Привласнений Сектор

Коротко: Закарпаття онлайн було тим виданням, яке від самого початку створення підтримувало і висвітлювало діяльність Правого Сектору Закарпаття. Однак зараз припиняє будь-які публікації на цю тему, принаймні - до ОФІЦІЙНИХ і ПУБЛІЧНИХ вибачень з боку речника ПС на Закарпатті Владіміра Ґласнера. Причина - той потік лайна, який він вилив на мою адресу і адресу сайту за останні два дні.

Роль Закарпаття онлайн в процесі скинення режиму Януковича відома: ми боролися з ним від першого дня його приходу до влади, а рубрика "Україна без Януковича" з'явилася на ЗО на піку потужності режиму, за півтора роки до Майдану. Хто скаже, де був тоді п.Ґласнер? Де він був під час Майдану? Він з'явився в ПС тільки після того, як ми, тобто ті, хто творили закарпатський Майдан, зайняли споруду ОДА. Тобто, саме тоді, коли я публічною заявою відмежувався від боротьби за місця і крісла, яка тоді розпочалася, і повернувся назад у журналістику.

Що маємо нині? Богдан Пилипів, який починав ПС на Закарпатті і робив РЕАЛЬНІ справи - через ментовсько-СБУшну провокацію зараз сидить у СІЗО, а по його імені топчеться Ґласнер, який випірнув в організації в дивний і незрозумілий спосіб. Тепер ця людина долучилася до реалізації рожевої мрії Шаранича і Ко і почала поливати брудом мене. І я не вірю у випадковості...

"Карпатська Січ", яка була ядром ПС Закарпаття на початку його створення, тепер також - в стороні і має цілий ряд запитань до п. Ґласнера, який вже теж встиг долучитися до її дискредитації. А діяльність Правого Сектора на Закарпатті звелася до бутафорії, видимості діяльності та пустих прес-релізів. Закарпатські чиновники не бояться смітників, а серед керівників районних осередків ПС на Закарпатті - звичайні контрабандисти...

Я свідомий того, що викликаю на себе додатково цією публікацією. Але ніколи не шукав комфорту, а завжди діяв відповідно до своїх переконань.

Апелюю не до тих, хто зараз молиться на ікону Яроша і ототожнює ПС Закарпаття з письменницьким хистом Ґласнера. Бо завтра ці люди будуть першими і найактивнішими серед тих, хто буде розпинати того, кого нині обожнюють.

Я звертаюся до тих, хто здатен мислити, аналізувати і розуміти, що відбувається в сьогоденні. Аби впливати на творення майбутнього. Того, яке ми всі спільно виборювали на своїх майданах...

І до тих справжніх, кого знаю в Правому Секторі, і хто знає мене - теж...

20 жовтня 2014р.

Теги: Правий Сектор, Гласнер

Коментарі

ВАСЯ ЩУР 2015-02-04 / 19:34:00
НУ ,ЩО ЧМИРОТА З ПРАВОГО СЕКТОРУ ПРИЙШЛИБ В СЕЛИШНУ РАДУ ВИГНАВ ЯК ПСІВ , поклалисте буришина атой тепер ліс краде недоумки

птн пнх 2015-01-20 / 06:42:03
Ваш блогер Ірина Мадрига-п"ята колона Кремля. Зайдіть на її сторінку на Фейсбуці!

ярослав орос 2014-10-23 / 22:11:08
дякую Тобі, Олеже, що, попри все, тримаєш стяг арійський! І, здається, казав уже Тобі -- не зважай на втому.
придурків стачає ж, розум -- один.
най жиє, далекий родичу с. бандери!

О.Д. 2014-10-23 / 12:31:53


Чому не можна? Зайдіть у Фейсбук і почитайте: недавно на схожу тему писав журналіст Юрій Лівак. Ця тема загалом активно обговорюється в соцмережах.

Не можна красти, вбивати, ґвалтувати тощо. А обговорювати суспільно значимі теми - можна і треба. Не можна анонімно апелювати до неанонімного автора неанонімного блогу. Хоча... Не те що неможна, в сенсі - заборонено. Просто, не феншуй це... ))


Василь 2014-10-23 / 11:37:45
Я не є типовим носієм закарпатського комформізму, коли всі при зустрічі обціловуються, а поза очі поливають брудом. Це факт.О.Д.
Олеже, так не можна писати і думати.

Олег, Берегово 2014-10-22 / 00:10:15
PATRIOTові - а скажіть, будьте добрі, хто керує Берегівським ПС, і що вам про нього відомо?
Бо мені, наприклад, практично нічого.
А дуже б хотілося.

О.Д. 2014-10-21 / 17:21:51
"А коли", і вам ще пояснювати? Тут йдеться не про Правий Сектор, і,тим більше, нема наміру обговорювати дурню на взірець тези "про кришування на Закарпатті братами Б.". Мова про конкретну особу - Владіміра Ґласнера.

А коли? 2014-10-21 / 13:57:57
А коли я писав про Правий Сектор, про його причетність до влади (читай до Януковича), про його бутафоризацію, про кришування на Закарпатті братами Б..., то Ви їх видаляли. А зараз прийшло прозріння? Пізно? Бо Оди вже сь те наспівали

О.Д. 2014-10-21 / 13:01:59
Героям слава!

Тарас Табака 2014-10-21 / 07:49:24
Приймаю. Проходили через різні речі, пройдемо і через це. Слава Украіні!

О.Д. 2014-10-21 / 00:35:13
:) Сподіваюся, будемо пити ще. І спілкуватися)

Копча 2014-10-21 / 00:20:15
Знайомі, знайомі ще й кавою мене пригощав, хороша була кава. ;)

О.Д. 2014-10-20 / 23:18:06


Тарасе, маючи за найбільше бажання сховатися від людей у своїх бамбуках, я, працюючи в журналістиці, вимушено перебуваю в епіцентрі публічності. А тому змушений давати поясненням тим чи іншим власним вчинкам і, тим більше, "вчинкам" сайту, який редагую. Це - інформування. Тобто, за сайтом стоїть жива людина, яка впливає на формування його "обличчя". І це вимагає певних пояснень. І навпаки, мені, як людині, яка стоїть за сайтом, приписують те, що я не роблю, те, як я не думаю і т. д. Бо це опубліковано на сайті. І це, часом, також потребує пояснень.

Блог дає можливість робити це у неофіційній формі, вільному, органічному для мене відкритому, емоційному викладі.

Коротко, Тарасе: я не художник, я - журналіст. Редактор сайту. І я не Тарас Табака, не Копча і, дякувати Богу, не Владімір Ґласнер. Я - Олег Диба. Так ся стало.. ))


PATRIOT 2014-10-20 / 22:58:30
Согласен с Вами Олег. Полная бутафория . Обратите внимание , кто руководит береговским отделением Правого Сектора. Кто знает человека, руководящего виноградовское отделение ПС. Уверен , то же самое обнаружите в других районных ячейках. Или люди , которые имеют беспробудное криминальное прошлое, или проплаченные неизвестности, которым абсолютно безразличны какие-любо патриотические идеалы . Но больше всего удивляет поведение, точнее абсолютное бездействие и безграмотный подбор своих же кадров , товарища Яроша, как руководителя партии. Напрашиваются в результате анализа или нехорошие мысли , или ...

Тарас Табака 2014-10-20 / 22:53:16
Ніхто в моій особі "розпинати" нікого не збирався, я ж казав, вибір за кожним - його особиста справа... Але спостерігаючи світ, бачу, як рідіють та тануть ряди справжніх людей серед довколишніх двоногих істот. З іншоі сторони - не роблю з цього особистоі трагедіі, поскільки так завжди було і буде в історіі на фоні критичних зламів. Питання в іншому... Якщо йдеш до визначноі мети, то чи є потреба відволікатись на другорядні речі? якщо щось собою представляєш, то підіймаєшся до рівня оппонента, чи опускаєшся до нього? І чи не втрачає при цьому те, головне, чого прагнеш?
Зараз реально проходимо фазу краху утопій, про котру я довно говорив, але усвідомлення цього настане значно пізніше, якщо прийде взагалі... Час не залишає права на дрібязковість. От і все.

О.Д. 2014-10-20 / 22:07:48
Копча, я й не казав, що ти молишся на Яроша. )) Я написав чітко: що до таких якраз не апелюю. Бо це люди, нездатні до критичного мислення. Вони сьогодні, відповідно до того, що вклали їм у вуха. обожнюють, а завтра, "прозрівши", ненавидять і закидують камінням.

Ми знайомі. Ти радикально не такий )

Нижче вже пояснив: тут йдеться не про Яроша. До якого я не маю упередженого ставлення, хоча й маю цілий ряд запитань. І не про щирих патріотів з ПС. А про Ґласнера. А про нього ти і сам сказав.. )) Значить, нам тут нема чого ділити... )

О.Д. 2014-10-20 / 21:54:43


Тарасе, це адресовано мені? Якщо так, то здивував. Бо я не встрягав в особисті "розбірки", а цим постом, навпаки, їх зупинив. Іншого виходу і способу в мене не було, а варитися в цій каші не хочу і не буду. Власне, після цього мого запису все й припинилося. Значить, ті справжні в ПС, до яких апелював, яких знаю я і які знають мене, почули. Принаймні, на те розраховую.

А моє ставлення до ПС визначене моєю дотеперішньою активною його підтримкою. Задай слово "сектор" в пошук по сайту і побачиш. Тому мені не потрібно порівнювати списки, аби щось зрозуміти.

Про "Правий Сектор" (може ти не помітив) тут практично не йдеться. Оцінок йому не дається. І Ярошу - також. Йдеться про особу Владіміра Ґласнера.

Про суб'єктивне, об'єктивне, емоційне і прагматичне. Я не є типовим носієм закарпатського комформізму, коли всі при зустрічі обціловуються, а поза очі поливають брудом. Це факт. І якби шукав комфорту, то чинив би протилежно, як чиню зазвичай. Це недолік? Ну тоді розпинай мене. )) Від оточуючих по відношенню до себе вимагаю того ж: якщо хтось скаже, що я зробив зло, підлість, збрехав, вкрав чи щось подібне, тоді так, я поганий. Наразі не кажуть. Ну й слава Богу.

Тобто, право називати паскуду паскудою залишаю за собою. І це, при моїй публічності - найбільша вимога до самого себе. Бо я, хочу того, чи ні, через сайт - в епіцентрі публічності...


Тарас Табака 2014-10-20 / 21:09:10
І ще дещо... Продивись списки ПС... І списки інших. Хто і що пройшов, хто посміхається, при тому, що довелось пройти... А потім роби висновки, хоча воля твоя, без сумніву...

Тарас Табака 2014-10-20 / 19:56:21
Якщо особисті "розборки" для людини стають важливішими за великі цілі та прагнення, то і ціна цієі людини стає адекватною його вчинкам, думкам та почуттям. Твоє життя, твій вибір і рішення ніхто не забере, але...
Між субєктивним емоційним та обєктивним прагматичним не завжди стоіть знак рівності.

Копча 2014-10-20 / 17:55:04
Ікон вдома не маю то ж на Яроша не молюсь та Олеже твоє ставлення щодо нього упереджене з чим мушу не погодитись, а Гласнер :) ну він дійсно трішки того, якби справді був на війні то міг би списати на контузію :)