Вагітний. Чекаю десяту дитину

Вагітний. Чекаю десяту дитину

                                                                                               Ганнусі Пономаренко

Сьогодні-завтра триматиму її в руках. Мою любу «Дримбу». Десяту за рахунком книжку, виношену турботливо в лоні, що побачить – нівроку – світ. Яка то радість, – ще пахне друкарською фарбою, а ти береш і цілуєш її корінець. А тут, до слова, «Дримба» вийшла не де інде, а власне в моєму рідному краї, що років тридцять одвертався від мене, виплюнув (ген ще коли) яко викидень у помийне відро. Та, дякуючи передусім Іванові Хланті й Олександрові Гаврошу, які таки розшукали мене (кожен окремо) в Кийові та внесли до реєстру закарпатських фатьовів.

Думав, приїду до Ужгорода на презентацію «Дримби» та, попри те, ще й висвячу в арійці там то, на презентації, одну шляхетну пані, яка виявила бажання здійснити такий чин. Але-але... Місяців зо два, через причини, що склалися, ніяк не зможу сього зробити. Та просив би, проте, когось з моїх однодумців і побратимів, аби презентацію «Дримби» таки організували й провели в прес-центрі «Закарпаття онлайн» 18 квітня.

Най би запросили на імпрезу – директора видавництва пані Олену Кухарську, художника «Дримби» пана (панича) Данила Ковача. До слова, п. Данило, чую, ще й добрий дримбар. І власне він й, розпочав би під акорди дримби презентацію, що, безумовно, вестиме автор передмови – Олександр Гаврош, який і підбив мене на вихід її у світ, і подякував би від мене добродію Іванові Магею за сприяння у її виданні.

А присутні Михайло Фединишинець та Олег Диба, вірші, що їм присвячені, най би продекламували.

Якщо се буде не важко, то зігрійте моє старече серце далеко від рідного краю.

Красно дякую!

12 квітня 2012р.

Теги:

Коментарі

юрко 2012-04-18 / 08:04:09
радий нарешти за народ!якго сила.......

Слов'янин 2012-04-15 / 23:43:36
«Якщо се буде не важко, то зігрійте моє старече серце далеко від рідного краю...»
Пане Ярославе, Ви однозначно малувато думали, коли сказали отаке: «старече сердце». 18 квітня Вам «стукне» не 70, не 80, не 90 і не 100 років. Візьміть себе в руки і припиняйте песимістичні скигління... Попри все, правильних людей вистачає - і в літературі, і в мистецтві, і в ЗМІ, і в органах влади. Кожний на своєму місці дещо робить. Нехай, на перший погляд, здається, що геть усе хреново в країні... Все розпочинається з першого кроку, а вони, хоч і скромно, але вже зроблені. Не вішайте носа. Ви ще будете потрібні для Батьківщини...

Галина Малик 2012-04-13 / 15:00:54
Старечу?... Йой-йой, як сказав би вуйко Йой... Шкода... Выд тоъ паны....