КОСІОРИ

Хто забезпечив їм прихід до влади в Україні у ХХІ столітті?

КОСІОРИ
Відверто зрадницький та принизливий для України харківський пакт Януковича–Медведєва змусив учорашню владу, зокрема В.Ющенка, Ю.Тимошенко, А.Яценюка та "примкнулого до них" В.Балогу, які нині позиціонують себе як опозиціонери, майже в один голос заявити про те, що нинішня влада таки здає національні інтереси України. А на що ви розраховували, шановні? Чого ще ви чекали від нащадків завойовників, окупантів та переселенців-чужинців?
 
У кого з нинішніх керманичів з Банкової та Інститутської защемить серце, почувши Сосюрове "Любіть Україну", Малишкові "Два кольори" чи проникливі рядки Симоненка? Хто із сучасних вершителів долі України з молоком матері всмоктував у себе любов до рідного українського слова, зростав у середовищі українських родинних традицій, виховувався на вікових національних та релігійних цінностях українців, а мужніючи захоплювався героїзмом та здатністю на самопожертву борців за волю України? Янукович? Азаров? Ахметов? Клюєв? Льовочкін? Колєсніков? Ківалов? Табачнік? Для кого з цих неокагановичів-косіорів Україна насправді є Вітчизною, а не всього лишень підконтрольною територією?
 
Особисто у мене, як і у кожного тверезо мислячого громадянина, ніколи не було жодного сумніву у тім, що представники Партії регіонів, прийшовши до влади, перетворять Україну у такий собі Ахметстан. "Регіоналам" потрібні аж ніяк не об’­єднання двох берегів Дніпра, не консолідація суспільства та його примарних еліт, а НЕОБМЕЖЕНА ВЛАДА" ("ФЕСТ", 7 грудня 2006 року"). Невже ви, провідні по­літики, батьки і мами нації, не бачили цього?
 
Зрештою, ця політична сила ніколи особливо й не приховувала своїх намірів. Ци­нічне топтання по пам’яті жертв голодомору не тільки у правовому, а й чисто людському контексті, брутальна фальсифікація української історії на догоду Росії, тотальне блокування євроатлантичного поступу України завжди були наріжним каменем їхньої політики. А що зробили ви, шановні нинішні опозиціонери В.Ющенко, Ю.Тимошенко, А.Яценюк, В.Балога, маючи впродовж 5 років виборену і даровану вам народом усю, яку лише можна було мати, владу: президентську, прем’єрську, парламентську? У 2005 році Президент В.Ющенко мав майже диктаторські повноваження, а переляканий парламент готовий був підтримати будь-який його крок (навіть виголосити війну Америці й Росії одночасно), усі без винятку міністри були соратниками. І що ви зробили для України? Провели структурні сус­пільні зміни, встановили соціальну справедливість у питаннях власності, забезпечили людей роботою та створили їм умови для достойного, а не жебрацького життя, побороли корупцію і вивели на чисту воду казнокрадів, припинили суцільний дерибан землі, здійснили судову реформу, прийняли податковий кодекс, полегшили життя легальному бізнесу, створили передумови для енергетичної незалежності країни, встановили партнерські стосунки із сусідами? Як би не так! Відірвавшись від реалій буденного життя свого народу, ви безперестанку гризлися між собою на сміх людям і на радість ворогам. Ви не зуміли налагодити прагматичний діалог з Росією, дискредитували нашу країну в очах Європи та США. Жоден серйозний світовий політик чи інвестор не бажав мати з вами справу.
 
Пересварившись між собою, ви стали відверто загравати з донецькими і закликати їх собі у союзники. Хто укладав з ними Універсали єдності, втягував їх у владу та дарував Межигір’я – не ви, Вікторе Андрі­йовичу? Хто влітку минулого року вів з Януковичем таємні перемовини про перегляд Конституції, відтермінування парламентських і місцевих виборів та позбавлення народу права обирати президента прямим голосуванням – не ви, Юліє Володимирівно? Хто у лютому цього року наївно вірив, що новообраний Президент призначить його прем’єром – не ви, Арсенію Петровичу? Хто ще у 2005 році ініціював регіонально-нашоукраїнську коаліцію в Закарпатській облраді, створюючи прообраз майбутньої парламентської, задіював на нинішніх президентських перегонах структури свого ЄЦу, аби більшість голосів у нашому краї набрав Янукович – не ви, Вікторе Івановичу? Всі ви втягували народ у створені вами дебрі політичних інтриг, зраджували і дурили його, а нині розраховуєте на його підтримку?
 
Єдине, що від вас вимагалося як від національно-демократичної влади, – гарантувати українському сус­пільству незворотність демократичних змін, закласти законодавчу та договірну базу європейського вибору України як гарантію її незалежності і територіальної цілісності та суверенітету. І що ви зробили? Після ваших "старань" демократично налаштоване суспільство знову забажало сильної руки, зросли антинатівські та проросійські настрої. За вашого правління жоден бандит не сів у тюрму, зате невігласи масово пробралися у владу. Багаті, попри обіцянки, не поділилися з бідними, а продовжили пограбування землі та державного майна. Ви переписали марксистсько-ленінське вчення, вселивши туди супергегемона – корумповану бюрократію. За вашого правління в Україні так і не постав суд, у якому б громадянин міг знайти безкоштовний захист. Ви не зробили основного – не прищепили суспільству імунітет від приходу до влади косіорів ХХІ століття.
 
Історія свідчить, що у чужинських намісників – недовгий вік (див. історичну довідку С.Косіора В.І.), і їхня запопадливість перед господарем закінчується для них плачевно. Але кому від цього сьогодні легше?
 
ІСТОРИЧНА Довідка. Косиор Станислав Викентиевич. Сын рабочего, поляк. В 1907 вступил в РСДРП, большевик. Входил в партийный комитет РСДРП Донецко-Юрьевского металлургического завода. В 1912–14 на нелегальной работе в Харькове, Киеве, Полтаве. С 1915 в Москве. С апр. 1918 член Оргбюро по созыву 1-го съезда Украинской компартии. В июле 1928 сменил Л.М. Кагановича на посту генерального секретаря ЦК КП(б) Украины. Являлся одним из наиболее верных сторонников И.В. Сталина, руководил проведением коллективизации на Украине, унесшей миллионы жизней. Один из главных виновников го­лода на Украине (1932–33), который унес около 4 миллионов жизней. Активно участвовал в организации массовых репрессий на Украине в 1935–38, входя в состав "тройки", осудившей к расстрелу десятки тысяч человек. 3.5.1938 арестован. 26.2.1939 приговорен к смертной казни. Расстрелян. (З книги.: Залесский К.А. Империя Сталина. Биографический энциклопедический словарь. Москва, Вече, 2000).
Василь Ільницький, Закарпаття онлайн.Блоги
29 квітня 2010р.

Теги: Косіор, Ющенко, Тимошенко, Яценюк, Янукович

Коментарі

Пятра Нямц 2010-05-11 / 21:29:00
Певно , пан Ільницький знає той анекдот про памятник Косіору в Києві,спершу був лисий Косіор ,а потім за ніч йому відлили кашкета .На жаль , Україна не втратила ні Косіора , ні Постишева , ні Маланчука , ні Шамоту зі Щербицьким . Зло має багато захисників

Мирослав 2010-04-30 / 10:01:00
Про безсилля демократії писали ще Міхновський, Сціборський, Донцов. Лише сильна українська влада зможе переломати період правління "богообраних".

сорри 2010-04-30 / 01:58:00
Я погоджуся з більшістю висловлених тут думок, але дозволю собі висловити власну з приводу Ющенка. Ющенко, попри всі його мінуси, був аж ніяк не гіршим президентом, аніж його попередники і, тим більше, наступник. Просто він був чужим для олігархів і Росії, і вони почали з'їдати його з перших же днів президентства. І, що найважливіше, володіючи ЗМІ, підключили до цього процесу весь народ. Тоді як нам треба було згуртуватися довкола нього - не ідеального, але найбільш НАШОГО з усіх можливих. Якщо комусь буде завгодно - найкращого із найгірших...




Я говорив це весь час і раніше, тепер це вже очевидно, здається, для всіх: краще не досконалий СВІЙ, ніж ще більш недосконалий ЧУЖИЙ...

KK 2010-04-30 / 01:23:00
Дуже солідна критика 'правління' поарменчових за останніми пять років. На жаль, виглядає що ще до сйогодні вони нічого не училися.

2010-04-29 / 15:50:00


Повністю підтримую автора.

ІВАН 2010-04-29 / 15:26:00
Щира правда, Василю. Але не знімай вини і з себе та і інших. Всі ми винні. У більшій чи меншій мірі.

/ 1Павло Богдан: «У Словаччині дуже мало об'єктивної інформації про життя в сучасній Україні»
Сталінські табори не зламали силу духу міжгірця Василя Бряника
/ 5Як Дні «Дня» йшли до Ужгорода
/ 1Друга світова – особистий рахунок
/ 4Погрози розправи за підтримку Майдану змусили Саманту Рац покинути батьківщину
/ 2Чи буде в Ужгороді єдиний культурний центр?
/ 2Тарифомор
/ 7Місцями життя і звитяги Ференца Ракоці ІІ
Сорок днів без «Скіфа». Пам’яті Олега Сидора
/ 9Апостол непереможного духу
/ 7Віталій Постолакі: "Ми сподіваємося лише самі на себе"
/ 3Два кольори на полотні життя
Досі не реабілітований...
«Я отримав повістку в день свого народження...»
/ 4Хто розгатить «Тису»?
/ 6Самоочищення як запорука поступу
/ 5Що за ґута, що за фрас зворохобила «Домбас»?
/ 14 «Лишь бы не было войны…»
/ 1„Не ридать, а добувати, хоч синам, як не собі...”
/ 6Від батька – до сина-4
/ 4Від батька – до сина - 3
/ 6Від батька – до сина-2
/ 4Від батька – до сина
/ 6Азійське нутро, або Чому ми не Європа?
/ 11Бізнес на свободі
» Всі записи