Копію церкви з Нересниці в Ужгороді встановлять після Водохреща

На старому закинутому цвинтарі, що на вулиці Капушанській в Ужгороді, владика Мілан із священиками освятили хрест і фундамент нового храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці.

Копію церкви з Нересниці в Ужгороді встановлять після Водохреща

Нагадаємо, що тут планують встановити копію дерев’яної церкви 1813 року із села Нересниця Тячівського району. Вона згоріла у 2003 році. До трагедії будівля була єдиною збереженою дерев’яною церквою в долині річки Тересви і чудовим зразком дерев’яної готики Потисся.

Її копію виготовили майстри із села Видричка Рахівського району. Отець Володимир Проданець, який слідкував за процесом, розповів, що храм заввишки 18 м (крім шпиля) і завширшки 7 м. Залишилося ще встановити хрест. До Ужгорода церкву транспортуватимуть у розібраному стані. За словами отця, на кладовищі в обласному центрі її планують встановити після Водохреща.
 

08 січня 2012р.

Теги: Нересниця, церква, владика Мілан

Коментарі

Читач 2012-01-11 / 01:54:01
Найшли спірне питання. Ймилися до Церкви. Люди, люди! Побзерайте що всюди старовинні храми збудовані на гробах померлих на Цвинтарях. Бо Церква молиться за них, навідмінну від Обласного краєзнавчого музею, де на гробах стоять хижі, а траву жує баран. Не є вам що робити? Ліпше най там стоїть храм, а ніж общественний туалет, де там і ходили справляти нужду. Кіть ви так захищаєте померлих, моглибись те зробити там порядок. Корчі повинімати, могили вшануват і оби було видно ож то цвинтарь. І каждий буде у тій земли. М. Шашіку подякуйте ліпше, а ніж обговорити. Що ви зробили для міста?

Камуфляжник:) 2012-01-09 / 20:23:40
Когда на защиту Гундяева, московского православия и "Русского мира" выползают шавки, привязывающие своё недомыслие к конкретному месту подобным образом – "Скажімо, хочаб наприклад Бродія 7 вересня 1946 року вбили, а захоронили де ? Не вивезли його останки до Москви !?" – разговаривать не с кем.

РусинЪ1, попросите там своё кремлёвское начальство, чтобы послало эту "память" на курсы повышения конторской квалификации, а ещё лучше - на операцию по лоботомии для улучшения возможности мыслить...

Впрочем, это вряд ли поможет: нужна полная пересадка мозга... :)

память 2012-01-09 / 18:30:26
2 Камуфляжник:) 2012-01-09 / 17:31:35

Наявність великої кількості ваших командирів ні в якій мірі не аргументує ваше пустослівя: "Нет на том месте ... никаких захоронений. Проверяли. Так что можете ...".

Факт вбивства в Ужгороді НКВСниками цивільних людей відомий. Скажімо, хочаб наприклад Бродія 7 вересня 1946 року вбили, а захоронили де ? Не вивезли його останки до Москви !?

Докази власне в землі, а також, за логікою, повинні бути в архівах вашої контори.
Тільки не починайте ліпити байки.
"КДБезпека" завжди прискіпливо і чітко слідкувала за своїми "спецобєктими" подібного роду.
Для прикладу : http://www.hist.ru/hitler2.html

Ваше постійне смішне пересмикування на міжконфесійну тематику та Кирила Гундяєва тільки красномовно свідчить, в яку халепу втягнули цим "проектом" побудови церкви на кістах М. Шашіка.

Про цей данайців дар ділянки єпископ Шашік мабуть ще і не здогадується.

Камуфляжник:) 2012-01-09 / 17:31:35

Вы что, господин (-жа) память, вздумали мне тут задачи нарезать? Так у меня командиров и без вас хватает. Не вы ли первым тут о расстрелах и местах захоронений специально под этой церковью нам первым поведали? Вот, пожалуйста, и предъявляйте доказательства. А я, когда мне надо будет что-либо документально подтверждать, сделаю это без вашего и Кирилла Гундяева на то соизволения и разрешения. Есть жалобы-предложения? Обращайтесь с письменным рапортом в свою гэбэшно-православную контору. А я - не ваш подчинённый... :)


А чтобы вам понятнее было, сообщу, что на всём кладбище, действительно, свободного от захоронений места, окромя этого пятачка, не осталось. Дом здесь не построишь, и церковь большую - тоже. Вот и сошлись на благородной идее воссоздания сгоревшего в Нереснице старинного деревянного храма.


Вам-то чего эта инициатива вдруг поперёк горла костью стала? Потому как крест на той церкви будет без косой перекладины? Ну, увольте. Так ведь там и "луковичек" русско-православных не будет. Вот видите, какие для "Русского мира" громадные потери Шашик в одночасье организовал. Прям беда с этими униатами... :)

память 2012-01-09 / 16:37:59
2 Камуфляжник:) 2012-01-09 / 14:40:55

акти перевірок в студію !

якщо, звісно, "перевіряли" знову ж таки не в ночі і потаємно ...

якщо там захоронень немає, тоді чому не віддають цей ласий шматочок землі в центрі міста під продовження забудови, чому не продовжують зводити багатоповерхівки, поширювати той мікрорайончик, що виріс впритул до території колишнього кладовища, на околицях якого НКВС ховала кінці своєї брудної справи ?

зовсім рядом стоять багатоповерхівки, а тут чомусь церквушку легкої деревяної конструкції як не приший кобилі хвіст.

Мабуть нікому, навіть із комуфляжних, не хочеться жити на кістках невинноубієнних.

Камуфляжник:) 2012-01-09 / 14:40:55
Знамо дело, РусинЪ1, что если бы строил Дима Сидор, то стройку на костях, даже на свежих трупах, благословил бы сам Кирилл Гундяев. А греко-католики вашей ГРУшной конторе - как кость поперёк горла.

Нет на том месте, РусинЪ1, никаких захоронений. Проверяли. Так что можете сдуться... :)

Русин1 2012-01-09 / 14:00:46
"Два чувства дивно близки нам.
В них обретает сердце пищу:
Любовь к родному пепелищу,
Любовь к отеческим гробам"...

А. Пушкин

На уцелевших крестах и памятниках кладбища по ул. Капушанской надписи, фамилии и даты смерти стоят разные, порой очень далекие, а вот его осквернители , кто бы они ни были- бесспорно представляют поколение одно, наше, безбожное или, что еще хуже, прикрывающее свои неблаговидные деяния религией.

Во всех цивилизованных странах на территории ликвидируемых кладбищ строительство любых зданий и сооружений не допускается. Ни под каким предлогом.
После проведения рекультивационных работ на территории ликвидированного кладбища она используется исключительно под насаждения, парки и зеленые зоны. Причем все это возведено в ранг закона.
Кроме того, любая деятельность на местах погребения осуществляется в соответствии с санитарными и экологическими нормами. Вв целях санитарной безопасности необходимо специальное разрешение санитарно-эпидемологического надзора.
Безусловно, любое разрешение можно купить, но как можно прикрыть кощунственность страшного духовного преступления –святотатства- , глумления над беззащитными, осуществлять захват участка над прахом наших предков.
Хорошо известно, что декретом № 22 от 18 декабря 1944 г. при Народной Раде Закарпатской Украины был учрежден «Специальный суд» с полномочиями «…имеет право применять тюремное заключение сроком на 10 лет или расстрел с конфискацией имущества».

Этим, с позволения сказать «судом» вынесен приговор ВМН – расстрел. В застенках НКВД – Ужгорода приговор приведен в исполнение в отношении целого ряда новоиспеченных граждан Украины: А.Броди, С.Фенцика, М.Габовды .
Хоронили их на кладбище по ул. Капушанской под покровом ночи, в безымянных могилах. Еще много лет спустя благадарные ужгородцы мазали дегтем ворота дома «прокурора» И.Андрашко.
Безусловно, епископ М.Шашик похоже намерен завершить свою карьеру в Ватикане и, таким образом, надеется сохранить свои ворота девственно чистыми. Но куда, скажите на милость, упрятать память народа. Долговечную и достоверную…

память 2012-01-08 / 21:57:04
На тому місці на околицях старого кладовища НКВС потайки серед ночі закопувала розстріляних та закатованих без суда та слідства невинних мирних людей у перші роки після "визволення" та "воззєднання". Це відомо в колах нечисельних ще живих представників старшої генерації місцевих жителів.

Така собі ужгородська катівня "на Лонського".

Тепер вирішили на тому колишньому ГБшному "спецобєкті" нібички християнський храм побудувати, на кістках невинно забієнних, аби таким чином "надійно" приховати під фундаментом церкви правду із слідами колишніх комуністичних злочинів та зтерти память про жертви.

Приватному забудовнику ту територію не дадуть, бо як копне там, так кістки і повиворачує. А так і церковку лише легкої деревяної конструкції будувати вирішили, щоб в ніякому разі не копати там глибше двох метрів.

І козла-відбувайла знайшли в особі приїжджого М. Шашіка, якого мабуть і не поспішали ознайомити із цими "ньюансами", коли впарювали греко-католикам дану ділянку "під храм".

Назріває нова туристична принада міста: "храм на могилах невинно убієнних".

Григорій Сковорода вийшов у словацькому перетлумаченні пряшівця Івана Яцканина
Втрачені церкви Закарпаття повернуться на культурну мапу
/ 5Найбільша в Україні приватна альпійська гірка розташована в Кам’яниці
/ 2Справжня історія воловецького трампліна
/ 3Заради спорудження Теребле-Ріцької ГЕС затопили кілька сіл, але вільшанці до останнього не вірили в її запуск
/ 5Оксана Ганич була ровесницею епохи Карпатської України й першою жінкою – доктором наук на Закарпатті
Цінова гойдалка на закарпатському ринку квітів і ярини
/ 1Мешканець Тячівщини вже роками виготовляє соляні лампи та створює соляні кімнати
/ 1У Тересві похована "Чорна графиня" – дружина одного з найвідоміших угорських митців ХІХ століття
На Закарпатті працює 4 400 лікарів та 9,5 тисяч медсестер та фельдшерів
На Закарпатті розкидуватимуть "вакцинаційні" брикети від сказу
На Закарпатті 80% пенсіонерів уже отримали монетизовані субсидії
/ 1Закарпатська спортсменка стала володаркою Кубка Європи із фристайлу-слоупстайлу
В Іршаві відкрили експозицію "Прикордонник Василь Попик – захисник Карпатської України"
"Шлях Пинті" врочисто відкриють наприкінці травня на Виноградівщині
Кращих легкоатлетів-2018 відзначили на Закарпатті
Василь Горват побачив "Зірки впритул"
Закарпатець Василь Сочка робить пластичну скульптуру... із космосу
Мозковий інсульт: Більше ризикують чоловіки й люди похилого віку
Кам'яні дрозди та інші птахи Олексія Лугового
Ужгород у 2022 році претендуватиме на проведення міжнародних дитячих ігор
Закарпатські письменники знову представлені у черговому номері "словацько-українського" журналу "Дукля"
Головні державні свята в Ужгороді відзначатимуть із квітковим велетенським тризубом і ходою зі 100-метровим прапором
Через терни – до волі. Про свою долю політв’язень оповів у книжці
/ 2На Закарпатті зареєстровано 5,2 тисячі безробітних у пошуку роботи
» Всі записи