"Що далі?". Продовження

"Що далі?". Продовження

На зазначені у статті http://zakarpattya.net.ua/Blogs/179358-A-shcho--dali документи отримано відповіді. У відповіді із прокуратури йдеться:

«Начальнику Ужгородського ВП

ГУНП в Закарпатській області

підполковнику поліції Мацолі В. В. ...

 

Направляємо Вам для прийняття рішення, у відповідності до ст. 214 КПК України, щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, звернення Голови ВУТ «Просвіта» Піпаш В. (тобто голови Закарпатської ОО – Авт.) щодо можливого вчинення кримінального правопорушення та з інших питань.

Про результати розгляду прошу повідомити автора у встановлені законом порядок та строки. …

 

Заступник керівника

Ужгородської місцевої прокуратури

Старший радник юстиції                                           В. Кузан»

 

Відповідь абсолютно задовільна, будемо очікувати, що скаже поліція.

Цього не можна мовити про відповідь з Департаменту культури, яку можна назвати доволі примітивно складеною «відпискою» (як вказано у документі – розробником її  був Т. Сопко, однак, я на місці підписанта, не наважився б «таке» засвідчувати власним підписом)

Гадаю, читачі можуть самостійно проаналізувати зміст «відповіді». Однак, на частину найбільш вражаючого голослів’я хотів би наголосити.

  • Зокрема, на твердження «Вимоги Закону України «Про охорону культурної спадщини» не порушено» (Щоб не повторювався, прошу прочитати цитування Закону у первинній статті.

  • «Попередні відновлювальні роботи проводяться на основі дозволу Міністерства культури України» (Прошу прочитати документ із міністерства, який ставив певні вимоги до започаткування робіт, також – вимоги Закону і самостійно проаналізувати, чи їх дотримано).

  • Особливо вражаючою за цинізмом є фраза осіб, відповідальних за охорону та збереження культурної спадщини: «Руйнування ротонди не відбувається». А як же фотографії тріщин, відбита цегла, знищена середньовічна штукатурка, застосування перфораторів (у дозволі – є термін: «обережно»), врешті-решт: як витримали удари перфораторів – фрески?

  • До чого археологічні розкопки 2007 р.?

  • Де дозвіл на проведення земляних робіт?

  • Чому нема «науково-проектної документації», яку згідно до Закону, напередодні слід було розробити та затвердити у відповідному порядку?

  • Чому нема відповідної кошторисної документації, чи має фірма, яка проводить роботи, «співпрацюючи» з «фондом Телекі», досвід та право на проведення реставраційно-відновлювальних робіт?

  • що це за фонд, якісь договірні, дозвільні, зареєстровані в Україні документи має? Чи тут просто присутній «рецедив Сіярто»  у царині привласнення «права» на нахабне втручання наразі не у внутрішню політику України, а у царині привласненням «права» на «реконструкції»  історичних пам’яток українського народу на свій закордонний смак «смак» (себто – знищення?)?

P.S. До слова, про рівень «рівень» роботи Департаменту: На його сайті повідомлено, що, цитую: Закарпатське об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта ім.Т.Шевченка" 
Голова – Павло Федака
м.Ужгород, пл.Гренджі-Донського, 3-18» -  є «партнером» Департаменту культури, з котрим той співпрацює.

Однак, на жаль, «наші партнери» не відають, що П. Федака не має жодного відношення до Всеукраїнської «Просвіти», вкрай вороже до неї ставиться. Він очолює сепаратистську, підконтрольну антиукраїнцеві Ратушняку організацію, яка на жаль, у назві має слово «Просвіта». Закарпатське ОО ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка з 2008 р. очолює автор цієї статті. Тож із кимось Департамент співпрацює, чи це «для галочки», є окозамилюванням?

Що ще здивувало. Виявляється в області існує «Комплексна програма збереження та використання пам’яток культурної спадщини Закарпатської області на 2016 – 2020 роки», на яку передбачено майже 600 тис грн. 

Однак, чи я забув арихметику, чи її забули працівники Департаменту. Погляньте, як тут «сходяться» числа:

«Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього:

592000,0 тис. гривень, у тому числі за роками:

2016 рік – 7200,0 тис. грн;

2017 рік – 8500,0 тис. грн;

2018 рік – 12900,0 тис. грн;

2019 рік – 14100,0 тис. грн;

2020 рік – 16500,0 тис. грн.»

Чи потрібні інші коментарі?

Володимир Піпаш, Закарпаття онлайн.Блоги
24 березня 2018р.

Теги: ротонда, реставрація

Коментарі

Дмитро Твердушко, член крайовоі " Просвіти" 2018-04-12 / 19:19:10
Дорогий друже, ювіляре! Прийми як належне сьогоднішнє вшанування,повір, ти, як ніхто заслуговуєш на добрі слова, адже завжди самовіддано і безкорисливо служив і продовжуєш гідно служити Украіні! Міцного здоров"я , щедроі долі, щастя у житті.

Лацо Клепак 2018-04-04 / 19:19:34
У законісказано, що попередньо перед ремонтними роботами має бути ви-конані проектні і кошторисні роботи дійсними і досвідченими спеціалістами у будівельних та реставраційних роботах, а не та липо- ва комісія котру створило управління культури на чолі з директором департаменту освіти. Лист Міністерства культури вимагає те саме. І для чого тут угорська участь. Свого часу мер ужгорода Е.Ландовський знайшов кошти для реставраційних робіт попри скрутні тоді часи.

ужгородець 2018-04-02 / 04:01:40


Флуд і перехід на особистості. Коментуйте змістовно і по суті публікації. Коментар видалено. Адмін


555 2018-03-29 / 16:03:21
Авторую Доста скромний перелік..

Авт. 2018-03-28 / 09:56:13
Тому панові,котрий, вірогодно, із Департаменту культури (от тільки лексика - "некультурна"), котрому "цікаво". чим займається "найніякіша", на його погляд-ярлик "Просвіта" (хоча про такі питання можуть задавати ті, хто хоч якесь мають відношення до громадської організації. чи відповідної царини роботи) прочитайте хоча б про кількарічну боротьбу "найніяковішої" "Просвіти" щодо Мукачівськрого ліцею, як завершилася успіхом, перемогою http://zakarpattya.net.ua/Blogs/178327-IAkby-ne-vin-ne-bulo-b-nezalezhnosti-Karpatskoi-Ukrainy

ЦІКАВО 2018-03-26 / 10:31:18
А чим займається очолювана Вами "Просвіта"? Крім гівнометання, звісно. Які основні напрямки вашої діяльності і якими ж, даруйте, заходами це було підкріплено за останні, хоча б, півроку-рік? Закарпатська - найніякіша з обласних "Просвіт". Зате найпихатіша і найзубатіша - але вибірково, не по-"просвітньому", а так - до влади, в якій Ви теж були, та марно.


Володимир Піпаш
Публікації:
/ 1Домашній інжир та наукова конференція у Перемишлі
/ 6Українці та українки, захисники та захисниці, члени та членкині, медики та медикині
/ 5"Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями…"
/ 7Михайло Джанда знову у строю!
/ 8Закарпатські румуни – хто вони є?
/ 25Тризуб на Верецькому перевалі
/ 5Гуцульський Лицар України
/ 11Абсурд, провокація, чи... дебілізм?
/ 3Подвижникам "четвертої гілки влади" присвячується
/ 16Мирослав!
/ 9"Жоден танк не повинен виїхати з казарми"
/ 2Пам’яті Шандора Фодо – палкого угорського патріота та доброго друга України
/ 4Різдвяна відповідь Путіну
/ 1Дарунок до ювілею
/ 2Здобуття Незалежності. Закарпаття
/ 32Про події на Верецькому перевалі у другій половині березня 1939 р.
/ 46Звернення громадськості Закарпаття до Папи Римського
/ 7Націонал-комунізм та національно орієнтовані комуністи в Україні
/ 2З історії взаємостосунків людини та природи на Закарпатті
/ 19До 100-річчя Народного єпископа
/ 3З Днем Гідності та Свободи!
/ 4Андрій Грицак та його побратими
/ 19Через десятиліття пречудове урочище Кізій відкрило свою жахливу таємницю…
/ 3Іn memoriam Лицаря Гуцульщини
Три десятиліття тому був створений український Народний фронт
» Всі записи