У виноградівському парку Перені всихають дерева

Працівники Львівського національного лісотехнічного університету два дні оглядали виноградівський парк Перені: обстежували стан дерев, визначали хворі насадження, вирішували, які дерева краще посадити.

У виноградівському парку Перені всихають дерева

Прогнози щодо майбутнього парку в спеціалістів невтішні.

«Дерева засихають, до того ж навіть такі, що вважаються досить стійкими до несприятливих умов, наприклад клен польовий, — розповідає Роман Дудин, доцент кафедри ландшафтної архітектури, садово-паркового господарства ЛНЛУ. — Місцеві кажуть, це через нестачу води, і ми теж вважаємо цю версію вірогідною. Думаю, зараз варто вирізати частину хворих дерев, а замість них висадити більш стійкі до засухи, наприклад, хвойні – сосну, модрину, ясен, деякі види декоративних кущів».

А зелені газони та численні квітники у парку можуть так і не з’явитися. Бо і траві, і квітам потрібна вода. А регулярний полив — це додаткові кошти.

«Я був би радий, якби виноградівці долучилися до обговорення, яким має бути парк Перені. Сам план дендрарію ми представимо через 2 місяці, на початку липня. Тоді й можна буде вносити поправки», — сказав фахівець-дендролог.

Христина Горват

26 травня 2013р.

Теги: парк Перені

Коментарі

НОВИНИ: Блоги