З липня закарпатські споживачі можуть змінити постачальника газу

275 000 споживачів газу є на Закарпатті. З липня цього року вони можуть змінити постачальника.

З липня закарпатські споживачі можуть змінити постачальника газу

Ужгородець Ярослав Гулан змінив постачальника газу у вересні цього року. Каже: процедура тривала кілька днів.

"Головне – мати доступ до інтернету, — пояснив чоловік. — Ми заходимо на сайт газового постачальника будь-якого, якого собі обираємо, даємо онлайн заявку. Десь тиждень пройшов, коли змінився постачальник. Єдина умова, якщо ви хочете змінити постачальника, ви маєте заплатити за розподіл газу, тобто компанії "Закарпатгаз", якщо у вас немає заборгованості, тобто абонплати, тоді впродовж тижня вам змінять постачальника".

Ярослав Гулан каже: вирішив змінити постачальника газу, тому що це одна з реформ 2015 року, на яку він дуже чекав. "Оскільки ми можемо змінювати мобільних операторів, наприклад, то чому б не змінити постачальника газу?!", — сказав Ярослав. Щойно ринок запрацював, він одним із перших змінив продавця газу.

"Нинішній тариф за куб газу, наскільки я знаю, 7-8 гривень, то в мене зафіксована ціна на рік – 4, 50", — сказав він.

Леонід Мешко користується послугами місцевого постачальника газу і не планує його змінювати: "Рахунки приходять вчасно від них, колцентр працює добре, коли зателефоную, ввічливо відповідають і дають усю повну інформацію, яка мені потрібна. Я ними задоволений".

Юрист Василь Попович каже: фізичні і юридичні особи мають право змінити постачальника газу з липня цього року. Для цього їм необхідно зробити кілька кроків.

"Обов'язково треба попередити не менше, ніж за три тижні, про припинення послуг. Це раз. По-друге, провести повний розрахунок із попереднім постачальником природного газу. При цьому заборонено попереднім постачальником природного газу застосовувати будь-які додаткові оплати, передоплати, що стосуються побутових споживачів. Ви подаєте документ, який посвідчує особу, тобто внутрішній паспорт, документ, який посвідчує право власності на те чи інше житло, а також технічні характеристики будинку чи певної кварти, відповідно укладається договір шляхом приєднання", — пояснив Юрій Попович.

За словами Василя Поповича, споживачам необхідно укладати нові договори про постачання газу з тими постачальниками, котрі мають на це ліцензію.

02 грудня 2020р.

Теги: постачальник, газ

Коментарі

Тоня 2020-12-03 / 23:46:19
Так, Все робиться онлайн, але якщо онлайн, то потрібно мати електронний підпис. Хто є клієнтом Приват банку можна звернутися до них за допомогою. Якщо ні, то оригінали заяв потрібно відправляти поштою на адресу постачальника.

Тоня 2020-12-03 / 23:38:48
Пане читач, постачальника можна змінити на будь якого чи він буде з Києва, чи Запоріжжя не має значення. А от газорозподіл або транспортування газу залишиться те саме, що було.

Миколі 2020-12-03 / 18:08:27
Це вже питання до продавця газу, там мають пояснити.

Микола 2020-12-02 / 19:58:05
Дякую за відповідь ! А до соц захисту також необхідно якісь документи чи заяву?

Миколі 2020-12-02 / 16:15:36
Не обов'язково. Все робиться онлайн, Ви маєте відправити постачальнику необхідні документи електронною поштою, які саме - там постачальник напише на сайті сам

Микола 2020-12-02 / 14:55:19
Хто може підказати, як правильно поміняти постачальника, ( статус УБД) якщо я перебуваю в зоні проведення ООС. Чи мені обов'язково треба бути в місті. Дякую!

Читач 2020-12-02 / 12:30:39
Вартість на грудень місяць п.р. 1 м.куб. газу в Закарпатгаззбуті - 8,8 грн/1 м.куб. У Нафтогазі - 6,4 грн/1 м. куб. Відчуваєте різницю?

Микола 2020-12-02 / 12:10:33
Читачу, іди проспися!!! Вже давно всі міняють, мож на Нафтогаз, є ще і інші

Читач 2020-12-02 / 11:28:02
Що ж Ви пишете дурниці? Як можна змінити постачальника газу, якщо в Закарпатті є тільки "Закарпатгаз Збут"? Тоді скажіть будь-ласка, як вибрати іншу газопостачальну компанію? Не дуріть людей!

НОВИНИ: Блоги