У мукачівському парку Перемоги з’являться нові розваги (ВІДЕО)

Парк, який знову оживе. Так мукачівці називають парк Перемоги, де тривалий час було затишшя, а тепер зявляються сучасні атракціони і справжні розваги для дітей. За словами фахівців, після проведення запланованих заходів з благоустрою парк отримає нове обличчя і аналогів в Україні йому не буде

У мукачівському парку Перемоги з’являться нові розваги (ВІДЕО)

Дід Ілля охороняє парк Перемоги від вандалів. Дідусь каже: робота в нього не з легких, однак допомагають йому в цьому чотирилапі друзі. Оцього, каже звати Рекс. Чотирилапий друг діда давній, як і сам чоловік, як і сама зона відпочинку, яку вони разом так пильно бережуть.

Це буде друге народження парку, з усмішкою розповідає дід, адже багато років тут нічого не робили, тому після проведення ряду заходів з благоустрою  він знову оживе. Вже сьогодні багато людей приходять, роздивляються та питають, що саме можна буде незабаром побачити у парку. Дід із задоволенням розповідає те, що чув. Каже, встановлять атракціони, поїзди, які буду рухатись по рейках, та багато чого такого цікавого. І справді, за словами фахівців,  ота конструкція,  яка стоїть у парку – це основа одного з атракціонів, більшість з них – європейського виробництва. Тут встановлять дитячу залізницю», «Оглядове колесо», «Американські гірки», різноманітні гойдалки та каруселі.

До речі, деякі розважальні об’єкти – пересувні, тому вони мінятимуть одні атракціони на інші, аби ще більше приваблювати людей.

Аналогів паркові в Україні немає. Облаштують у парку лавички, пішохідні доріжки, на вході встановлять великі ворота, а також декоративні арки. Працюють і над відновленням амфітеатру, тож, можливо, незабаром тут радуватимуть глядачів масовими видовищами. Уже добре прижилися  раніше висаджені тут екзотичні дерева та рослини.

Відпочити у оновленому парку розваг зможе кожен охочий, а насамперед – батьки з дітками. Це буде справжній литлленд для дітвори. А назвуть відроджений  парк новим іменем, яким – поки ще точно невідомо.

Мукачівці кажуть: якби не депутат обласної ради Андрій Балога, який разом з іншими меценатами міста робить все можливе для облаштування та реконструкції парку, то навряд чи він заново відродився б.

Відкриті двері для відвідувачів будуть з шостої ранку до 23 години, але  цей графік – ще не остаточний. Охоронятиме відпочинкову зону муніципальна поліція. Тим часом, поки в парку тривають роботи, а люди з нетерпінням чекають на його відкриття, старенький дід Ілля готовий день і ніч стерегти територію від хуліганів. Бо знає: руйнувати – не будувати, щоб відродити щось заново – потрібно чимало часу та зусиль, каже: допоки в Мукачеві є люди, готові робити подібні добрі справи, житиме парк вічно.

30 квітня 2015р.

Теги: парк Перемоги, Мукачево, Андрій Балога

НОВИНИ: Блоги