ВОРОН В КИЇВРАДІ...

31 травня ц.р. у Колонній залі Київради новий Київський Голова О.Попов зібрав "партгоспактив" столиці з зарубіжими вченими з тим, щоби обговорити-обсудити нову "Стратегію розвитку Києва до 2025 року". Я представляв там наше Закарпатське земляцтво в столиці.

У перерві цього засідання-обговорення під час кави-чаю-канапок люди з працюючими щелепами кучкувались-спілкувались, згадували славнозвісну "лопату М. Азарова" і те, як нам "жить стало лучше, жить стало веселее". В цей час до мене підійшла розумно-симпатична Ірина Петрівна, гол. бухгалтер Київради з подругою і з захопленням показує мені щойно придбану на "розкладці" у вестибюлі ...дуже гарну, дуже розумну і дуже цікаву книжку"! І говорить, щоби я мерщій біг туди і купив собі цю книжку, "бо їх там дуже розбирають". Ірина щиро здивувалася, коли я сказав їй, що  вже маю таку книжку, що сам автор, Мирослав Дочинець, ще в січні прислав мені і "Многії літа. Благії літа" (іменно ця книжка викликала в пані Ірини таке захоплення), і "Вічник.Сповідь на перевалі духу.".                                                                                        

Я би не писав цю інформацію про ті події в Київраді, якби не почитав сьогодні на Закарпаття онлайн  блог Віка Коврея (з задоволенням читаю всі його публікації тут) "Ворон". Адже ця книжка М. Дочинця дійсно є перлиною людської мудрості, справжнім, чистим духом нашого чесного закарпатця, вихованого в щоденнім, чистім труді з вірою в Господа, в любові до природи, вихованого як складова частина самої природи...Так і хочеться сказати - віра, труд, любов, щирість і чесність... Ці риси характерні, звичайно, не тільки для закарпатців, а ы для вього нашого народу. Мені, просто, по-людськи стало дуже приємно, коли бухгалтер Ірина з подругою щиро похвалилися, яку гарну книжку вони придбали. Я гордий з того, що цей твір написав наш земляк пан Мирослав Дочинець, закарпатець. Адже ми, "київські закарпатці", завжди пишаємось нашими земляками, де би, і в якій би галузі людської діяльності вони не творили ДОБРО!                                                               

"Робімо те, що переживе нас" - це написав Мирослав Дочинець у дарчому написі для мене в книжці "Вічник.Сповідь на перевалі духу". Не знаю, хто автор цієї заповіді - чи М. Дочинець, чи  Андрй Ворон. Але все рівно, це дуже файно і дуже приємно!

м. Київ, 4 червня 2011 р.

05 червня 2011р.

Теги: ворон, Дочинець, вічник