Фарбований Лис Янукович

Пропоную вашій увазі абсолютно точну статтю своєї однокурсниці Наталі Балюк із "Високого Замку" під промовистою назвою "А ЗАКЛИКАВ "ЖИТИ ДРУЖНО". Згоден із нею на всі сто відсотків.

Фарбований Лис Янукович

"А ЗАКЛИКАВ "ЖИТИ ДРУЖНО"

"Професор американського Рутгерського університету політолог Олександр Мотиль вважає, що президентство Віктора Януковича може виявитися ще більш провальним, ніж президентство Віктора Ющенка. У своїй статті в американській газеті Wall Street Journal він пише про п’ять головних помилок, якими український Президент уже встиг поставити під загрозу успішність свого правління.

Цими помилками, на думку політолога, є створення коаліції у парламенті антиконституційним методом, призначення Прем’єр-міністром Миколу Азарова ("це призначення розвіяло всі надії, що Янукович буде проводити серйозні економічні реформи"), створення дуже великого Кабміну (29 міністрів, на думку автора, – "до неможливого високе число"), призначення двох "нікчем" міністрами економіки й фінансів і, нарешті, призначення міністром освіти Дмитра Табачника. Саме вибір міністра освіти викликав левову частку критики американського професора. "Призначення Табачника показує, що український Президент або повністю позбавлений контакту зі своєю власною країною, або зухвало байдужий до суспільної думки". За словами автора, для багатьох українців призначення міністром Табачника – це те ж, що для американців було б призначення на високу державну посаду глави ку-клукс-клану. Всі ці помилки, підкреслює Мотиль, будуть заважати Президентові ефективно справлятися з економічною кризою, оскільки для цього йому потрібна підтримка населення, яку він своїми помилками стрімко втрачає, і сильний Кабмін, якого він через свої призначення не створив. А це, на думку політолога, поставить країну на межу нової революції.

Те, що американський професор українського походження тактовно називає помилками, я б назвала викликами. Практично усі перші кроки Віктора Федоровича на посаді глави держави, як кадрові, так і ідеологічні, скеровані на погіршення морально-психологічного клімату в державі, а по суті, на розкол України. Думаю, тепер уже ніхто не сумнівається, що Янукович під час президентської виборчої кампанії вміло маскувався під образ Кота Леопольда, коли розповідав, що в разі перемоги не загострюватиме тих питань, які роз’єднують Україну.

Виявилось, ніякий він не Кіт Леопольд, а звичайний Фарбований Лис. Тільки-но всівся у президентське крісло, як одразу показав свою справжню суть. Практично усі кадрові призначення нового Президента робилися не лише всупереч передвиборним обіцянкам формувати владу з професіоналів, а й всупереч здоровому глузду. Лише з огляду на політичну доцільність! При цьому демонстративно, зухвало ігнорувалася громадська думка. А деякі призначення (зрештою, більшість з них) були зроблені як насмішка, як приниження для тієї частини України, яка на виборах не підтримала Віктора Федоровича.

Проблема не в помилках, яких припустився і ще не раз припуститься Янукович, біда в тому, що він не має жодного бажання виконувати "роботу над помилками". І саме через таку негнучкість і повне ігнорування громадської думки рано чи пізно нова влада зажене себе в глухий кут. Янукович з перших днів свого президентства наступає на граблі свого колишнього наставника Леоніда Кучми. З однією лише різницею: ранній Янукович нагадує мені пізнього Кучму…

Олександр Гаврош, Закарпаття онлайн.Блоги
01 квітня 2010р.

Теги: Янукович, Кіт Леопольд, Фарбований Лис

Коментарі

KK 2010-04-01 / 17:50:00
Юрій 22.03.2010 20:42

Пане КК, не беріть до серця писанину "небораків", ще захворієте, не дай бог, на кого лишите "Лиса-Микиту"?



Не мусити тепер журитися 'на кого' мені лишити місце для 'Лиса-Микиту'. Як самі бачите з статті, все можна знайти місця для правдивих 'небораків' навіть для фарбованого 'Лиса-Януковича'.


Олександр Гаврош
Публікації:
/ 4Рік Августина Волошина
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
/ 2Як закарпатські москвофіли відстоювали єдність українців
/ 2Кошиці, Пряшів і Михайлівці
/ 3Підсумки 2023 року на Закарпатті
/ 2Перо і скальпель. До сороковин Івана Коршинського
/ 5Сергій Федака пише багатотомну "Історію України"
Ювілейний рік заслуженої артистки України Наталії Засухіної
/ 1Закарпатський вимір Сергія Архипчука
/ 8Закарпатський силач Фірцак-Кротон був засновником "Українського спортивного клубу" у Білках
Ужгородський "Міст з паперу"
/ 1Сенсація від Анатолія Кралицького
/ 29Три церковні календарі на одне мале Закарпаття
/ 3Феномен Дмитра Креміня
/ 8Що показав перепис у Словаччині?
/ 2Невгамовний Саркісьянц
/ 11Розчарування року
Трохи підсумків року
/ 36Звірства московської армії є її постійною ознакою
/ 41Чому Будапешт замовчує "свій" Голокост на Закарпатті?
/ 4Ювілеї в час війни
/ 11Чому Будапешт забув про 1956 рік?
Ужгород під час війни
/ 6Галина Белей: "Любомир був прикладом безкомпромісного служіння науці"
/ 9Що показав перепис у Чехії?
» Всі записи