Софія в риштованні

Софія в риштованні

У даному разі мене цікавить не те, хто то стане гетьманом після Петра Порошенка, а коли ж бо греко-католики з православними об’єднаються в одну помісну українську церкву. Віриться, що відносно молоді С. Шевчук та Епіфаній укріплять таки українське суспільство, звісно, коли захочуть. А балачки про технічну зброю, шурхотливе бабло та низькопробну поезію сьогодні недоречні, позаяк українець насамперед має код – арійця, людини, яка всупереч усьому зневажає будь-що крім своєї свідомості.  Стовідсотковий арієць-українець «від Сяну до Дону» повсякчас пам’ятав, пам’ятає та й пам’ятатиме повік, що звідси, з теренів його пращурів, з Північного Причорномор'я, й запровадилась славнозвісна Ріґведа. Скажемо так, нинішня цивілізація веде лік з України. Та про се, звісно, знають тільки ті, хто хоче про се дізнатися!

Знавці минулого ніколи не приховують своїх знань, аби розповісти своїм сучасникам, що їх чекає в будущині. Проте сущих такі «скороминущі» речі майже не цікавлять. Одначе, аби не заглиблюватися в глибочезні прошарки постсовкового мозку, зупинюся на коротесенькому штришку, який неодмінно слід запам’ятати ще тим, які не переставилися. Молодим – се до фені.

Той, хто хоч трішечки знайомий з архітектурою та оздобою Софії київської, погодиться зі мною, що сей осередок пахтить не християнством, а саме – арійством. Що й засвідчує, в стінах фарцової а-ля київської Софії відгонить візантійщиною відсотків на 70.

Греко-католики під орудою С. Шевчука та православні Епіфанія-Філарета днями раптом збунтувалися, суто по-хохляцьки, хотіли поділити сей храм межи собою. А, дзуськи! Сказала держава. Й закрила Софію київську на ремонт. Хоч, звісно, теж – по-хохляцьки, мовляв попи нехай розберуться спершу між собою, а відтак і держава пристане на бік Одної української церкви.

Тішуся тим, що в Україні таки є держава, хоч і хистка, а таки – наша!

Попи Москви і Рима – нам бо ж не брати.

Софія київська наразі в риштованні.

11 березня 2019р.

Теги: Софія, Шевчук, Епіфаній

Коментарі

Степан Крук 2019-03-11 / 10:41:23
Повісь собі свастику арійця на вухо, Славку! Обєднання двох проукранських церков ПЦУ та ГКЦ не є можливим, бо це дві зовсім різні конфесії. Та й недоцільно, бо сила України в її різномаїтті!