Безіменні квитки

Купити проїзний документ на потяг ще можна без документів. Анонсоване екс-міністром інфраструктури Борисом Колесніковим повернення до продажу залізничних квитків за документами, що посвідчують особу, не набуло чинності 1 січня – нині всім пасажирам, окрім пільгових категорій, у касах і надалі видають безіменні «права» на проїзд. За словами начальника вокзалу «Ужгород» Юрія Товта, ідея повернення іменних квитків «виношувалася» на серйозному рівні. «Але, скажімо так: на сьогодні їй немає логічного завершення – бракує відповідного розпорядження нашого керівного органу. З якої причини – не знаю», – пояснює пан Юрій. Нагадаємо, що продаж іменних квитків Кабінет Міністрів скасував у листопаді 2007 року. Відтоді ні в касах, ні при посадці у вагони пасажирам не потрібно було пред’являти документи. А доти, пригадує начальник вокзалу, внесення до квитків прізвищ людей суттєво не ускладнювало роботи касирів, адже програмне забезпечення було налаштоване відповідним чином. Єдине, що вимагалося від працівників вокзалу, – більш ретельно вносити дані. Новий «старий» порядок продажу квитків хотіли ввести насамперед для того, аби їх не перепродували й щоб легше було знайти правопорушників. «Щодо спекуляцій, то не можу сказати, що для нас це надто болісна тема. Більш актуальною вона є для Києва, Харкова, тобто міст із великим пасажиропотоком, – продовжує пан Юрій. – Як бачите, в Ужгороді навіть немає великих черг до кас». Очевидно, що повернення до старої системи найбільше незручностей завдасть пасажирам, яким потрібно буде носити з собою паспорт і пред’являти його, сідаючи на потяг. Та коли то ще буде, в Міністерстві інфраструктури поки що не знають. Документ еребуває на узгодженні у відповідних відомствах.

Безіменні квитки
 За словами начальника вокзалу «Ужгород» Юрія Товта, ідея повернення іменних квитків «виношувалася» на серйозному рівні. «Але, скажімо так: на сьогодні їй немає логічного завершення – бракує відповідного розпорядження нашого керівного органу. З якої причини – не знаю», – пояснює пан Юрій.
 
Нагадаємо, що продаж іменних квитків Кабінет Міністрів скасував у листопаді 2007 року. Відтоді ні в касах, ні при посадці у вагони пасажирам не потрібно було пред’являти документи. А доти, пригадує начальник вокзалу, внесення до квитків прізвищ людей суттєво не ускладнювало роботи касирів, адже програмне забезпечення було налаштоване відповідним чином. Єдине, що вимагалося від працівників вокзалу, – більш ретельно вносити дані.
 
Новий «старий» порядок продажу квитків хотіли ввести насамперед для того, аби їх не перепродували й щоб легше було знайти правопорушників. «Щодо спекуляцій, то не можу сказати, що для нас це надто болісна тема. Більш актуальною вона є для Києва, Харкова, тобто міст із великим пасажиропотоком, – продовжує пан Юрій. – Як бачите, в Ужгороді навіть немає великих черг до кас».
 
Очевидно, що повернення до старої системи найбільше незручностей завдасть пасажирам, яким потрібно буде носити з собою паспорт і пред’являти його, сідаючи на потяг. Та коли то ще буде, в Міністерстві інфраструктури поки що не знають. Документ перебуває на узгодженні у відповідних відомствах.
23 січня 2013р.

Теги: квиток, каса, залізниця

Коментарі

НОВИНИ: Блоги