АВТЕНТИЧНІСТЬ

Бути під кимось набагато легше, ніж зверху. Про се кажуть навіть жінки в любощах. Не знаю, чи се відомо широкому загалу лакуз, пройдисвітів і решті голомозим у штанях (маю на оці чоловіків), а принаймні я особисто чув таке не раз. А втім, я поділюся своїми враженнями від щойно відбутої імпрези.

Дмитро Ткач
Дмитро Ткач

У Києві в університеті "Крок" за сприяння першого (а відтак він був ще раз) посла України в Угорщині Дмитра Ткача відбулися Дні угорської культури в Україні. До слова, пан Дмитро -- уродженець Луганщини, і ніякого, здавалося б, відношення не має до мадярів у купі з  "драним-передраним" стосовно русинів і Великої Мадярщини Закарпаттям з наболілими віками проблемами. Звісно, їх, ті накопичені болячки, потрібно цивілізовано вирішувати... Але не палити, принаймні, гуму на Верецькому перевалі!.. Пан Дмитро є ще той козак, і б*є лише раз... Але вдатно! До слова, завдяки п. Ткачу в Києві був відкритий пам*ятник Шандору Петефі, а в Будапешті – Голодомору.

Сподобався мені нинішній Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Міхай Маєр. Виважений, розумний чоловік. За фахом -- арабіст. А на дипломатичній роботі вже відбув попередню свою службу на високих посадах в одній з арабських держав та Китаї.
То, коли зайшла мова про те, що власне Угорщина – перша визнала Україну як державу 1991 року , -- всі з присутніх щиро заплескали.

А втім... Дмитро Ткач, попри те, ще й презентував свою персональну виставку декоративного мистецтва з елементами угорської та української культур --  "Угорська ностальгія". Що тут скажеш. Україна та Угорщина – сусідки навік. А недоумків як там, так і тут вистачало, вистачає, й, напевно "хвататиме" їх ще ген-ген скільки... Головне, щоб посли межи людьми розумілися! Якщо, звісно, люди будуть...

01 квітня 2011р.

Теги:

Коментарі

п. Тамара 2011-04-04 / 08:38:00
А ще хочу добавити п.Роману, що екстремізм лякає людей, від нього одне лихо. Нормальна людина хоче миру, а не постійної ворожнечі.

2011-04-04 / 08:26:00
Роман, зверніть увагу на вислів п. Ярослава : "а недоумків як там, так і тут вистачало, вистачає...." Чи Ви з цим не згодні?

Роман 2011-04-03 / 19:42:00
Пане Орос, а чому вас не хвилюють понівечені угорськими гаслами українські памятники на Закарпатті? Невже тільки тому що це вчинили не "свобідні дурники", а культурні угорці?

П.Тамара 2011-04-03 / 17:19:00
А как противно читать комментарии,в которых людей обзывают модяронами. И, уверена, они считают себя этакими эрудитами-интеллегентами.

Ірина Мадрига 2011-04-02 / 16:22:00
Пане Ярославе, вітаю!
Дякую Вам за коментування мого матеріалу про Холодного.
Вдячна й за звістку про те, що конструктивний, позитивний діалог Угорщини та України триває і поза Закарпаттям.
Минулого тижня гостювала з дочкою-школяркою в угорському селі на Берегівщині. До нас віталися угорською незнайомі люди, нам зупинялася машина, водій якої угорською пропонував підвезти. Ми відповідали українською, і наші співрозмовники, як уміли, але дуже щиро давали нам пояснення. Дочка залюбки вчила дорогою додому почуті угорські фрази.
Боляче, що свобідним дурникам у нас ні закон не писаний, ні почуття особливої причетності до історії надзвичайно цікавого і самобутнього народу не притаманне.

KK 2011-04-01 / 23:08:00
Приємно прочитати ваших рівноважних думок про взаємини між цими двома сусідними народами. Більше рівновагу і менши демогогію, думаю що не пошкодить в цйому бурхливому часі.