Никола Тесла на Миколи

Тяжко жити в Києві, й віддавати безпосередньо свою любов Широкому Лугу. Ну, принаймні, виходить у даному разі так, скажімо, як той Флобер з пані Боварі. Треба ж таке… Працюю сумлінно я в столичній трупарні, й, гляди, завітав до мене сьогодні, вихідного дня, додому вельми відомий пан, і завели розмову про те та се, як раптом в о н и осінились Николою Теслею. Тут я й приндикнувся. Вельми відомий киянин, виявляється, вперше сьогодні в одній з ранкових телепередач довідався: хто ж такий Никола Тесла, й звідки його їдять…

Никола Тесла
Никола Тесла

А я йому на те – тьху! Микола Васильович Орос, себто мій батько, ще два тижні тому просив Бога, щоб дожити до 89 років. Дожив. І привітали його лісничий і його колега (та мій кум) Широколужанського лісництва 5 грудня. За що їм щиро дякую. Заслужив таки мій нянько!

9 грудня Микола Іванович Бідзіля з Сасова також матиме важні роковини. Будь-який Микола в Закарпатті знає (якщо нині не на заробітках), що впродовж сього зимового часу їхній патрон і пантрує їх у рідному краї. Що й зичу всім Миколаям од Ужка до Лазещини доброго здоровля!

Звичайно, Никола Тесла, хлоп – не простий. Йому закидають, що він і серб, і хорват, і з Montenegro. Нібито й американець. Але ніхто не заперечить, що його пращури походять з-під материнського хребта, який, даруйте, й нині простягається вздовж вельми загадкового Широкого Лугу.

Гадаю, про Николу Теслу вам розповість будь-який дітвак, як у Чикаго, так й Мукачево…

А на те – я втішаюся наразі столицею краю, й хоча б тим у  в а р о ш і  піцицьориком Миколайчиком, та й усією  мушвою над Ужем!

З Николаєм Теслею вас
 

07 грудня 2012р.

Теги:

Коментарі

тамара 2012-12-10 / 08:16:23
Генеку,а про Ніколя Саркозі зовсім не згадав.)

Генек 2012-12-08 / 16:46:54
Вибачте, але стаття - хоть шо. Про Теслу три слова, хоча можна було б приділити сьому генію науки май більше тексту.

тамара 2012-12-08 / 09:54:54
Слава-генію Николі Теслі!) Розумний був чоловік.