Мій прапор моєї країни

Мені байдуже, хто і що думатиме про мене після цього. Певен, що тих, хто крутитиме пальцем коло скроні, буде немало. Але я ніколи не ходив отарі. А тому можу собі дозолити те, що не сприймається натовпом.

Мій прапор моєї країни

Я зробив це. Те, про що мріяв давно, і чого не міг не зробити до цього 23 серпня, до цього Дня Прапора України. Власне, тепер це був подарунок самому собі до власного дня народження. Аби встигнути, хлопці, що його виготовляли, встановлювали його вже в темряві, в сутінках дня, що передував святковому. В мій день народження, в перші його хвилини він вже стояв – флагшток для МОГО прапора МОЄЇ країни у МОЄМУ дворі.

З минулого року, коли я у своєму блозі привселюдно, але насамперед для себе, пообіцяв зробити те, що зробив тепер, змінилося не багато. А тому просто процитую той свій запис про тоді ще вимріяне, а тепер – реальне «задоволення з того, коли зможу разом з дітьми, чи й просто сам (якщо захочеться побути наодинці з цим відчуттям) приспустити національний прапор України в моменти національної жалоби, чи, навпаки, підняти його в день того чи іншого свята моєї держави. І хай скиглять і підскавулюють з цього приводу жлоби, яким "все одно – "ковбаса", чи "калбаса", аби вона була". Не вони, не їх – можливо і домінуюче нині – ставлення, не жлобство вчорашньої, нинішньої і, можливо, навіть майбутньої (не)української влади визначають цей мій внутрішній стан, моє бажання. Я гордий, що я – українець. Я люблю свою країну, свою державу – знищувану, але не знищену однаковою мірою і чужими, і своїми. Мій прапор у моєму дворі з боку людної вулиці буде нагадуванням і тим, і іншим, що гарна, світла, красива і заможна Україна є. Як мінімум – у цьому дворі. Щонайменше – у моєму серці.»

Як і обіцяв, до нинішнього Дня Державного Прапора України в моєму дворі стоїть вимріяна мною прапорова щогла. І я, разом з синами, підняв на ній синьо-жовтий прапор країни, яку люблю.

З днем Твого Прапора тебе, Україно! З Днем Незалежності України вас, друзі!..

23 серпня 2012р.

Теги: прапор, флагшток

Коментарі

... 2012-08-27 / 15:11:10

2 Faust 2012-08-25 / 14:10:07

ти уже на...й ходив? і чого ти там не остався? чого сидиш у чужому краї?

Слов'янин 2012-08-25 / 19:59:16
Цікаво, що зробив Лангерманн?

МѢСТНЫЙ 2012-08-25 / 19:52:04
ну, наш флаг классно смотрится даже на фоне бамбука (что редкость)

Faust 2012-08-25 / 14:10:07
Пішов би ти, "сусіде" Лангерманн, на..й, або в Ізраїль, що одне і те ж...

О.Д. 2012-08-25 / 12:10:10

Учора через Фейсбук дізнався, що в Ужгороді є ще один прапор у дворі. Виявляється, вже 15 років він стоїть на обійсті Антона Симковича. Значить, що нас таких в Ужгороді – вже щонайменше двоє. )) Це приємно... ))

О.Д. 2012-08-25 / 11:54:54

2 /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Ну і що? Українофобів і просто гидоти в Україні і за її межами не бракує. І ви, пане Лангерманн – серед них. Он, ваша ненависть до України і всього українського не дає вам спокою навіть у Відні. А це свідчить всього лиш про те, що я все зробив правильно... ))

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ 2012-08-25 / 01:55:36

ТСН: В Киеве в День флага на госсимвол Украины бросали копейки и презервативы . http://ru.tsn.ua/ukrayina/v-den-flaga-na-gossimvol-ukrainy-brosali-kopeyki-i-prezervativy.html

Faust 2012-08-25 / 00:23:21
Дякуву файно, пане Олеже, за щирість і доброту. Слава Україні!

Слов'янин 2012-08-24 / 18:43:32

В такий Святий День щиро висловлені патріотичні почуття звучать особливо. Мені завжди подобаються ідеалісти (в доброму розумінні цього слова), одним з яких є Олег Диба. Нехай в його поглядах мені не все подобається, але як би в Україні більшість владних людей були такими - наша Вітчизна була б на більш достойному рівні. Слава Україні!

местный 2012-08-24 / 14:22:19
2 О.Д.: мои поздравления с ДР - спасибо все-таки Учителю, что пристыдил :)

запоздалыми они (поздравления) быть не могут - полмесяца туда, полмесяца сюда :)

О.Д. 2012-08-24 / 13:20:24
Ні, просто ви єдиний, хто не зрозумів, що день народження був раніше, і саме до нього, а не, формально, до 23-го серпня, флагшток було встановлено у моєму дворі.

Аби у вас не залишалося ілюзій і підстав для сарказму, повідомлю вас, що вже давно витер дату свого народження з соціальних мереж і т.д. Марнославство - не моя риса.

Всього вам найкращого.

Учитель 2012-08-24 / 13:02:43

Панове, автор натякнув, що у нього 23 серпня – День народження, а ви навіть не поздоровили свого соратника!!!

Ольга 2012-08-23 / 18:06:43
МОЛОДЕЦЬ, ОЛЕЖЕ. Я ДОБУДУЮ СВОЮ ХАТУ І ТАКОЖ ПІДНІМУ ПРАПОР, АЛЕ ЖОВТОБЛАКИТНИЙ. А ТИМ ЧАСОМ Я МАЮ НА АВТО БЛАКИТНО- ЖОВТИЙ ПРАПОР. МЕНЕ ПИТАЮТЬ, ЧИ Я ФУТБОЛЬНИЙ ФАНАТ, АЛЕ Я ВІДПОВІДАЮ, ЩО Я ФАНАТ МОЄЇ ЛЮБОЇ УКРАЇНИ. СЛАВА УКРАЇНІ ! ЩИРО ВІТАЮ УСІХ ІЗ СВЯТОМ !

Корятович 2012-08-23 / 16:15:24
П. Олеже - правільно зробили що завиршили свою мрію. Навіть нема потреби перед нікому давати якийсь то звіт. Слава Україні!

О.Д. 2012-08-23 / 12:38:15
2Черкай

Костя, чисті і чесні абстрактні почуття - як от любов до Батьківщини, апріорі сприймаються пафосно. Це ж не жменя гривень в кишені за зраджену і продану Батьківщину - непафосна і абсолютно конкретна...

О.Д. 2012-08-23 / 12:35:37
Пані Галино, блоги на сайті Закарпаття онлайн - не приватні скриньки на загумінкових ресурсах. А тому, коли я рівно рік тому ПУБЛІЧНО обіцяв поставити щоглу з державним прапором у себе в дворі, це передбачало (принаймні, я так розумію) виконання цієї обіцянки. Зрештою, наскільки я розумію, багато хто з професійних українофобів вже наперед по-тиху репетирував свої трольські промови у випадку, якщо б я не дотримав свого слова, а мені зовсім не хотілося давати їм підстави для зловтіхи...))

Треба знати мене, аби не говорити про пафос у такому випадку. Коли я свого часу поставив у себе в в кімнаті студентського гуртожитку перший в Ужгороді синьо-жовтий прапор - йшлося не про "понти", а, швидше, про реальну небезпеку. Тим більше, коли вперше підняв над Ужгородом (робив це двічі, бо перший прапор зняли працівники КДБ) синьо-жовтий прапор на верху височенної труби котельні біля 4-го гуртожитку УжНУ. Аби натягти полотнище на кінчик громовідводу на її вершечку, треба було, тримаючись за той тонкий громовідвід, стати навшпиньки на краю труби майже 2-метрового діаметру, з жерла якої пашіло угарним газом. Впав би туди і ніхто б мене ніколи не знайшов. Але Бог не дав впасти... ))

Чому знову, цитуючи, згадав про жлобів, які "скиглять і підскавулюють"? Бо саме вони нині, на жаль, визначають майбутнє України яку не люблять і для якої нічого не роблять, лише вимагають. Не нав’язуйте мені, будь ласка, любов до олігархів, безпринципних політиків, корумпованих чиновників, продажних журналістів і т.д. Я апелюю до іншої частини МОГО народу. І ті, до кого апелюю, переконаний, мене чують.

Мій прапор на приватному обійсті в Ужгороді - перший. Поки що. Так само, як колись першим був той прапор на трубі котельні біля 4-го гуртожитку УжНУ...

Черкай 2012-08-23 / 12:07:16
Ну що, молодець. Задумав, вирішив, зробив. Мені подобається підхід - не лізти до інших і забороняти-зривати-зпалювати те, що закортіло зробити їм, а зробити власноруч у себе те, що захотілося.
Частково згоден з Галиною - не варто звертати увагу на недоброзичливців і при цьому не варто перебирати з пафосом і суспільною значимістю. Просто гарний вчинок.
А бамбук у тебе прикольний!

553 2012-08-23 / 11:51:56
Дивно, але у Гетьмана Українського Народу прапор інший, подивіться на сайті. Щось не в порядку у вашому "королівстві"...

Галина Сличко 2012-08-23 / 10:22:10

Молодець! Однак, дивно, чому Ви, пане Олеже, настільки зосереджуєте свою увагу на "тих, хто крутитиме пальцем коло скроні", на тих, які "скиглять і підскавулюють з цього приводу жлоби, яким "все одно – "ковбаса", чи "калбаса", аби вона була". Думаю, самодостатня, любляча свою країну людина, має якщо не любити, то принаймні поважати і свій народ. Чому Ви підносите на рівень подвигу свою, як кажете "мрію"? Зробили це для себе, для своєї родини, ну, і для тих перехожих, які теж "фанати" (в хорошому розумінні) України - прекрасно, але навіщо стільки пафосу?????? Аби привернути увагу?????

Рома 2012-08-23 / 09:26:52
Як у Криму. Хоча на День незалежності представники справжніх націй навіть сплять в піжамах з зображенням державного прапора. Я вже не кажу про те, що у кожному вікні прапор(навіть декілька прапорів). Слава Україні!