Андріїв – Щадей: крок вперед, чи два назад?

Андріїв – Щадей: крок вперед, чи два назад?

Найпопулярніший аргумент прихильників Б.Андріїва полягає в тому, що, мовляв, в Ужгороді за ці роки хоч щось робиться порівняно з попередніми. Тобто, логіка розмірковувань зводиться до того, що зловживання та крадіжки є нормальним станом влади і з цим даремно боротися, але щось перепадає і людям.

У зв’язку з цим дві цифри для порівняння: бюджет Ужгорода у 2020 році становить 1 млрд 400 млн. гривень. З них 400 млн. – бюджет розвитку. У 2014 р. він становив відповідно 400 млн. грн. і 30 млн. на розвиток.

Таке різке зростання відбулося завдяки реформі децентралізації, започаткованій після Революції гідності урядами А.Яценюка та В.Гройсмана, і нинішній мер не має до неї жодного стосунку. Навпаки, по які боки барикад під час революційних подій стояли Б. Андріїів та В.Щадей, і яким силам слід завдячувати реформам дуже легко переконатися, переглянувши хроніку недавнього минулого навіть в соцмережах чи на даному сайті.

Такі різкі зміни у перерозподілі коштів відбулися по всій Україні і цим пояснюється феномен міцних позицій діючих голів практично у всіх містах. В значній частині обласних центрів теперішні мери або перемогли вже у першому турі, або є явними фаворитами у другому з хорошим відривом. Тому 25% Б.Андріїва у першому турі на такому тлі виглядають надзвичайно блідо і це є найнижчий показник серед керівників усіх обласних центрів. Тому така «ефективність» цього «хоч щось робиться» при такому «золотому дощі» це – злочин перед майбутніми поколіннями, від яких вкрали розвиток. Бо перехідний період закінчився і місту не залишається можливостей звинувачувати Київ.

Не менш промовистою є ситуація, коли Ужгород виявився єдиним обласним центром, до якого категорично відмовилися приєднатися в єдину ОТГ навколишні села. Тобто, бути ужгородцем стало непрестижно і для досягнення такого стану знадобився непересічний «талант». Особливо переконливо і гнітюче це виглядає на тлі найближчого сусіда – Мукачева, де  соціальна картка мукачівця чи реєстрація в місті стають альтернативою виїзду за кордон. Бо організації такого рівня медичної допомоги містянам можуть позаздрити навіть в найближчому зарубіжжі. Звідси 70% підтримки А.Балоги та черга з десятка навколишніх сіл, які мріють увійти в новостворену ОТГ, крім тих, що вже до неї вступили. А у нас Сторожниця, Оноківці, Минай, які, по суті, а не юридично, вже  давно є частиною міста, святкують перемогу, бо відбились від корупційного монстра з його земельним дерибаном.

Ось такі є практичні наслідки «хоч щось робиться» при наявних можливостях.

І ще одне символічне порівняння. В той час, коли в Мукачеві висаджують дерева та розширюють зелені зони, в Ужгороді головним досягненням вважають замощення бруківкою та забудову будь-якого вільного клаптика землі. І це мова не про жадібність, а про саме ставлення до життя.

Насамкінець наведу висновки з одного наукового експерименту, який легко знайти на просторах інтернету. Вчені намагались з’ясувати принципову якість інтелекту, яка забезпечує його розвиток. Для цього співставляли здатність до навчання у малюків 3-4-х років та мавпенят. І виявлялося, що більшість розумових операцій, як ото здатність рахувати, знаходити складні операційні зв’язки для отримання вигоди у дітей та мавп не відрізнялися. Але одна риса виявилася принциповою. Нею володіла частина дітей, підкреслюю – частина, проте жодна мавпа. Коли перед дітьми та тваринками ставили цукерку чи банан з установкою, що їх не можна брати, поки експериментатор не повернеться, а взамін отримають більше, то лише окремі діти могли себе стримати. І жодне мавпеня. В майбутньому саме у цих дітей виявилися кращі здібності до навчання, розвитку та самоорганізації. А потенціал тварин так і гальмувався повним пануванням інстинктів.

Яке це має відношення до Андріїва, Щадея та ужгородських виборців, експериментатори не з’ясовували.

19 листопада 2020р.

Теги: Андріїв, Щадей, вибори

Коментарі

Олександр 2020-12-13 / 01:13:29
Даний ретроспективний поверхневий аналіз бага в дечому збігається з реальністю. Так і є мери на коні тому що в результаті реформи всі зароблені податки лишаються на місті , а не йдуть в центр. Відповідно гроші з’являються скоріше і в рази більше, тому стврюється ілюзія, що попередній мер дуже багато зробив для міста.... В першу чергу в нього в рази зросли можливості дерибанить міські гроші і одночасно більше робити, чим створюється ілюзія про дбайливого мера- баналь6ий підкуп не далеких містян. Андріїв задіяв всі можливі системи махінацій і підкупу та й ще мала явка дозволила йому за малі гроші стати мером....

Наталка Майстренко 2020-12-06 / 12:25:30
Останній абзац бомбезний. Респект! Немісцеві ужгордці вибрали банан і цукерку вже і нараз, бо якість їх інтелекту в повній відповідності до такої у їх фаворита. В унісон, можна сказати. Якісь там перспективи! Хто на них твориться?! Відірвались від землі і мислять одним днем, - вчорашнім. Здається вони думають, що були б на його місці, то робили б аналогічно, тому й максимальне співпадіння по якості інтелекту. Ну, а ужгородцям залишається сльози лити від того, що інтелектуальна еліта в громаді не сягає навіть 2 відсотків мешканців.

Читатель 2020-12-03 / 17:24:31
Или вообще вопиющий пример. О том, как одна "нефанатка воров" в Верховной Раде, в своё время, не отказалась от приглашения выступить на чьей-то свадьбе сына вора. ))))

Читатель 2020-12-03 / 17:22:58
Пусть и с опозданием, но отвечу в адрес того, что я, якобы "фанат вора Андреева". Отвечу просто. Мы все "фанаты воров". Ходим в их магазины и кафе, пользуемся их услугами и т.д.

А самое главное. Обвиняет в воровстве тот, кто сам же метит на "место вора". Чаще всего именно так и происходит. Извините....

Рома 2020-11-30 / 10:08:02
Прочитав статтю і засумнівався, чи слід було голосувати за Андріївна, але Щадей мені не подобається, бо стикався з ним, от і вийшов вибір без вибору. Треба було іншого кандидата поставити на противагу Щадею.

вуйко 2020-11-20 / 23:57:38
Змонтоване фото багато про що говорить.

злий 2020-11-20 / 14:44:04
Читатель, виявляється, не просто совок, але ще й фан злодія Андріїва. Круто (

Віктор Пащенко 2020-11-19 / 22:27:45
Браво читатель!
Так майстерно підкреслити типаж Ваших однодумців я б не зумів.

Читатель 2020-11-19 / 21:23:07
И еще одно. Статья о выборах, или экспериментах с обезьянами? Да, Бог с ним. Щадей такой "святой", что сам же врёт. Нагло! Пример вранья от Щадея. Он говорил: "Дорожка для пешеходов в 10 раз дороже велодорожки на Славянской". Но, дело в том, что так и есть:
1) Со стороны пешеходной дорожки, бордюры все перекладывались. Со стороны велодорожки - практически всё нетронуто.
2) Асфальт и брусчатка - разная стоимость укладки.
3) Плюс к этому - обустройство новых мест для лавочек, обустройство пешеходных переходов, которых не было и т.д.

Читатель 2020-11-19 / 21:18:43
Извините, товарищи журналисты, но вы, изобличая враньё - сами врёте. Как раз, наоборот. В Ужгороде высаживаются деревья. И очень много. А во-вторых. Результат Андрееву подпортили двойники! Если бы они не баллотировались - Андреев бы набрал больше!

Вувк 2020-11-19 / 10:04:02
Так. Але вже не один раз було зясовано як носатий конюх з братаном і ко. дерибанять бюджетні кошти , віджимають земельні ділянки з ,, дровосєком боршовським,, і многая многая.


Віктор Пащенко
Публікації:
/ 6Вибори в Словаччині: Притча про вовків
/ 4Символіка Незалежності
/ 14Перемога розуму над інстинктом
/ 36Мукачево. "Падіння" Турула
/ 4Коса на камінь. Рух підтримки закарпатських військових проти правоохоронців
/ 5Орбан як Путін
/ 7До тричі, або Чому Україна вже виграла цю війну
/ 5Закарпатський переворот №3
/ 9Про Балогу, Москаля, Медведчука та політичну історію Закарпаття
/ 7"Переворот" в Закарпатській облраді: перерозподіл старого і опіка Києва
/ 14Десакралізація влади як шанс до реального самоврядування
/ 5Ужгород політичний (післямова виборів 2020)
/ 1Ужгород політичний. Ч. 5
Ужгород політичний. Ч.4
/ 2Ужгород політичний. Ч.3
Ужгород політичний. Ч. 2
/ 1Ужгород політичний. Ч.1
/ 1Політичні трансформації Закарпаття. Ч.15. Закінчення
/ 5Політичні трансформації Закарпаття. Ч.14
/ 4Політичні трансформації Закарпаття. Ч.13
/ 1Політичні трансформації Закарпаття. Ч. 12
/ 2Політичні трансформації Закарпаття. Ч. 11
/ 2Політичні трансформації Закарпаття. Ч.10
/ 1Політичні трансформації Закарпаття. Ч. 9
/ 3Політичні трансформації Закарпаття. Ч. 8
» Всі записи