Кулеба: Ми змусимо угорщину повернути всіх військовополонених

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба стверджує, що у вивезенні українських військовополонених із росії в угорщину зацікавлений особисто угорський прем’єр віктор орбан.

Як повідомляє "Європейська правда", така заява Кулеби пролунала в етері телемарафону в понеділок.

"Там була одна проста мета: віктор орбан мав показати угорцям і в угорщині, й поза межами угорщини, що він їхній єдиний захисник. Уся ця операція була реалізована в політичних інтересах однієї людини", – вважає голова МЗС.

За його словами, вивезення українських військовополонених із росії – це, "по суті, таємна операція", в якій, за неофіційною інформацією, "були залучені інші гравці, й не лише із угорщини".

"Нам розказують, що ті люди є вільні робити те, що хочуть. Насправді це не так. Вони перебувають під контролем – і навіть зустрічі з родичами тут вкрай дозовані. Консула, посла не пускають до них попри наші наполегливі вимоги. І ми зараз задіюємо всі важелі для того, щоб отримати доступ до наших громадян і повернути їх додому", – наголосив він.

19 червня в МЗС України заявили, що умови перебування в угорщині переданих їй з рф українських полонених не дозволяють говорити про їхній вільний статус, і угорська сторона не йде на конструктивний діалог з Києвом у цьому питанні.

Водночас в адміністрації орбана заявили, що нібито повідомляли Київ про передачу угорщині українських військовополонених, коли це відбулося, та що вони перестали бути полоненими, відколи прибули в Угорщину.

Неофіційно з’являлася інформація, нібито звільнення одинадцятьох українських військовополонених та їхнє перевезення в угорщину могли бути особистою ініціативою віцепрем’єра Жолта Шем’єна, про яку не знав більше ніхто в уряді.

Крім того, за даними нашого джерела в МЗС ведуться активні переговори з низкою європейських країн щодо політичного та економічного тиску на угорщину. МЗС України офіційно звернулося до глави МЗС Австрії з проханням допомогти повернути українців додому.
 

21 червня 2023р.

Теги:


Йосиф Сірка
Публікації:
/ 4Комуністів заборонили, а методи залишили?
/ 2Підступний руzzкій мір – це не "трофейна мова"
/ 3Миколі Мушинці виповнилося 87!
/ 1У Кремлі шанують своїх фашистських вчителів
/ 11Прихильність Борреля і нахабство Зеленського
/ 15Усіх дурити весь час неможливо!
/ 1Оліґархи і самурай
/ 7Коли ж, нарешті, посадовці в Україні стануть українськими
/ 3На Закарпатті він "свій" (тутешній)
/ 2Останній із могікан
/ 2Коли дійде правда і до кримчан?
Багатолика російська гібридна війна
/ 5Хто ховається під ризами МП – диверсанти, саботажники, терористи?
/ 3Митрополит УПЦ МП "напросив" Божу кару
/ 3Росія-США: "Коронна" пропаґанда
/ 11Митрополит московської церкви в Україні та коронавірус
/ 8Послідовники нацистського пропаґандиста пішли у наступ
/ 5Імперське рило лізе до ідентичности
/ 11"Да патаму, что украінскій язик нєуґоден Богу!"
/ 7А потрібно танки замість королівського палацу
Чи привезе Зеленський пораду з Ізраїля?
» Всі записи