Ріпа, чайка і, звісно, Достоєвський

Ріпа, чайка і, звісно, Достоєвський

Скільки житиму, пам’ятатиму мудрість Олекси Мишанича. Позаяк власне він увів мене в се києво-закарпатське життя. Мудрий був О. Мишанич. Лишень створилася Вища Атестаційна Комісія Вукраїни, п. Олекса «втулив» був мене туди, щоб через «умних» науковців я просував і вукраїнську думку, і закарпато-вукраїнську та й сам «Літопис руський», що йому мій славний земляк присвятив багато років, аби ж таки впорядкований і перекладений почасти ним сучасною українською мовою «ЛР» нарешті таки пропагувався українською. Проте з того нічого не вийшло в ВАКу, бо й Мишанич, і я хабарів там-то не брали… Й викурили нас звідти спритні славні «жовто-блакитні» яничари!

Та нині читаю, скажімо, таке: «Третій президент України Віктор Ющенко вважає Федора Достоєвського українським письменником.

Про це він сказав на зустрічі зі студентами Київського університету культури (Михася Поплавського).

"Я хотів показати, звідки ми є, яку цивілізацію світу принесли, скільки унікальних шедеврів, починаючи від трипілля, ми дарували світу", – заявив Ющенко.

"Важливо мати свій національний Лувр і сказати, що Рєпін – "ріпа" – це український художник, що Чайковський – "чайка" – це український композитор, що Достоєвський – це український письменник. Цей ряд можна продовжити на тисячі імен", – сказав Ющенко.

Про те, що В. Ющенко людина недорозвинута, я ще писав за часів т.зв. «помаранча», читай: «Українська революція лише розпочинається» або «Хуторянське кумобратіє», одначе тоді заслужив був в українських патріотів добряче різок на п’яти. Витримав одначе. А народ український дотепер страждає… Через недорозвинутого Ющенка.

М-да… Недорозвинутий Ющенко меле що йому заманеться дотепер, і про ріпу, і про чайку, а про Достоєвського взагалі. Хоч стій, хоч падай. А тим часом на Закарпатті спритні писаки зустрічають з корчагою та й передають йому же на Київ, маю на очі Куркова, кацапуру-писателя, ще одну корчагу, лишень тому, що він, мовляв, російськомовний А. Курков – український письменник. Закарпатські писаки – інтернаціоналісти. (Держіть ня, бо впаду).

А я противлюся тому. Позаяк О. Мишанич мене вчив іншому. Той, хто пише українською і вважає себе за будь-яких обставин українцем, ніколи не буде ані ріпою, ані чайкою, а тим паче – Достоєвським.

Шкода мені придурків! Хоч і вважають вони себе українцями…

Слава красному письменству!

23 лютого 2017р.

Теги: Мишанич, Достоєвський, Курков, Ющенко

Коментарі

Петро 2017-02-24 / 23:27:29
Шкода... Прогрес за межею неповернення...

Коля Питерский 2017-02-24 / 20:36:49
Петро, ты же помниш, шо ты гавнюк продажный... Братан Орос убет же тебя за милую душу... Петро, не шути! Зарежем. И Людок не поможет, бля...

Петро 2017-02-24 / 17:35:06
Дуже шкода, перенедорозвинутість генія прогресує...