Паця та закарпатські сусіди

Hentes з мадярської перекладається — м'ясник, різник. Ще дотепер змадяризовані нямиші в долішніх селах краю послуговуються сим запозиченим словом, як мова заходить про фахівців з уколошкання та оббілування свиней. В одному з тамтешніх сіл навіть відбувається фестиваль висококласних коліїв.

Паця та закарпатські сусіди

Але наразі мова про інше, про принесення в жертву пацяти на благо неньки України та й усього східноєвропейського реґіону, що ніяк не визначиться — куди ж йому перти плуга: на схід, або захід! І таки, як засвідчують свіжі події від наших західних сусідів, після київського Майдану визначився ба чи ввесь східноєвропейський реґіон. Маю на оці вчорашній опір у Мадярщині, Румунії та Чехії.

Угорці рішуче повстали проти свого проросійського прем'єр-міністра Орбана, православні румуни обрали собі на Президента держави етнічного німця-протестанта, чехи закидали яйцями хитровзутого прокацапського Земана.

Безумовно, українсько-російська війна нарешті розплющила очі перерахованим наським сусідам, які ще вчора намагалися підсунути нам свиню в образі політичного русинства в краї. Та в підсумку — вийшов пшик.

У даному разі спливає перед очима мужній вчинок ужгородського поета, філософа та гентеша Михайла Фединишинця, який символічного 22 січня ц.р. приніс у жертву паця на прізвисько Яник, аби нам усім з сусідами жилося ліпше на сім світі.

Промовисто за безліч рядків графоманів:

                      — Учітеся, брати мої, думайте, читайте...

                                                                        Т. Шевченко

18 листопада 2014р.

Теги: Орбан, Земан

Коментарі

Пилип 2014-12-20 / 20:17:14
Завто Крук буде ситим.

Sarcoma 2014-12-09 / 10:12:24
Це не Гаазький трибунал. Це новітній Нюрнберг!

Круку 2014-11-19 / 21:16:04
До свята гентешів слід додати свинину у вигляді семенченків, берез, ярошів, тягнибоків і, насамперед, головного ворогу народу - Коломойського, який замутив нинішній бардак.

Ник 2014-11-19 / 07:50:14
Думайте, брати мои, як вийну припинити! Нарази вам не допомагают ни философи , ни гентеши!

Cтепан Крук 2014-11-18 / 21:31:35
Це провокаційна публікація! Незабаром розпочнеться "свинський сезон". Закарпатці почнуть різати, пшонків, азірів, германів, шуфіків..... Це протиріччить не тільки законам, якими опікуються тварини. Це суперечить моратарію на смертну кару в державі.
Уявив собі фестиваль гентешів у Гечі. Та це, люди добрі, не фестиваль. Це Гаазький трибунал!!!!!