Є! Товариш по чарці

Лишень узяв до рук книжку «Капітан Алоїз» Олександра Гавроша, й одразу подумав, що автор зважився вивести образ австрійського митаря – батька Адольфа Гітлера, де змалював доконечно сперматозоїди майбутнього фюрера. Тепер, спало на гадку, задзьобає п. Гавроша яко мершу геть усе прогресивне людство. Адже родовід нянька Гітлера, як і Христа, теє ж геть усе прогресивне людство тримає під сімома замками.

Прототип
Прототип

Але, ознайомившись з анотацією, зрозумів, ітиметься в «Капітані Алоїзі» про любий усім руснакам і русначкам містифікований Ужгород. О, також цікаво, подумав я, й узявся поволеньки читати чергову «нетлєнку» фатьова з Порошкова. Й, гляди, перед моїми очима на одному з ужгородських цвинтарів шмигонула в кущі знайома постать професора, відомого «не тільки глибоким та різнобічним інтелектом, але й екстравагантною поведінкою». Шевелюра, борода… Та найбільше привернув увагу його чорний з «обтертими кутами» дипломат. (Пам‘ятаю той дипломат ще з Маріїнського парку в Києві). А там – булькає пляшка оковитої. О-о-о!

Виявляється, що професор Бідака (так твердить автор) – п‘яниця. Ху! Хвалити Бога. Не такий, як усі – тверезомислячий українець. Є ще з ким перехилити чарку-другу. Й хутко відпала охота «товкти воду» над Ужем…

Будьмо!

19 червня 2013р.

Теги:

Коментарі

ярослав орос 2013-06-25 / 10:05:33
Іван Яцканин 2013-06-23 / 18:17:23

високоповажний пане йване, вибачте, що одразу не відповів Вам... учора пізно ввечері повернувся з вигиблого краю коліївщини...
я скептично ставлюся до сучукрліту, щоб серйозно розглядати даний процес...
щиро Ваш я.о.

Будьмо! 2013-06-25 / 02:32:45
' булькає пляшка оковитої. О-о-о!'

Годжуся - справді най кращий вибір пивоварні Оболонь...:-)




Іван Яцканин 2013-06-23 / 18:17:23
Доброго дня, пане Ярославе!

Я дуже уважно прочитав ваш блог, але для мене більш цікавою була б Ваша думка про твір Олександра Гавроша. До речі, він мені «Капітана Алоїза» подарував і дуже просив, щоб я прочитав цю книгу. Я пообіцяв, то не лише прочитаю,та, може, навіть черкну щось на папір.Тепер читаю повість «Можу» Андрія Головка, яка вийшла у ж. «Червоний шлях» (номер 1-2, 1923 р.) Після Головка почну читати Гавроша. Знаєте, пане Ярославе, я від Вас чекаю скоріш серйозної літературної думки, яка б дала оцінку літературному процесу Закарпаття. Ви на мене не обажайтесь,я би хотів, щоб Ви мене правильно зрозуміли. Звичайно, можна реагувати на певні літературні події і таким способом, але треба мати на увазі, що час, пане Ярославе, працює проти нам, потім чи варто його витрачати лиш так, аби було цікаво самому собі.
Гарного літа Вам, пане Ярославе!

2345678 2013-06-22 / 18:27:31


Коментар видалено. Адмін


oleg t. 1964 2013-06-21 / 10:37:45
Tak. Jak by buv zaraz v Uzhorodi,to i sam by z velykym zadovolennjam perekynuv 100-200 grammiv z Prof. Bi..[Fedakoju]. Pryvit druzhe[jakscho chytajesh].