Астрологи не передбачили землетрус в Японії

Масштаби землетрусу в Японії не могли не вразити, оскільки його наслідки стосуватимуться кожного землянина. Мова йде про зміщення земної осі, можливі кліматичні потрясіння, фінансові несподіванки. Здається, таку подію не могли не помітити сучасні астрологи, які кілька місяців тому формулювали найприкметніші події 2011 року. Більшість їхніх прогнозів і досі зберігається на інтернет-сторінках, тож саме час порівняти сказане з теперішніми реаліями.

Астрологи не передбачили землетрус в Японії
Один з найпоширеніших гороскопів, який описує рік Кролика, починається досить іронічно щодо прогнозів зі знаком "мінус". Мовляв, гороскопи і астрологічні прогнози на наступний рік усе більше пригноблюють... Астрологи бояться нових катаклізмів і проблем у світі. Деякі з них вкрай стурбовані розташуванням зірок у 2011 році... Гороскопи на 2011 рік стають все похмурішими... Провідні астрономи та інші шахраї з Японії, США і Росії пророкують природні катаклізми і безліч інших проблем в 2011 році... Насправді ж, говориться в гороскопі, рік Кролика обіцяє бути м'яким та пухнастим.
 
Що стосується конкретно Японії чи хоча б азійського континенту, то в жодних прогнозах про них не згадується. А от щодо такого явища, як землетруси й інші природні катаклізми, то вони згадуються досить часто з посиланням на значну кількість затемнень, які будуть у 2011 році. Скажімо, Павло Глоба, зокрема, застеріг, що цілий ряд подій носитимуть фатальний характер. Тому слід чекати на велику кількість аварій, катаклізмів, катастроф. Причина цього – 6 затемнень упродовж року. Цього разу, як бачимо, Глоба обмежився загальними фразами, щоб не бути упійманим на помилці, оскільки у 2009 році він ризикнув назвати прізвища майбутніх (тобто тепер уже діючих) президентів США і України. І помилився, бо ними не сталі ні Хілларі Клінтон, ні Юлія Тимошенко.
 
Астролог з Херсона Олена Максимова порадила підготуватися до 2011 року, тому що це рік великих випробувань.
 
Підсилить складну ситуацію неймовірно спекотне й сухе літо, через що не матимемо врожаю. Слід очікувати сильного землетрусу. До того ж наступного року в нас буде шість місячних затемнень за норми три-чотири. Люди стануть агресивнішими, прагнутимуть змінити щось докорінно. Як бачимо, землетрус теж фігурує у її прогнозах, але не на японському острові.
 
Тим часом уральський астролог Олександр Іванов повідомив, що з точки зору астрологічних циклів 2011-й стане періодом серйозних випробувань і драматичних змін не тільки для Росії, але для всього світового співтовариства.
 
Що дуже важливо, на його думку, за невеликий інтервал року відбудуться чотири сонячних затемнення (проти традиційних двох на рік) — 4 січня, 1 червня, 1 липня і 25 листопада. Тож необхідно пам'ятати, що їхній вплив багаторазово підсилить небезпечність природних і техногенних катастроф. У зв'язку з чим МНС і екстреним службам необхідно звернути особливу увагу в цей період на місця масового скупчення людей, підземні комунікації, метро...
 
Зауваження інтригуюче, але знову-таки стосується не Японії.
 
Гороскоп у газеті "Хрещатик" за 30 грудня 2010 року землетрусів не обіцяв, але повідомив, що внаслідок певного розташування зірок масштабні зміни почнуться у березні. Правда, автори гороскопу зробили помилку, вказавши конкретну дату цих подій і вона – не 11 березня.
 
Сміливішим у прогнозах був астролог Рао Махарджа. За його словами, з 2 квітня 2010-го по 1 квітня 2011-го наступив рік "вікріті". Цей рік принесе проблеми, пов'язані з дисбалансом у природі. Природні стихії (Земля, Вода, Вогонь, Повітря) можуть вийти з гармонії. Стихія Землі відповідає за вірогідність великих землетрусів. Стихія Води — за затоплення. Стихія Вогню може стати причиною підвищення рівня руйнувань, пов'язаних з пожежами, вибухами, Сонцем, радіацією. Стихія Повітря може вийти із рівноваги і стати причиною сильних вітрів, ураганів, смерчів. Але це ще ,за словами провидця, квіточки. Бо гряде 2012-й рік.
 
Хоча серед прогнозів зустрічаються й заспокійливі пророцтва – мовляв, не варто чекати глобальних катастроф.
 
І висновок. За великим рахунком астрологи не передбачили подію справді планетарного масштабу, яка сталася в Японії. А обіцяти, що впродовж року будуть стихійні лиха це все одно, що поцілити пальцем у небо. Бо ж який рік не обходиться без ураганів, землетрусів і т.п.
 
Не передбачили землетрусу й сейсмологи. Але вони принаймні чесніші, заявляючи, що зробити це поки що неможливо.
 
Василь Горват, Виноградів
21 березня 2011р.

Теги: астролог, гороскоп, землетрус, Японія

Григорій Сковорода вийшов у словацькому перетлумаченні пряшівця Івана Яцканина
Втрачені церкви Закарпаття повернуться на культурну мапу
/ 5Найбільша в Україні приватна альпійська гірка розташована в Кам’яниці
/ 2Справжня історія воловецького трампліна
/ 3Заради спорудження Теребле-Ріцької ГЕС затопили кілька сіл, але вільшанці до останнього не вірили в її запуск
/ 5Оксана Ганич була ровесницею епохи Карпатської України й першою жінкою – доктором наук на Закарпатті
Цінова гойдалка на закарпатському ринку квітів і ярини
/ 1Мешканець Тячівщини вже роками виготовляє соляні лампи та створює соляні кімнати
/ 1У Тересві похована "Чорна графиня" – дружина одного з найвідоміших угорських митців ХІХ століття
На Закарпатті працює 4 400 лікарів та 9,5 тисяч медсестер та фельдшерів
На Закарпатті розкидуватимуть "вакцинаційні" брикети від сказу
На Закарпатті 80% пенсіонерів уже отримали монетизовані субсидії
/ 1Закарпатська спортсменка стала володаркою Кубка Європи із фристайлу-слоупстайлу
В Іршаві відкрили експозицію "Прикордонник Василь Попик – захисник Карпатської України"
"Шлях Пинті" врочисто відкриють наприкінці травня на Виноградівщині
Кращих легкоатлетів-2018 відзначили на Закарпатті
Василь Горват побачив "Зірки впритул"
Закарпатець Василь Сочка робить пластичну скульптуру... із космосу
Мозковий інсульт: Більше ризикують чоловіки й люди похилого віку
Кам'яні дрозди та інші птахи Олексія Лугового
Ужгород у 2022 році претендуватиме на проведення міжнародних дитячих ігор
Закарпатські письменники знову представлені у черговому номері "словацько-українського" журналу "Дукля"
Головні державні свята в Ужгороді відзначатимуть із квітковим велетенським тризубом і ходою зі 100-метровим прапором
Через терни – до волі. Про свою долю політв’язень оповів у книжці
/ 2На Закарпатті зареєстровано 5,2 тисячі безробітних у пошуку роботи
» Всі записи