"Жоден танк не повинен виїхати з казарми"

Однією із вагомих причин, чому Путін тепер наважився напасти на Україну, була "бездарна" "здача" Криму збоку тодішнього керівництва України навесні 2014 року.

"Жоден танк не повинен виїхати з казарми"

На засіданні РНБО 28 лютого 2014 р., як відомо, коли розглядалося питання відсічі "зеленим чоловічкам" (тоді, всього-на-всього лише) у Криму, а у повітрі вже були літаки із десантниками, готовими висадитися на півострові та здійснити зачистку цих "зелених чоловічкіів", взяти під охорону ВР Криму та ін., перемогла лінія Юлі Тимошенко, котра на вирішальному засіданні РНБО заявила, відповідно до стенограми: "Жоден танк не повинен виїхати з казарми", а як же ж, "русскіє" - то ж "братья".

Літаки розвернули назад. Надалі вищим командуванням, керівництвом України саботувалося намагання наших військових у Криму вчинити збройний опір.

Якби ж ми хоч трохи захищалися, а до опору були готові чимало українських гарнізонів, військовослужбовців (а ще - кримські татари), то, може, навіть втратили би Крим, але, допускаю, що Путлер та його банда може і не наважилися на цю війну.

А так, всі вони думали, що буде так, як у Криму: відсічі не буде, поліція, СБУ, місцева влада тощо перейдуть на бік Раші, "народ" з квітами буде зустрічати "освободітелей".

Такі то справи маємо.

"Жоден танк не має права вийти із казарми"

Володимир Піпаш, Закарпаття онлайн.Блоги
06 березня 2022р.

Теги: війна, Крим, танк, спротив

Коментарі

ярослав орос 2022-03-10 / 19:39:49
Я пишаюся, що зрештою розпочалася війна!
Хто з ким -- днів через десять... Узнаємо.
Я її чекав, сю войну!

njksr 2022-03-08 / 17:15:11
та хрін з нею , з тою юлькою! більшість нашого населення не хотіли чинити опір, не бажали бачити війни з 2014 року, а тих, хто чинив опір окупантам на Донбасі реально ненавиділи, більшість хотіли торгувати з москалями, слухати їхні бидлопісні, ходити в їхні церкви і "іскать мір в глазах путіна!" Чому пуйло напав - питання неоднозначне, але "легке" захоплення криму - думаю було на останньому плані мотиваційної частини! на Донбасі він отримав по зубам нормально! от тільки переважна більшість насєлєнія вирішила , що то далеко, то для заробляння грошей, то "можна прастіть", "прічом здєсь рассія", "україна сама на сібя напала" і т.д. а на Донбасі , як казав один "гєрой" - повстанци! у нас , відверті колаборанти з опзж, слуг народу і всяких мажоритарників - сидять у раді і сміються з українського нещастя, а вибрав їх туди наш "народ".Тобто, час, який був у нас з 2016 року був використаний суспільством і владою дуже не раціонально. особливо , останні 3 роки... SIC VIS PACEM - PARA BELLUM!
П.С. говорити заднім числом - ми всі розумні, а от реальний стан справ у тогочасній армії і суспільстві питання складне. Я знову процитую одного "героя" - "єслі би ми билі тагда там , в Криму - ми кастьмі ляглі, но Крим би нє здалі"! Трагедія в тому, що кістьми лягають українські воїни, з яких "ані" насміхалися в 2014 -2015 рр і , зневажали в 2019-2021, та цивільне населення (включно з дітьми!) . Можливо, пуйло напав, бо думав, що в нас яка влада - такий і весь народ. можливо, знаючи про недофінансування армії думав, що ті почнуть дезертирити, і, як в 2014 масово переходити на бік окупанта! можливо, його просто заманили в пастку! хто їх знає , тих маскалів. вони НІКОЛИ не були нормальними людьми! жаль , що до більшості доходить тільки через кров і сльози. Та й чи дійшло?

Лоці 2022-03-08 / 12:56:30
Вся пята колона у владі 30 років....

жопу намазали? 2022-03-07 / 19:56:44
суки вам кирдык

Вірник 2022-03-07 / 18:52:49
А тоту хитроудримбану Юлішку уже давно треба било у гузицю накопати - ай у смітник з нив. Най би ся на тів своїв дурнів косі завісила.

Закарпатський українець 2022-03-07 / 12:11:49
Це майже й про неї написав поет-насмішник з Баранинець Павло Чучка-молодший:
«...На грудьох у ниї
Ордени, звізда...
Йсе наші святині,
Не якась п...да!»
Ці екзальтовані політикантки (Тимошенко, Геращенко, Чорновол, Федина,Климпуш-Цинцадзе, Сюмар і т.д, пробачте, якщо хтось не потрапив до цього переліку) хай би хоч трохи стрималися у своїх псевдопатріотичних дифірамбах, в т.ч. і «сивочолому гетьманові»!
Слава нації! Смерть ворогам! Честь і слава нашій 128-ій, яка по-бетярськи тратИть москальських лепавців, підтверджуючи своє бойове гасло «Лем ми!»!

Шуфрич 2022-03-06 / 23:14:33
Зганьбивим себе і рідне Закарпаття разом з Пітьовкою та Балоганом.
Простітня! Я од вас далеко не втік.

В. Піпаш 2022-03-06 / 19:11:42
Тимошенко вже була звільнена з тюрми після перемоги Майдану. В. о Президента був Турчинов, котрий, до його честі, єдиний на засіданні РНБО проголосував за рішучі дії. А чого допустили на секретне засідання РНБО Юлю - взагалі незрозуміло.

Вася 2022-03-06 / 18:52:35
Це вона з тюрми таке казала? Якунович же був президентом. А вона хто? Головнокомандувач?


Володимир Піпаш
Публікації:
/ 1Домашній інжир та наукова конференція у Перемишлі
/ 6Українці та українки, захисники та захисниці, члени та членкині, медики та медикині
/ 5"Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями…"
/ 7Михайло Джанда знову у строю!
/ 8Закарпатські румуни – хто вони є?
/ 25Тризуб на Верецькому перевалі
/ 5Гуцульський Лицар України
/ 11Абсурд, провокація, чи... дебілізм?
/ 3Подвижникам "четвертої гілки влади" присвячується
/ 16Мирослав!
/ 2Пам’яті Шандора Фодо – палкого угорського патріота та доброго друга України
/ 4Різдвяна відповідь Путіну
/ 1Дарунок до ювілею
/ 2Здобуття Незалежності. Закарпаття
/ 32Про події на Верецькому перевалі у другій половині березня 1939 р.
/ 46Звернення громадськості Закарпаття до Папи Римського
/ 7Націонал-комунізм та національно орієнтовані комуністи в Україні
/ 2З історії взаємостосунків людини та природи на Закарпатті
/ 19До 100-річчя Народного єпископа
/ 3З Днем Гідності та Свободи!
/ 4Андрій Грицак та його побратими
/ 19Через десятиліття пречудове урочище Кізій відкрило свою жахливу таємницю…
/ 3Іn memoriam Лицаря Гуцульщини
Три десятиліття тому був створений український Народний фронт
/ 6Щиро радію за Івана Васильовича
» Всі записи