КРОВ ПО ХРЕБТУ

…Іду по київському Печерську, а в правиці тримаю тяжку за обсягом книжку – «Енциклопедія історії та культури карпатських русинів». Сам Павло Роберт Магочі (один з упорядників) підписав її, звісно, мені. Ще повністю не розцвіли каштани, але вже опадає цвіт, а я на хіднику, йдучи додому, у весняному пориві тішуся з того, що б(у)рше нема в нашому «дурному закарпатському світі» ані п(у)дкарпатських русинів, ані п(о)дкарпатських русинів, бо власне сам затятий батько «русинофілів» Пол Роберт Магочі осьо заявив і видав, наголошую: «Енциклопедію історії та культури карпатських русинів».

Стараємось!..
Стараємось!..





 

                           От наразі, як у дитинстві, стою я з вуйком Николайом Дьологовим (затятим вівчарем) на карпатському ґруни та й звідаю його, киваючи у бік Надвірної:  "А там чия земля?" Старий черевань з вівчарською ботою мені й каже:  "Польське те,  хоч там жиють наші люди".  Ага... Міркую! Якщо то "польське", а жиють там наші люди, по пішли в дупу ляшки, бо земля то наша. Тобто, гадаю, від нині, пане Магочі,  –  жиємо з Вами без пуд- і под- карпатських русинів...  Бо й то є наша земля... І є в нас з Вами одна історія та культура карпатських русинів. Я – за!  

Логічно... Безумовно! То й, брати і сестри з Христосом і без Його, і особисто з Полом Робертом  Магочі,  уже, нарешті, як колись ми з моїм вуйком  Дьологом, гадаю, нарешті поміркувати про те, що дрьобані попи з ляхами нашу любу Галичину мордують віками: і гуцулів, і бойків, і лемків, а попри те русини таки ще не всохли посеред карпатського хребта, та, й уже, видай,  не замакітряться ніколи... Бо власне Олег Диба з одного боку, а я з другого  підставимо саракам  плече...

А щодо Магочі – дуже мудрий чоловік... Гляди, таки нарешті і він допетрав, і розуміє, що та блядська радянська Україна начебто ще не вмерла, та потрохи, просмалена більшовизмом, сука перефарбована, отямилася, і видається мені: помалу оклигує, починає нарешті розуміти, що наплодила достобіса павлодраяворівських-байстрюків... І вони – брешуть, брешуть і брешуть, єдроні  кополи!.. 

У Львові, Києві, Ужгороді...

А мені вуйко Дьолог завжди ставив у приклад цімборство (дружбу) Олекси Довбуша та його вірного друга Івана Рахівського...

Люблю я бандитизм... Карпатський... Свіжий... Як гірський воздух...

Тут мене ні Гарварт з прохвесором Магочі, ні широколужанський геній Петро Мідянка з його припуцькуватими п’ємонт-галичанами не переконають у тому, що власне арійський Київ – єсть ґрунь над ґрунями... Бо, як казав мій вуйко Дьолог: по два боки хребта – то й є вся наша Карпатська Україна! 


 

05 травня 2011р.

Теги:

Коментарі

2011-05-08 / 18:21:00
Наталко , а як вуха витримують лексику Ороса? А я за AcrobatReader!
Це людина культури.

Наталка 2011-05-07 / 23:22:00
А я - за. Тільки мої амбіції і Києва вимагають: бо якщо Карпати - мала батьківщина, то Київ уособлює Батьківщину взагалі. І там Універсалами намагались українство рятувати

AcrobatReader 2011-05-07 / 07:21:00
Так псується враження про людину. Так падає рівень дискусії і рівень сайту. А як ставиться адміністрація сайту до інтенсифікованого вживання ненормативної лексики, переходу на особистості тощо?

2011-05-06 / 23:55:00

Коментар видалено через порушння "Правил коментування". Адмін

местный 2011-05-06 / 19:25:00
"І є в нас з Вами одна історія та культура карпатських русинів. Я – за!" Я тоже. Что называется "+ 100" !

"А щодо Магочі – дуже мудрий чоловік" да кто б спорил. у мистера Пола-Роберта Магочи в его книках есть и версия что подкарпатские русины - отдельный народ и в других книгах (написанных очевидно на деньги других грантодателей) что русины Закарпатья - часть украинского этноса - как у фокусника, достающего из правого кармана кролика, а из левого вытаскивающего голубя. главное карманы не перепутать :)

Петро 2011-05-06 / 00:53:00
де то мож прочитати? Цікавить Ваша думка.А дійсно, і Мідянка міг би дашто повісти. Правда, він молодожон, то чи варто його турбувати?

Падлюкська Ґвардія 2011-05-06 / 00:52:00
Стараємось! Гавнюки...пішли в сраку ляшки...блядська радянська Україна...придуркуватими галичанами...

А хто проти моєї думки -- зарежу...

Ходи сюди падлюко...

Ну що ж, наливай 100 грам...арійська революція вперед!

ярослав орос 2011-05-05 / 23:58:00
Петро, 05.05.2011 23:52
А що то Ви так про нашого видатного поета Мідянку - широколужанський геній - якось це доста зневажливо від Вас звучить! Мабуть, мав правду Вольвач, будучи в Мукачеві і Ужгороді, коли говорив про Ваші не зовсім приязні відносини з Мідянкою. Стільки пишете в своєму блозі всячини, а про себе і Петра Мідянку щось нич не хочете повісти. Пора, Ярославе Оросе, припинити всі ці балачки і домисли! Напишіть про теґ. як є насправді!

пане петре, власне я про петра мідянку дуже багато говорив, що при нагоді позволяли мої можливості, та петро повсякчас про мене мовчав... ось у нього і запитайте...

ярослав орос 2011-05-05 / 23:54:00
то й ху... з ним,як пишеться харварт... москва пишеться з малої букви... а галіція - як ганя герман... не обс(и)рай мене, і Ти - ісусом станеш...

Петро 2011-05-05 / 23:52:00
А що то Ви так про нашого видатного поета Мідянку - широколужанський геній - якось це доста зневажливо від Вас звучить! Мабуть, мав правду Вольвач, будучи в Мукачеві і Ужгороді, коли говорив про Ваші не зовсім приязні відносини з Мідянкою. Стільки пишете в своєму блозі всячини, а про себе і Петра Мідянку щось нич не хочете повісти. Пора, Ярославе Оросе, припинити всі ці балачки і домисли! Напишіть про теґ. як є насправді!

AcrobatReader 2011-05-05 / 23:26:00
На фоні цікавих інших постів даного автора ріже вухо невмотивоване вживання ненормативної лексики.А крім того, "Гарвард" пишеться через "д" (Harvard).