу") Хотя Порох такой же Вальцман, как я баронесса Беатриса фон Ротшильд)). И так было почти всю каденцию. А потом внизапна тихо-ша. И ни слова про Зевальцмана, который таки да на стопудов им является. И молчок Бєнювальцмана, к которому не официально, но таки перейдет власть в случае реванша. Боже упаси, я не про национальность. К таким, как они слова национальность не применимы. "Природа отдыхает" вне зависимости от национальности. И речь даже не о них. Речь о слухоносителях, о культиваторах этой темы. Которые долгое время вливали стране в уши, как это плохо-невозможно, чтобы во главе Украины стоял еврей, который вовсе не еврей. И которые тут же заткнулись, съехали с темы, или, как говорит Монова, залезли под шкаф, откуда их ссаными тряпками не выгонишь, когда к власти может прийти таки да, еврей, вернее, даже два. Вывод очень прост: дело не в евреях, молдаванах или американцах. Просто все это время у нас работают промосковские силы, которые жаждали реванша, и качают "болючі теми", только когда им это выгодно. А сейчас невыгодно. Потому что им пофиг кто зе - еврей, афроамериканец или араб. Им нужно вернуть Украину на свою орбиту. И если это получится, шлях до нового звільнення від російської окупації буде болючиший і довший. Ми майже вже звільнилися. Кожен крок Порошенка був під гаслом "Геть від москви, дайош Європу"! І що тепер так бездарно все втратити, профукати, відкотитися назад, як будто не було ціх 5 років, років війни і втрачених життів, не було Томосу, нової армії, нової зброї, санкцій проти рф, перемог на міжнародному фронті, безвізу, і багато чого ще. Просто подумайте, що ми втрачаємо, і що на нас чекає. Вмикай мозок, відкінь особисті претензії і образи. Це все потім. А зараз мова йде про нашу Державу. Про її безпеку та Незалежність. Про її майбутнє. І яким воно буде залежть від тебе. Це звернення до всіх тих, хто любить Україну. Насправді. Вот теперь все. Думайте.

Степан Крук 2019-04-07 / 18:33:43
Сьогодні особливий день. Бо тільки сьогодні згідно із законом, кандидати можуть відмовитися від участі в другому турі. Але Вован сцикло! Хоч це було б найбільшим, що він зробив би для Украни

Степан Крук 2019-04-07 / 18:25:33
Бог побив цей народ вибір котрого залежить тільки від того, попісає кандидат в баночку чи відмовиться! Що твориться в головах тих, хто бажає перетворити країну в арену цирку??? ЗЕбіли вочевидь зливають всі досягнення Майдану: безвіз, томос, біометричні паспорти, Євроінтеграцію, рух до НАТО, мову! Люди схаменіться! Ви можете зраджувати Порошенка, але зраджувати Україну НЕ СМІЙТЕ!!!

О.Д. 2019-04-07 / 17:10:21
Demon Killer, Фейсбук, особливо в частині коментарів поточної політичної ситуації і виборів також, переповнений АНТИВЛАДНИМ (не побутовим) антисемітизмом. Він не спрямований проти однієї якоїсь персоналії, а проти всіх представників владної "еліти" України, в силу обставин сформованої з представників однієї національності.

Майдан не був масовим явищем. Це породження 10% активного населення України. І 90% виборців Зеленського до нього не мають жодного стосунку. Швидше, до Антимайдану. Тому наступний Майдан (наголошую, якщо буде) теж буде справою рук активної частини суспільства, відносно невеликого його відсотка.

Тому, нині все в руках Коломойського. Зможе він через свою креатуру продемонструвати приклад успішного управління державою, антисемітські настрої підуть на спад. А якщо продовжить типову для чинної "еліти" практику розграбування країни, посиляться.

Якщо можна, запитання: особисто вас не ображає таке нахабне впарювання нам Коломойським цього "кота в мішку"?

Demon Killer 2019-04-07 / 16:49:50
Може, автор бачить дуже далеко вперед. Я ж нічого подібного не бачу. Так, серед українців трапляються антисеміти. Але, думаю, небагато. Ніхто не виступає масово проти єврея Гройсмана. А голосування за Зеленського підтверджує, що масового антисемітизму немає. Тому я, попри щиру повагу до автора, цілком спокійний.

Степан Крук 2019-04-04 / 14:33:25
УНА-УНСО підтримала П.Порошенка: "“Україна знову підійшла до Рубікону – перед важким вибором і загрозою втрати державності. 100 років тому назад через амбіції лідерів УНР і демагогію більшовиків українська революція була втоплена в крові. А потім був Голодомор, репресії, нищення всього українського. Тому сьогодні керівництво УНА-УНСО прийняло рішення підтримати в другому турі президентських виборів Петра Порошенка”, – йдеться в повідомленні".

штик України 2019-04-03 / 17:07:17
Досить Майданів! Президент - представницькі функції.І не більше! Менше стане бажаючих. Ще президента треба зробити доторканим!І Всю його команду. Депутатів -теж! Так. Як у Німеччині чи Японії. Парламентська більшість(народ) голосує за Премєра. Уряд керує. Провалися - вилетів з крісла. Як в Італії!. Почекайте парламентських виборів... там все стане ясно. Слава Розуму України!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Горожанин 2019-04-03 / 13:55:36
До неаналітик : воно й видно що ви не аналітик , інакше б не написали те що написали .Окрім як Коломойського жоден олігарх не постраждав і не був прищучений .Навпаки у декотрих справи взагалі пішли в гору .І то Коломойський постраждав в силу свого грубого нахабного характеру .Сидів би собі тихо як Пінчук або Ахметов , і в нього було усе гут .Порошенко перший хто груддю захищає олігархічну систему , як " центрових олігархів так і місцевих в особах Кернеса і Труханова .Порошенко повністю заблокував створення антикорупційного суду .Тому так вільно почуваються мартиненки і кононенки .Російські олігархи в особах Григоришина і Бабакова міцно тримають енну кількість наших обленерго . Про Медведчука і його два інформ канали і спільний газовий бізнес з Порошенком розказати , чи самі знаєте ...

ІВАН 2019-04-03 / 12:37:32
Додаю: Питання у тому, тут я погоджуюся з О. Дибою, не у національності, а у менталітеті, світосприйманні. Зеленський є "російським", а не "українським" євреєм (останніх є чимало і вони є чудовими нашими співгромадянами). Він не сприймає українську ідею, Україну, як державу українську. Але, нічого - навчимо !

Руслан 2019-04-03 / 12:34:44
За 5 років ніхто б не справився.

ІВАН 2019-04-03 / 12:25:13
Майже точно, що президентом стане "російськомовний єврей" Зеленський, котрий не те що не сприймає, а взагалі глузував над усім українським. Але хлопці, нічого сцяти! Ми є, і доста МИ міцні. Заставимо. Змусимо! Тим паче, що всі євреї враховують тиск і піддаються тому, хто сильніший (окрім Ізраїлю, там вони на своїй землі і не допускають тиску, на що молодці.). Для нас - головне бути сильними. А, гадаю, такими ми є, таким, Слава Богу, вже і стало наше суспільство.
Слава Україні!

галичанин 2019-04-03 / 10:40:22
пане О.Д., а чи можете выдповісти прямо - за кого будете голосувати в другому турі?

Степан Крук -неоналітику 2019-04-03 / 10:09:12
Ваш коментар вселяє надію! Але чи є в України ті 5 років??? Є агресор, голову піднімають реваншисти.....

неаналітик 2019-04-03 / 09:40:37
Політологічно хибний є сподівання на якусь там революцію в скорому часі. Трапився олігархічний реванш. Усі, хто воювали з владою Порошенка, так чи інакше готували цей реванш. Поздоровляю. Скоріш за все в Порошенка були амбіційні плани сковирнути один за одним олігархів з політичної верхівки. Неважливо, для чого це йому було потрібно. Зеленський - це лиш елемент реваншу, стабілізації влади олігархату. Усунення політичного впливу посади президента, перехід до чисто парламентської системи, заморозить дещо країну, покращить для них керованість процесами. А через 5 років можна буде випускати на арену й керованого Славка Вакарчука, коли нинішній клоун змерзиться плебсу. Для чергової стабілізації.

Точно, сорри 2019-04-02 / 19:23:40
Або за то яйце, шо має інстаграм.

сорри 2019-04-02 / 19:13:48
Степан Крук, нам вже запропонували на Президента Буратіно? О_О
Хоча, насправді я не здивований. Після клоуна українці можуть проголосувати і за поліно.

Степан Крук 2019-04-02 / 18:10:21
Ситуація в Україні така: у кого ніс довший той і переможе! Мені тьотя Роза це сказала...