Війна

Дістали… Відверто, нахабно, неприховано цинічно… Залізли в саму душу і вийняли з неї найсвятіше – те, що робить мене мною.

Таке було в 2004-му, коли обнаглілий від безкарності Медведчук сказав, що президентом вони зроблять того, кого захочуть – навіть мавпу. Тоді це була остання крапля, яка вивела мене на Майдан.

Я не вірив, що вийду туди знову. Але нині зрозумів, що не тільки зможу, але й хочу. Я хочу змести цю нечисть, яка нині відверто, нахабно і цинічно грабує МОЮ країну, називаючи її ЭТА СТРАНА. Це для них вона ЭТА, бо завтра вони її легко змінять на іншу. А я не хочу виїжджати. Я люблю СВОЮ країну, свій народ, свою мову. Я гордий, що я УКРАЇНЕЦЬ. Навіть тепер, коли зусібіч оті, які називають МОЮ КРАЇНУ  – ЭТА, через свої ЗМІ, придбані за награбовані в МОЇЙ країні гроші, сіють зневіру і переконують мене, що тут немає перспективи, а тому, якщо я гордий, активний і небайдужий і не хочу жити в бідності та рабом, звідси треба ВАЛИТИ.

Віднині я зроблю все можливе, аби з моєї країни ВАЛИЛИ не я, не всі ті, хто, як і я, любить Україну, а ВОНИ – ця до краю знахабніла купка паскуд, які чомусь відчули себе господарями на МОЇЙ землі.

Я оголошую їм ВІЙНУ. Свою, маленьку. Яку можу, не переоцінюючи власні здібності, можливості і сили. І зробив би це навіть тоді, коли би був один на цілому світі. Але сьогодні мені телефонувало багато людей, які думають так само, як я. Людей добрих і мирних. Але яких ЭТА влада вже взяла за горло. І які так само, як і я, сьогодні оголосили їй війну. Кожен, як і моя, свою, невелику. Але разом це буде одна велика і справедлива війна. Війна ЗА УКРАЇНУ.

Я – українець. Я люблю Україну. Це моя країна. Це моя держава.

Але це НЕ МОЯ ВЛАДА.

03 липня 2012р.

Теги: Україна, українець, гордий

Коментарі

Гуцул з Ясіня 2012-07-08 / 14:51:26
Вітаю пане Олеже!!! за статтю респект,в ній все правильно,вони нас недооцінюють,а наше завдання їх в цьому розчарувати!!!Ми їм Не Віримо,ми в Них нічого не просимо,Ми їх просто не боїмося!!!!пора точити сокири!!!!СЛАВА УКРАЇНІ!!!СМЕРТЬ НАШИМ ВОРІЖЕНЬКАМ!!

еВПе 2012-07-08 / 13:59:06
2то є то 2012-07-06 / 12:32:15
в США не іcнує державної чи офіційної мови. на федеральному рівні точно нема.

Все в цього добродія, як завжди, добре перекручено.
В США дійсно не існує юридичного поняття державна мова, хоч досі є поняття – офіційна мова. І за неухильне дотримання цього статусу щодо англійської мови її громадяни ведуть постійну боротьбу.
Всюди в США офіційною мовою де-факто є лишень англійська (тому-то там іспанська юридично може вважатися лише мінотарною, або ж “іноземною” мовою).
Відтак і у згаданому штаті Флоріда іспанська ніде не є офіційною (на відміну від шт. Пуерто-Ріко, де так історично склалося). Більше того, за останні 30 років в цій державі (США) вперто ведеться окрема “війна” за підвищення статусу англійської як єдино державної мови. Як недавно висказався знаменитий С. Гантінґтон: “Битва за англійський є в США фактично одним із головних фронтів війни за американську ідентичність (С. Гантінгтон, Хто ми? Виклики американської ідентичності, 2004р.).
Тепер щодо іспано-англійської двомовності. Це могло мати стосунок до окремих південних штатів і округів – там фактично визнано можливість для початкової і середньої освіти із обов’язковим вивченням іспанської. Але й тут за період з 1980 по 2005 рік проводилися з ініціативи громадян місцеві референдуми – і то лишень за підвищення статусу англійської та вирішення проблеми іспаномовної освіти (і тільки, тож ні про яку іспанську як державну там не могло зовсім говоритися). Прихильники жорсткого юридичного статусу англійської як єдино державної абсолютною більшістю виграли всюди і на всіх референдумах:
у м. Сан-Франциско (1983р.), шт. Каліфорнія (1984) – виступили проти виборчих бюлетенів на іспанській мові, шт. Каліфорнія (1986р.) – і за майбутнє признання англійської єдино державною мовою). За єдину державну англійську голосували – в шт.Флорида (1988р.), Колорадо, Арізона (1988р.), окр. Лоуелл (Массачусетс) (1989р.). В 1998р. висказалися громадяни шт. Каліфорнія, а в 2000 і шт. Арізона - про заборону самої можливості для двомовної освіти. В 2002р. – те ж саме – в шт. Колорадо.
І лише один раз у 1980р. виборці окр. Дейд (це якраз у Флориді) підтримано можливість для іспаномовної освіти, але водночас там же зобов’язалися і далі вести всю документацію виключно тільки англійською).

Наталка Майстренко 2012-07-07 / 21:44:59
Вони вже готуються до наступних воєнних дій. Кажуть Іван Різак вже тут з усією сім'єю, вже й усі тут працевлаштовані. Цікаво, на що з'їхались, що їм пообіцяли? А це значить - до чого нам бути готовими?

ужгородець 2012-07-07 / 20:12:13

Тролінг і антиукраїнство. Коментар видалено. Адмін

Валєрка Ляшкун - чмо русинське! 2012-07-07 / 13:56:49

Я, Валєрка Ляшкун, повний ідіот. Ми разом з Жаливов-Старостов маєме справки з береговського коргазу. Зато сьме в рокаши русини

Валєрка Ляшкун - чмо русинське! 2012-07-07 / 13:47:21

Я, Валєрка Ляшкун, повний ідіот. Ми разом з жаливов-Старостов маєме справки з береговського коргазу.  Зато сьме в рокаши русини

русский 2012-07-06 / 21:28:54

Тролінг і антиукраїнство. Коментар видалено. Адмін

спостерігач 2012-07-06 / 17:57:46
вибачаюся, спостеріг, тобто знайшов.

спостерігач 2012-07-06 / 17:05:52

а куди подівся список із 52 кандидатів від "батьківщини"? невже  не сподобалися коментарі про сподвижників?


Промийте очі і тоді зайдіть в рубрику "Політика". Будете всуєту вживати ім’я "віктор іванович" – власноручно забаню. Бо часу на анонімних ідіотів і тролінг не маю. Олег Диба

456 2012-07-06 / 12:51:36
Для Каті:

В США де-юре официального языка нет. В некоторых районах южных штатов дополнительно используется испанский (де-факто), в Луизиане — французский, на Гавайях — официально — гавайский

Р.В. 2012-07-06 / 12:50:31
Вы поймите меня правильно: Украина страна демократическая и если большинство народа Украины за русский язык, то кто вы такие чтобы диктовать им свое мнение. Вы меньшинство, а при демократии истина определяется большинством голосов. Все. Твоя страна решила, что ее языком будет русский, смирись и люби свою страну.

А "банду вон", это очень правильно. Очень бы хотелось Грузинский опыт у нас дома.

то є то 2012-07-06 / 12:32:15
@ Катя:

в США не іcнує державної чи офіційної мови. на федеральному рівні точно нема.

На рахунок іспаномовних жителів - для них створені всі умови. Є місцевості де вони переважають, наприклад південна Флорида. Там вільно функціонує їхня мова - причому у всіх сферах життя. Від освіти до торгівлі. Від судочинства до телевізора.

І ніхто з англомовних не влаштовує голодовок і не провокує беркутівців. Вони або змирюються з таким станом справ (ніхто ж не боронить їм розмовляти на рідній мові), або потихеньку вчать іспанську.

Катя 2012-07-06 / 10:35:30
Р.В. Вы вольны разговаривать на любом языке у себя дома, на работе (если коллеги вас понимают), на базаре и т.д. - но оффициальные бумаги, деловодство, фильмы, телеэфир должны быть на рідній, співучій, солов’їній мові. Ви зобов’язані знати і користуватися нею в повсякденномк житті. Чому ви подорожуюючи Європою не вимагаєте у них знання і розповсюдження російської мови? Чому а США, де живе масса емігрантів із терен Союзу, які не хотять вчити англійську, ніхто не додумався винести на розгляд Конгресу питання про державні мови?!!!!А скільки там мексиканців, ніхто ніколи й не рахував??? Може ви їм підскажете!

Родион 2012-07-05 / 23:50:43

Антиукраїнство. Коментар видалено. Адмін

2 Р.В 2012-07-05 / 18:46:28
чемодан-вокзал-росія!... с пляжа

Слов'янин 2012-07-05 / 18:40:17
Моральний потворець Колісніченко і Ко просунули явно провокаційний закон про мови. Їх начебто опоненти з числа "опозиції" - не менш моральні потворці - підняли бучу і, не дай Боже, чергову кольорову «гевогюцію». В результаті гої учергове стравлені, їх увага вже котре переключена на далеко не пріоритетні проблеми. А тим часом соціальні паразити продовжують свою справу, наживаючись на українському народові. Фінанси, ЗМІ, "провладні" та "опозиційні" сили у них під контролем. Як казав відомий соціальний паразит Борис Абрамович Березовський, "Легче купить партийную верхушку, чем целую партию". От і робіть висновки. Як правило подібні шумові заходи ВОНИ роблять саме тоді, коли на неофіційному рівні приймаються насправді важливі рішення.

О.Д. 2012-07-05 / 15:32:20
Р.В., не переводьте проблему в мовний "срач". Питання звучить ширше – "Банду геть!"

Інше є в ілюстрації в блозі мєстного - "Хочеш двомовності? Вивчи українську мову, ...!"

Р.В. 2012-07-05 / 15:08:21
А что сделаете с людьми которые хотят русского языка и тоже считают эту страну своей? "Украина моя страна, и я хочу в своей стране говорить на своем языке!" С этим что сделаете?

О.Д. 2012-07-05 / 11:11:51
Це, "походу", МОЯ країна. А ЦЮ владу як обрали, так і знесемо. Крапка

Р.В. 2012-07-05 / 10:07:57
Вы забываете, что этого президента законно избрало большинство жителей страны. И они именно хотят чтобы русский язык имел такой статус. Исполняя волю большинства президент и партия ведут такую политику. Если вы с этим не согласны, то это, походу, не ваша страна.
С кем воевать? С востоком Украины? С избирателями партии регионов? Вы - меньшинство, которое хочет навязать большинству свою волю. А это в демократической стране не получится. Только в авторитарной, или в диктатуре меньшинства(помните комунизм?)