"П'ята колона" захопила владу в Україні, пішла в наступ

"П'ята колона" захопила владу в Україні, пішла в наступ

"Дай, Боже, нам любити Україну понад усе сьогодні —

  маючи, щоб не довелось гірко любити втративши."

(В. Чорновіл)

Не є жодним секретом, що у найвищих російських політичних колах домінує погляд, що державна незалежність України є "випадковістю" ("несуразіцей"), яку слід виправити. Тому це є одним із найголовніших завдань зовнішньополітичної стратегії Російської Федерації. Підтримує цю політику, згідно  з соціологічними опитуваннями, і більшість її громадян. Вона важлива для політичної верхівки Росії ще й тому, що можливі успіхи  у цій царині "відволікають народ" від провалів у інших, зокрема у соціально-економічній.

Розробка шляхів та реалізація дій для "виправлення "нєсуразіци", тобто "повернення" України до складу Росії, покладені на потужні установи – від наукових інститутів (працівників останніх, приміром Корнілова, Затуліна тощо ми бачили, приміром, на різних "свободах") до спецслужб. Передбачає вона і активну діяльність агентури, стимулювання та координацію дій російської "п’ятої колони". Забігаючи вперед, нагадаю, як 27 квітня по теленовинах показали мітинг у Севастополі з нагоди "великого свята" – ратифікації угоди по Чорноморському флоту. Організатори (місцева влада) увімкнули український державний гімн. Учасники – люди із російськими державними прапорами та прапорами ЧФ, як зіронізував телекоментатор, "підтримали": заспівали державний гімн Російської Федерації (він же – СРСР).

Думаю, нема потреби пояснювати, чому люди, котрі мріють про відновлення "великой і єдіной", так радіють угоді. Є достатньо зрозумілим, що це, на їх погляд, наближає їхню мрію. Чому ж тоді очільники влади – Янукович, Азаров, Литвин стверджують, що жодної "п’яді" української землі не віддали, суверенітетом не поступилися? Невже не розуміють?..

Без сумніву, розуміють чудово. Але це і є ідеологічна мета Партії Регіонів (та "примкнулого" Литвина) – знищення незалежності України. Адже ця партія і є найпотужнішим загоном "п’ятої колони" Росії у нашій державі.

Знищення незалежності – не обов’язково означатиме негайну, у найближчі роки, ліквідацію держави під іменем Україна. Вірогідніше за все, певні ознаки формального суверенітету, такої собі квазі-держави,  залишаться, але у якій економіка буде "об’єднана" із російською економікою, вірніше – підпорядкована їй, зовнішня політика буде "узгоджена" з російською, вірніше підпорядкована їй, внутрішня політика у гуманітарній сфері, включно з мовою, освітою, навіть "спільною історією" будуть російськими, збройні сили підпорядковані "спільній стратегії". Українці в цій квазі-державі, де пануватиме тоталітарний режим, перетворяться у пригноблену меншину, яка інтенсивно буде русифікуватися (російщитиметься). Останнє стосується і інших неросійських національних меншин.

Тобто, Україна перетвориться на ще одну російську державу, де від українського залишиться лише назва. Вона стане частиною відродженої Російської імперії із її претензією на гегемонію у Європі та світі, з наступною метою - перетворення низки, передусім центральноєвропейських держав, на сателітів (ще З. Бжезинський підкреслював – єдине, що заважає Росії знову стати світовою імперією – це незалежність України, невходження її до складу Росії).

Я не впевнений, що є необхідність детального роз’яснення загрози зазначеного. Адже за подіями стежать усі. Тож коротко.

– Іржаві "бляшанки" Чорноморського флоту у морі, яке блокує у Босфорі член НАТО – Туреччина, не мають важливого військово-стратегічного значення для Росії (окрім, хіба що проти Грузії). Справжня мета присутності російських моряків у Севастополі – організовувати деструкцію проти України в Криму та загалом на півдні нашої країни, підтримувати місцеву "п’яту колону". Водночас, це унеможливлює вступ України у Євросоюз та НАТО, "прив’язує" її до Росії.

– Гуманітарна політика віце-прем’єра Семиноженка, міністра освіти Табачника та й самого Януковича (здав навіть тему Голодомору) направлена на викорінення із всіх сфер того всього незначного українського, яке заледве вдалося вибороти із 1989 р., підпорядкування російським великодержавним інтересам.

– У економічній політиці планується поставити під контроль Росії (із непідсудністю українським судам російських господарюючих суб’єктів) атомну енергетику, авіабудування, газо-транспортну системи, об’єднання в одну структуру російського Газпрому та українського Нафтогазу, будівництво військово-стратегічного автобану Москва-Сімферополь, мосту через Керченську протоку тощо.      

Мало не все (окрім поки що прапора та гімну), що за 18 років, причому дуже дрібненькими кроками Україна виборола, режим Януковича здав за неповних два місяці, чи планує це зробити найближчим часом.

Щодо тоталітаризму. Перше. Нині під контролем Президента – Кабінет міністрів, Верховна Рада, Конституційний суд, інші суди. Генеральна прокуратура, Національний банк, "губернатори" в областях - всюди поставлено своїх. Різко запроваджується цензура у ЗМІ. Такої концентрації влади в одних руках не було в жодного президента України.

Друге – Конституція наче ще є, але абсолютно ігнорується та порушується. Це щось схоже на радянські (доперебудовні) часи. Те ж і щодо законодавства. Такого брутального поводження із Конституціє України не дозволяв собі навіть Кучма. Брутально і нахабно – ну і що, що Конституція забороняє: "начхати !" - така логіка у її "Гаранта" (вона дійсно нагадує ставлення до норм закону у зеків). Так само вільно поводяться із законодавством його підручні – Азаров, Семиноженко, Табачник тощо.

Ознакою тоталітаризму є і те, як ратифіковувалася угода по ЧФ, приймався бюджет. Зневажливе ставлення (так, як в СРСР ставилися до дисидентів) нинішньої влади до опозиції (Азаров із Януковичем заявляють, що "справжньої опозиції вже нема", бо вона себе "здискредитувала", а "порядок" у "демократії" вони наведуть).

Українське суспільство перебуває у шоковому заціпенінні. Бо "що може бути ТАКЕ" воно собі просто не уявляло. Проблема і у тому, що громадськість розчарована у тих, кого нині називають лідерами опозиції. Бо є за що…

Однак заціпеніння мине швидко. Адже коли стоїть питання загрози існуванню самої української нації – воно пройде. Без сумніву, зіграє імунітет само(націо)збереження. Тим більше – ще свіжі у пам’яті недавні "уроки" того, що з нашим народом творили, коли він не мав державності. А актуальність вислову сл. п. В. Чорновола - "Україна починається з тебе!" - стають нині особливо зрозумілими кожному свідомому громадянинові.

Тож, без сумніву, встане Україна! І об’єднаються на її захист всі її діти.

Що ж до методів і засобів. Територіальну цілісність, державну незалежність та Свободу дозволяється захищати всіма доступними методами і засобами.

Що ж до лідерів..

Та будуть нові лідери! Народ висуне...

Володимир Піпаш, Закарпаття онлайн.Блоги
04 травня 2010р.

Теги: Україна, Росія, незалежність, свобода

Коментарі

Станіслав 2013-09-04 / 01:38:34
В Україні діє цілий ряд тоталітарних та деструктивних організацій, які фінасуються із-за кордону, в тому числі релігійні тоталітарні секти (ІСКОН, кришнаїтська секта гр. Росії Георгія Аїстова / він же гуру Авадхут Махарадж/ та інші різного роду кришнаїтські секти), де замість вивчення східної філософії та релігії йде “замаскована” пропоганда ненависті до свого етнічного коріння та релігії дідів і прадідів, всіх хто не визнає вчення ціх сект оголошено демонами, навіть рідних. Близько 70 % членів секти полишили навчання, домівки. Учасникам секти, як правило молоді ( причому великий відсоток неповнолітньої молоді), втлумачують у мізки, що вони спілкуються з Богом (Крішною) через гуру. І якщо Крішна через накаже виконати адептам самий незручний наказ ( в т.ч. і вбивство), то адепти мають виконати цей наказ не задумуючись. Знімається усіляка моральна відповідальність за вбивство людини, якщо воно вчинено «у свідомості Крішни»: «Будь-яка людина, що діє у свідомості Крішни… навіть вбиваючи, не здійснює вбивство, як і не опікується вона наслідками такого вчинку» («Бхагават-Гіта яка вона є». Розділ 18. Коментар до тексту 17). Для кращого “засвоєння вчення” адептам сект дають “прасад” (жертовна їжа), куди добавляють різного роду “рослинні приправи”, які викликають у адептів відчуття повної покори своєму гуру і т.п. До речі секта Георгія Аїстова відкрила свої філіали у Абхазії та Осетії , після того як ці території було відірвано у Грузії. Аїстов заявляє «в своїх проповідях», які адепти викинули на ютуб : «Нам неомходимо сейчас там ( в Абхазії і Осетії) создать святых».За цією організацією стоять “політичні” гроші ФСБ! СБУ необхідно було б вже давно зацікавитися цією організацією. Секта Аїстова нараховує в Україні близько 40 тис. адептів – це фактично потенційні диверсанти іноземної країни. Рекомендую прочитати дві статті : ” Авадхуд Махарадж в Киеве” та “Авахуд Махарадж в Украине”, які доступні в інтернеті. Доречно буде послухати лекції “гуру” Георгія Аїстова, які його сектанти понавикидували в інтернет та придивитись, як змінюється поведінка адептів після вживання “прасаду”. У адептів з”являєттся відчуття радості, ейфорія.. Після того, як правоохоронним органам України вдалося заборонити діяльність в Сімферополі іншого кришнаїтського “гуру” Свамі Вішну Деві ( громадянина Росії Валерія Мінцева, колишнього офіцара ЗС РФ), цю нішу нині плануєте заповнити Георгій Аїстов, відкриваючи в Сімферополі чергову базу своєї секти, маскуючи її під “пропагування індійської культури”.

ember 2010-05-14 / 09:26:00

Vsjo ponjal!

No, jestj odno NO!:

Jesli v Zonline net uhorskomovnoho pratsivnyka, otkuda znaete shto v zapisi prozvuchali matjuki?!

Anglomovnoho pratsyivnyka kto finansiruje. A rossijskomovnovo? A rusynskomovnoho?

P.S.: Ya vsegda starajusj bez khamstva, bez matjukiv, bez inshykh paskudstv. Pravda u nekotorykh eto ne vsgeda poluchaetsja, no ne smotrja na eto ikh kommenty pochemu to ostajutsja...


Для того, аби зрозуміти, що в угорськомовному коментарі є матюки, здебільшого не потрібно перекладача. В інших випадках є автоматичний перекладач Google. Українською, російською і закарпатським діалектом української мови працівники Закарпаття онлайн володіють. Адмін

ember 2010-05-13 / 20:50:00

Pochemu mozhno pisatj po usski, po ukrajinski, po rusynski, dazhe po anglijski, a po vengerski neljzja?!

Eto jestj diskriminatsija!

(vydalenyj komentar ne ya pysav!)

 


Якщо ви будете писати, як і автор видалених коментарів, матюки, хамство, інші паскудства, прямі грубі образи на адресу учасників коментування і блогерів Закарпаття онлайн, вас також видалятимуть. Хочете спробувати?..:)


Якщо ви хочете бачити Закарпаття онлайн угорською мовою і з угорськими коментарями, профінансуйте, в якості спонсора, нам угорськомовного працівника, і ми це забезпечимо. Адмін

дiдо Iван 2010-05-13 / 14:19:00
.............Янукавич - Ваш президент, тобто глава всіх хто виступає за знищення, розвал Української держави. Дивуюся,а Ви не здогадуєтеся, що таке призведе і соціально-економічних потрясін...............



(..... прочая "русинів" - дуже низький. Плінтус для них - то є Говерла.) .....





За годы независимости Украины, под влиянием пропаганды, особенно за последние пять лет, многие, как Иван, уверовали, что именно они и есть "самая умная, самая титульная половина человечества"-- раньше они чувствовали свою несостоятельность.... Хотя склад мышления всех свидомитов так и остался сельским... Есть конечно исключения, но к сожалению, встречаются редко.

Az Új Élet központi 2010-05-12 / 16:26:00

Коментар видалено. Адмін




 

ІВАН 2010-05-09 / 15:08:00
Інтелектуальний рівень Анці та прочая "русинів" - дуже низький. Плінтус для них - то є Говерла.

АНЦЯ 2010-05-09 / 13:20:00
Ыгы, туйкы читати н1што, шкода тратити час.

Дейнека 2010-05-08 / 17:28:00
Бідні, бідні угорці в Україні. Нестерпні умови створий їм Ющенко. Не так тяжко було українцям на Заарпатті за Австро-Угорщини. Дуже любили нас мадяри, ой як вони нас любили! Ющенко так любити не вмів. Може Янукович їх так полюбить, як вони любили нас? Дай, Боже, щоб так воно сталось.

местный 2010-05-06 / 21:21:00
"Україна для тільки доля українців - це ганебна, та катастрофічна ідеологія для самої України" - согласен. именно поэтому даже "бандеровцы" ЗАМЕНИЛИ ЛОЗУНГ "Украина для украинцев" на тяжело читаемый, но правильный лозунг "Украина для тех, кто живет и работает на украинской земле" :)

"дайте їм нормальні , європейські, гуманітарні умови" - пожалуйста, но так по-моему должен быть диалог, а не монолог и не ультиматумы. Я просто на 1000 и 1% согласен с Піпашем (06.05.2010 11:03). Если считаете иначе - так нужно говорить конкретно, что, где и как. Ваши предложения, а не просто "нас никто не любит и все обижают"...

Возвращаясь к теме: "5 колонна" - это, кстати, совсем не обязательно меньшинство. Само выражение появилось, когда Франко (который не украинский поэт, а испанский генерал) в 1936 г вел войска на столицу. Типа войска идут 4 колоннами, а 5-ая их ждёт в Мадриде.

Нужно работать над устранением причин возникновения 5-ой колонны - это гораздо продуктивнее, чем бороться потом с самой 5-ой колонной

рухівець 2010-05-06 / 17:56:00

"Правилами поведінки у рубриці коментарів" заборонено обговорювати особу автора, а не тему. Адмін

Tibor 2010-05-06 / 17:07:00
Местному и Пипашу

Я кщо дозволите, то буду щиро українською Вам відповідати.



Місцевому маю повідомити, щ0о Він сам йде на розкол суспільства, коли говорить що з угорцями можна співпрацювати, тільки тоді коли є Марсіани. В тому то є Ваша Вада, що угорці Закарпаття нікуди не хочуть переселятися, дайте їм нормальні , європейські, гуманітарні умови, не так як це робив Ющ та Вакарчук. Не дивуйтеся чому вони підтримують Януковича, тому що він дав Їм шанс на виживання своєї рідної мови та культури. Це є камінь в огород Піпаша, тому що Він не помічає, що угорцям потрібна своя мова, культура, традиції. Ну не будуть вони пасимілюватися так, як Вам заманеться. І це в Киві бачить Табачник і Семиноженко. Тому подумайте про свою тактику. Укрїна для тільки доля українців - це ганебна, та катастрофічна ідеологія для самої України. Подумайте!

местный 2010-05-06 / 14:44:00
I, да получается, о такой "атаке" может только мечтать любое нацменьшинство в любой стране!

I 2010-05-06 / 14:31:00
Pipas! "школи, інститут у Берегові, театр, факультети в УжНУ, преса, вільне використання мови, прапори, найменування" - все они были под аттаком укрнацизма в последние годы...

местный 2010-05-06 / 11:54:00
Тибору - Вы знаете, я всегда думал, что мы с Вами можем прийти к согласию только в одном случае (уж очень разные у нас взгляды) - на вопрос типа «Считаете ли Вы возможным сотрудничество для устранения угрозы уничтожения инопланетной цивилизацией всего живого на Земле (людей, животных, насекомых, растений и даже плесени и микроорганизмов)». Судя по всему такая опасность уже появилась. В отдельно взятой Украине.



Пипашу - да, наши взгляды (как ни странно, или наоборот, что естественно), совпадают почти полностью. Осталось дело за малым:

- привлечь внимание к НАШЕМУ мнению;

- убеждать в НАШЕЙ правоте;

- помочь пробиться новым лидерам, с новой идеологией.

- поднимать народ.



Поймите, Тибор, да не хочу я Юли в роли лидера нации - других-то нет вообще... нужно искать. А становление лидера - вопрос не только очень долгий, но еще и гораздо более затратный. Порядочному, честному человеку, не опирающемуся на помощь олигархических групп практически невозможно заявить о себе. Нужна поддержка СМИ.

Но ждать до бесконечности появления нового мессии не получится - очень уж резво бандюковичи стали дерибанить и продавать страну.

Піпаш 2010-05-06 / 11:03:00
Тібору. "Вы не зачислили нацменшин, в том числе всех венгров, в пятую колонну, как это представляет Пипаш." Це Ваше твердження є неправдою. "Всех" угорців я до п"ятої колони не зараховував. Хоча багатьом їх лідерам, достатньо самогубно імпонує політика Янека із нищення всього українського. Що, повторюю, є самогубством.Вони ж і заагітували те, що значна частина угорців (у % більше ніж українців) голосували за нього.Щодо: "Я чувствую себя очень комфортно на Украине" - так "гнобила" Вас "помаранчева влада", чи ні?Щодо "Вашого твердження про"дискримінацію" угорців - це цілковитий абсурд (школи, інститут у Берегові, театр, факультети в УжНУ, преса, вільне використання мови, прапори, найменування н) тощо. От, якщо буде "новий СССР" - тоді згадаєте. Але його не буде. Бо ті, хто почувають себе Громадянами України (різних національностей) - не допустять.

Піпаш 2010-05-06 / 09:54:00
Практично повністю погоджуюся з "Местним"

Tibor 2010-05-06 / 09:44:00
Местному



Мой полный респект Вам! Вот с Вашим последним постом я согласен на 99%, единственное чем не согласен, по поводу Юли, чтобы она была лидером нации. Ну не заслужила она этого... Что мне импонирует, что Вы не зачислили нацменшин, в том числе всех венгров, в пятую колонну, как это представляет Пипаш.



Я чувствую себя очень комфортно на Украине, и поверьте если бы захотел, уже давно жил бы в Венгрии. Я категорически против всякого ревизионизма территории Украины. Но вместе с тем, я хочу, чтобы другим моим "соплеменникам" на Закарпатье было так комфортно, как мне в Киеве - не ощущая никакой дискриминации из-за того что они венгры.

Гуцул 2010-05-06 / 09:32:00
Янукович -пРезидент "п"ятої колони"

местный 2010-05-06 / 08:05:00
Нужно иметь мужества и здравого смысла признать глубочайший раскол Украины. Это же не Тибор выдумывает - это правда. Да, «сьогодні на Україні всього 20% населення за національну, українську ідею». Но это не значит, что остальные 80% выступают против Украины как государственного образования. Да, среди них будет 10-15%, ненавидящих эту страну и с ними бессмысленно и бесполезно о чем-то договариваться. Но есть еще 65-70% населения, большинство... Нужна объединяющая национальная идея, при этом учитывая желания людей разных регионов: и русскоязычных украинцев русифицированного Юга и Востока, и этнических россиян, и венгров и других. Есть проблема - её нужно решать, а не уходить от неё. Но для этого нужны новые лидеры. Прежние уже показали всё, на что способны, и теперешние их действия - то же непонимание ситуации. Той же Юле сейчас не Галичину нужно ездить поднимать на борьбу, а поехать в свой родной Днепропетровск, в Харьков, Запорожье, Николаев - туда, где победил Янек, но огромный процент людей голосовал против него, да даже в маленькую Херсонскую область - «самое слабое звено» Юго-Востока. И иметь смелости убеждать людей в Одессе, Донбассе и даже Крыму. Просто в 3-х галицких областях собрать митинги под лозунгами «Зека-геть», но раскола от этого не убудет. Сейчас новой оппозиции нужно создать даже целые отделы для работы на русскоязычном Юге и Востоке.



Но вначале нужно понять и признать по крайней мере частичную правоту требований живущих там людей. Если «языковой вопрос» является для кого-то очень болезненным, то при безусловной поддержке державной мовы нужно обеспечить беспрепятственное функционирование русского языка, как и языка нацменьшинств на территории, где количество говорящих на этих языках превышает 20%. Эта нормальная европейская цивилизованная практика.

Как ни странно, у меня лично есть одно, что объединяет меня с Янеком (хотя мне этого и не хочется) - нам одинаково пофиг кто на каком языке говорит. Но так ведь и Ющенко, принимая присягу на Майдане, говорил слова, от которых у многих слезы наворачивались на глаза, о необходимости посторить демократическую Украину, в которой «кожна людина матиме вибiр якою мовою розмовляти i до якого храму ходити».



Мне кажется, нужно отделить «5 колонну» от нормальных честных граждан разных национальностей и с вместе этими последними поднимать страну, в которой будет место и національнiй українськiй ідеї и экономике, и уважению мнения других. Объединение всех людей, которые понимают, что новая власть продает страну (для них она - просто территория, на которой они ведут предпринимательскую деятельность) и закабаляет граждан.

ember 2010-05-05 / 21:46:00
Mne by ochenj khotelosj prochtatj na ljubimoj sajte khotj odin(!) analiticheskij material, kotoryj podderzhivaet kurs dejtsvujushcheva presidenta, ili zhe material, kotoryj simpatiziruet s rusynami, s vengrami. No do etovo tachno tak ne dozhivy, kak ne dozhivu tovo, kogda stanu kosmonavatom! )eto byla moja detskaja mechta)


Володимир Піпаш
Публікації:
/ 1Домашній інжир та наукова конференція у Перемишлі
/ 6Українці та українки, захисники та захисниці, члени та членкині, медики та медикині
/ 5"Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями…"
/ 7Михайло Джанда знову у строю!
/ 8Закарпатські румуни – хто вони є?
/ 25Тризуб на Верецькому перевалі
/ 5Гуцульський Лицар України
/ 11Абсурд, провокація, чи... дебілізм?
/ 3Подвижникам "четвертої гілки влади" присвячується
/ 16Мирослав!
/ 9"Жоден танк не повинен виїхати з казарми"
/ 2Пам’яті Шандора Фодо – палкого угорського патріота та доброго друга України
/ 4Різдвяна відповідь Путіну
/ 1Дарунок до ювілею
/ 2Здобуття Незалежності. Закарпаття
/ 32Про події на Верецькому перевалі у другій половині березня 1939 р.
/ 46Звернення громадськості Закарпаття до Папи Римського
/ 7Націонал-комунізм та національно орієнтовані комуністи в Україні
/ 2З історії взаємостосунків людини та природи на Закарпатті
/ 19До 100-річчя Народного єпископа
/ 3З Днем Гідності та Свободи!
/ 4Андрій Грицак та його побратими
/ 19Через десятиліття пречудове урочище Кізій відкрило свою жахливу таємницю…
/ 3Іn memoriam Лицаря Гуцульщини
Три десятиліття тому був створений український Народний фронт
» Всі записи