Пул Москаля

Пул Москаля

Хто-хто, а я не перший рік проїжджаю карпатськими залізничними тунелями, з Кийова до Широкого Лугу. Й коли випала така нагода, то, звісно, мусив бути на відкритті найсвіжішого у бескидах тунелю; загодя поклав собі, що неодмінно буду на його «розпанаханні».

Та, виявляється, не все так просто, аби потрапити до журналістського пулу, ну, хоча б, начальника «Укрзалізниці». Не кожен з моїх читальників і знає, що таке нині означає слово «пул». І я ледь-ледь укмітив, аби потрапити до одного з тих пулів, аби здертися аж ген куди, на сам продовбаний наскрізь перевал.

Одне слово, любі мої читальники, слово «пул» нині має безліч означень, та найбільше наразі вживається на пострадянському мас-медіа як: «кремлівський пул – група журналістів, що повсякчас супроводжує та популяризує діяльність Путіна». Пул!..

Та від словосполучення «Путін» до «Порошенко» відлік мізерний, через що «пул» і ввійшов як означення – супроводження тих журналістів, які оспівують «державні хвігури найвищого пілотажу» в ЗМІ своєї країни та за її межами. Потрапити до сього пулу мені не випало, позаяк, гляди, нині в будь-якого голови райдержадміністрації є свій дрьобаний пул. Одначе, в Кийові виявилися мої давні закадичні корефани, які спромоглися втулити мене в один з малопомітних, але вкрай потрібних Державі пулів. Ось так я й потрапив на ґрунь найвищих українських бескидів.

Звісно, я потрапив до того пулу, де майже лишень слухають, мало про почуте пишуть і зазвичай добросовісно виконують свою роботу. Через що і я у даному разі можу лишень дрібочку про те сказати. Найбільше мене вразили попи, які освячували свіжий тунель з боку Закарпаття. Мене вельми здивувала наразі вельми релігійна Львівщина, що з її боку тунель не освячував жоден піп, ба навіть її уродженець – греко-католицький український лідер Святослав Шевчук. А зо сторони Закарпаття – аж три добре вгодовані [завважте] православні пописька. Слід віддати належне Ватикану, що на се знаменне дійство папа Франциск принаймні Шашіка не відправив (А скільки їх на Закарпатті єгово-баптисько-суботнико-християнських вірників). Хоч, скажемо відверто, ЄС і вклав бабло у сей свіжий тунель. І робітники, виявляється, які прокладали тунель, аж геть не закарпатці, проте мої ріднесенькі кревняки, чув я не раз краєм вуха від журналістського пулу голови Закарпатської облдержадміністрації Ген. Ген. Москаля – новоспечений тунель є суто закарпатський. Дуже прикро, що у закарпатських журналістів мислення дуже тонке, як у худої свині солонина.

Що тут скажеш… Хотів би почути на се публічну відповідь від свого тезки, до слова, не бездарного журналіста Ярослава Галаса, він бо ж формує пули й попів для Ген. Ген. Москаля на такі дійства та нехай би й висловиться наразі: а мо’ й справді я дещо схибив у даному разі!

P.S. Україна, тим паче Закарпатська область, до щойно зведеного Бескидського тунелю фінансово не мають ніякого стосунку, як, скажімо, щиро зароблені гроші Гейтса на противагу накраденому баблу закарпатських злодюго-бандитів несторошуфричів.

Гадаю, доста, п. Галас, офіційно висвітлювати у ЗМІ закарпатців як примітивних кацапо-православних орангутангів. Ба навіть за Австро-Угорщини попи не освячували тунелі. Отямтеся…

 

26 травня 2018р.

Теги: тунель, піп

Коментарі

Бітанга 2018-05-28 / 15:42:27
Кого я вижу на фотьцілюди коло Федеро
добрі!! се чейни вітьо Бедь наш " монах" ковдош і злодій , і адвокат і бізнесмен і депутат барига а нині він уже сан має профессора релігійних наук і Архімандрита цілого і Владики неіснуючоі церкви

Уйко 2018-05-28 / 15:39:59
москаль є пустий пуцер порошенка шо уд нього хочете ? Ун поїде утсика в чернівці або в румунію на оддих і гев

Пул 2018-05-28 / 00:43:03
Шо вас так жаба давит!

Степан Крук 2018-05-27 / 15:44:10
Ярославе, повністю погоджуюся, незважаючи навіть на те, що попів було чотири... Може там була й ладичка, в яку Москаль з Порошенком гроші на церкви кидали. Мене там не було, я не бачив! А ти б міг поділитися... Може й сам втихаря кинув копійчину МП?