Мойсея не буде

Мойсея не буде

Тут, у Кийові, майже всі в очікуванні Мойсея. Так і чую: «Мойсей прийде і виведе нас з… українського рабства». Стенаю на те плечима та й кидаю у відповідь: «Нафік вам Мойсей! Є у нас Майдан і Грушевського вулиця». Маю на оці, що у нас є – народ! Либонь, я таки нацик лівацьких поглядів. Позаяк український народ не терпить керонів.

Сьогодні підготував я звіт до найвищих державних інстанцій щодо корупції в Комітеті з Національної премії України імені Тараса Шевченка та й надіслав куди треба. В очікуванні не терпиться сказати, що пора, братове на Закарпатті, таки взятися суворо за себе, рідних і тих, від кого брали та кому давали хабара, пора покаятися! Звісно. То є – т(є)жко, як кажуть старезні гуцули, бо без каяття не буде діла, брати і сестри (без Христа).

Перебуваючи днями на Закарпатті, намагався організувати  м о д н у  нині Хресну ходу в тячівське село Чумальово до батьків митрополита Паканича, який вірно й щиросердно служить зброї Путіна й Кіріла-Гундяєва. На жаль, мій захід не вдався. Лузер – я! Виявляється, не тільки в Кийові майже всі в очікуванні на Мойсея, Тячівщина, що є майже в осередді Європи, також ніяк не дочекається на Мойсея. Свого. В рясі. Підступного й лихого.

Шкода, що в Кийові та й на Тячівщині, ще дотепер, після Майдану і в часи українсько-російської війни, народ український очікує на Мойсея.

Звертаюся до батьків митрополита Паканича, Параски Василівни та Івана Юрійовича, можливо ви таки вплинете на свого сина, щоб в Україні нарешті перестала тривати братовбивча війна. Ваш син, подружжя Паканичів, до кровопролиття дуже причетний. Про те не знає тільки Вован Жиріновський.

Сподіваюся не на Мойсея, а вас, вельмишановне подружжя Паканичів, що ваш син за вашої доброї батьківської ласки та напучування таки зречеться лукавого, й стане на бік істинний! Український. Ви ж бо його батьки.

Щиро ваш Ярослав Орос

28 квітня 2015р.

Теги: Паканич

Коментарі

Оросу 2015-05-01 / 20:33:18
"...Є у нас Майдан і Грушевського вулиця...»
Той факт, що усілякі мойсеї нас нікуди до пуття не виведуть - для тверезо мислячих людей не викликає сумніву.
Невже автор і досі вірує, що майдан був інструментом українського народу, а не інструментом моїсеївів нащадків?

Степан Крук 2015-05-01 / 14:01:07
А про що замітка? Про роль особистості в історії? Так, історію творять особистості: злі і хороші. Мойсеї! Вся історія всіяна іменами від Юлія Цезаря до Гітлера, Де Голя, Мусоліні, Рузвельта, Сталіна, Брєжнєва і, вибачаюсь, Путіна. Може публікація про негативну роль прокремлівських попів в Україні? Можливо? Не виключаю, що ця стаття згусток образи дописувача, котрого не хотять бачити в Спілці письменників, і котрому не світить Шевченківська премія. А в цьому вже точно винуваті попи, корупція, влада, сама історія, і вже точно сам Мойсей! Як інакше трактувати "інфу" в контексті публікації: "Сьогодні підготував я звіт до найвищих державних інстанцій щодо корупції в Комітеті з Національної премії України імені Тараса Шевченка та й надіслав куди треба".

антинік 2015-04-29 / 00:23:14
завопіло аноНІКове путінсько-гундяєвське кривославіє

нік 2015-04-29 / 00:03:08
народ нищать на фронті снарядами а на мирній території високими цінами та тарифами люди неможуть купити навіть пігулки а цей блазень забиває людям баки хто винуватий.людям не блоги треба а займатись справою