Навчитись бачити світ (ВІДЕО)

У кожного з нас в дитинстві були якісь мрії, прагнення, захоплення. Ми щиро вірили у відсутність неможливого. Ще не вміли так віртуозно домовлятись із собою, прикидуватись, що «нічого дивного - таке життя», врешті, дурити самих себе та ховатись за надуманними страхами і набутими комплексами. Ми були справжніми і відкритими до світу.

Навчитись бачити світ (ВІДЕО)

Та минає час і, виростаючи, про все забуваємо, підпорядковуємся чужим прагненням, власним прагматичним спонуканням, досить часто зраджуєм собі, своєму Я. Проте, може наступити момент, коли поверташся обличчям до себе колишньої і відчуваєш, що, незважаючи на всі успіхи і здобутки, саме цього "дитячого наївного" тобі зараз не вистачає для повного щастя і душевної втіхи.

Ось так і я. В дитинстві захоплювалась малюванням. Інколи настільки, що і не помічала, як розфарбованими виявлялись стіни в будинку, підлога, і я сама. Батьки проявили терплячість і розважливість, отож записали мене до художньої школи. Яку я із задоволенням відвідувала та успішно закінчила. Художником не стала, проте, здобула дар естетично пізнавати світ, відчувати енергію, милуватись та насолоджуватись його довершенністю.

Ще Арістотель писав: "Учитись малюванню потрібно не для того, аби стати художником, а щоб цінувати по-справжньому мистецтво".

Закарпаття — край сприятливий для творчості. Це сріберна земля - багата талановитими людьми, які живлять її соками своє коріння та натхнення. Отож, жагу до прекрасного мені було чим вгамовувати. Закортіло поділитись з оточуючими емоціями, враженнями, почуттями.

Зазвичай, ми поглинуті буденним життям і художні виставки відвідуємо, сидячи в кріслі перед телевізором. Оскільки більшість населення має необхідність регулярно звертатись у фінансові установи, вирішила: "Якщо гора не йде до Магомета, то він піде до першої". Так з'явилась Арт-галерея на пр.Свободи, 2. Ідея художніх виставок базувалась на бажанні зробити мистецтво доступним для кожної людини, популяризувати національний живопис, ознайомити з перлами творчого Закапаття.

 

 

03 лютого 2011р.

Теги: Сергій Глущук, Арт-Галерея, художня виставка

Коментування вимкнено автором публікації.


Інна Конар
Публікації:
/ 5Лумшорська містерія на Івана Купала
/ 5У пошуках «землі обітованої»
/ 22Полювання на «щастя»
/ 9Теорія змови, або безперспективні бої з вітряками
/ 19Чи знімуть фільм про українського Джеймса Бонда?
/ 52Експерти радять не поспішати з покупкою нерухомості
/ 4Інна Конар: «Тільки той, хто чогось прагне у цьому житті, ладен перетворити сірі будні на яскраві свята»
/ 4Скарбничка літніх вражень
/ 5Прийшов Спас - пішло літо від нас
/ 36Присяговідступники...
/ 9Каламутні води української феміди
/ 124Міліціонери – не "олов’яні солдатики"
/ 4Про життя
/ 25Про щастя
/ 4ДВА ТИЖНІ В РАЮ (IIIчастина -"Паломництво в святилище Афродіти")
/ 13ДВА ТИЖНІ В РАЮ (IIчастина)
/ 17ДВА ТИЖНІ В РАЮ (I)
/ 37Візит журналіста викликав переполох у Закарпатській обласній прокуратурі
/ 4Заплету віночок на щастя, на долю, на чорнії брови…
/ 10На Івана, на Купала…
/ 2ПРОФЕСОР
Інна Конар: Криза навчила людей не витрачати усе, що заробляють
/ 25Українська калина, чи японська сакура
/ 11Візерунки дитинства
/ 5Про популярність, марнославство, дуалізм та гумор
» Всі записи