Школа-розвалюха

Школа-розвалюха

Завтра минає сорок днів, як не стало моєї Мами. Та менше з тим, Україна й власне Закарпаття те переживе. Одначе, я в Києві поки що сам розпочинаю захід про те, що в селі Широкий Луг на Тячівщині (див. Страх за школу), де навчалися мої батьки та й я, неодмінно потрібно збудувати приміщення ШКОЛИ.

Звісно, я передусім звертаюся до закарпатських колег журналістів, аби вони у своїх фахових матеріалах порушили питання перед усім світом про те, в яких жахливих і нестерпних умовах навчаються дітки Широколужанської школи. Вважаю, що власне в таких умовах, як тепер, перебуває  Широколужанська школа, як колись, скажімо, навчалися хіба що нащадки політв’язнів Бухенвальду!

Буду вельми вдячний, що до мого заклику та й хтось з крайових закарпатських активістів, політиків і журналістів на те  відгукнеться. Хоч, мало в те вірю.

Проте, я вже звик постояти за себе та й за свою ШКОЛУ сам. Одне слово, хто зі мною?!. Здається, хтось з чужинців на кшталт Івана Ольбрахта та й відгукнеться. Станьте, окрилені, зі мною опліч! Я буду вельми вдячний. (І на те не треба нам волонтерів).

Щиро ваш Я.О.

11 грудня 2015р.

Теги: школа, Широкий Луг

Коментарі

Ошколованый 2015-12-15 / 21:21:31
Проблема зі школами України пов"язана з підступною політикою Путіна. Саме такий варіант пояснення цієї проблеми може влаштувати новітніх зомбі.

Ольга 2015-12-14 / 09:10:12
Я щиро вдячна,вам пане Я.О. Тужно і боляче дивитися на майже розвалену рідну школу,бо коли буваю у ріднім селі не можу її не відвідвти...Я прохожу шкільною площадкою,де колись стояла на урочистих лінійках,де для мене звучав такий хвилюючий перший дзвінок,де мені вручали атестат і де, майже рідні вчителі, проводжали у дорогу життя. Сподіваюся,що знайдуться Ті, кому не байдужа доля тих дітей,котрі мають бажання вчитися і прагнуть аби ми була освічена нація...

Faust 2015-12-14 / 00:03:10
..не ошколованый, а зомбований!..

Ошколованый 2015-12-12 / 05:59:40
Ярославе, сучасні глобальні господарі України передбачають зниження освіти до рівня примітивних споживачів. Так що про школи забудьте. Школи будувалися при "кривавому тоталітарному режимі".