У Солотвинській лікарні освятили престол каплички Святого Пантелеймона (ФОТО)

До святого великомученика Пантелеймона звертаються у молитвах за немічного хворого. До того ж просять у заступника зцілення недугів і душевних, і тілесних. Саме тому стало доброю традицією на території лікарняних закладів будувати каплички на честь цього святого. Вони служить кораблем спасіння для тих, хто занедужав і знаходиться на лікуванні. Адже дуже часто перш ніж іти до лікарів, людина має потребу у молитві та благословенні.

У Солотвинській лікарні освятили престол каплички Святого Пантелеймона (ФОТО)

За якихось неповних три роки на території Солотвинської алергологічної лікарні збудували капличку Святого Пантелеймона. Як розповідає головний лікар Ярослав Чонка, раніше подібна була у підземному відділенні лікарні. На жаль, коли шахти затопило, вода просочилася й туди. Вірникам вдалося забрати іконостас, який дивним чином, сантиметр до сантиметру, вписався у новозбудованій капличці. До речі він з дерева, як і сама капличка, що має надзвичайно цікавий архітектурний стиль. Зводили храм своїми силами, а майстри були задіяні із Ясіня. Нині тут служить отець Геннадій, який радить брати приклад від Святого Пантелеймона у любові до ближнього, милосерді і вірі. 

А цієї неділі відбулося освячення престолу. Його провів і святкове богослужіння очолив владика Хустсько-Виноградівської Єпархії Марк.

Престол каплички Святого Пантелеймона у Солотвинській лікарні нарешті освятили
 

Любов Немеш

18 серпня 2012р.

Теги: капличка, престол, Солотвино, Марк

Коментарі

НОВИНИ: Блоги