«Дітвак» зробив свою справу. Міська влада і надалі розпродує власність Ужгорода

Усе приховане колись стає явним. Цю прописну істину підтвердила чергова сесія Ужгородської міської ради, яка відбулася у п’ятницю, 6 серпня. Для спостерігачів засідання могло здатися нудним – «дрібні» питання приватизації, банальні репліки міського голови на адресу обласної влади...

«Дітвак» зробив свою справу. Міська влада і надалі розпродує власність Ужгорода

Втім для більшості депутатів міської ради, вона, схоже, була такою ж. Ті, хто у літню спеку таки прийшов на засідання, автоматично голосували за запропоновані проекти рішень (попередньо обговорені в комісіях перед початком сесії?). Багато хто в сум"ятті й не помітив питання про надання дозволу на продаж ужгородського КАТП-072801 (Ко¬мунтрансу). Проект рішення  № 160 іменувався "Про надання згоди на виділення та реалізацію майна". Як водиться, рішення, запропоноване міським головою, ухвалили. Цікаво, що підставою для цього стали листи новопризначеного директора КАТП Євгена Рахімова й міської податкової інспекції, однак у проекті, розданому депутатам, навіть не вказані номери й дати цих листів, не кажучи вже про самі документи. Може, тому, що їх не існує в природі?

Парадокс полягає в тому, що 24-річний директор КАТП лише днями заявив у ЗМІ, що за перший же тиждень роботи зменшив збитковість підприємства на 20 %. І це лише працюючи з документами! Такій управності може позаздрити будь-який досвідчений професіонал, а не те, що початківець-студент, яким є пан Рахімов. Цікаво, що останній у тому ж таки своєму інтерв"ю заявив, що головним своїм завданням вважає зробити підприємство прибутковим. Як нині бачимо, не уточнив лише, що прибутки ці отримуватиме не міська громада, якій належить КАТП, а приватний власник.
Після такого рішення міської ради розвіялися сумніви тих, хто дивувався з призначення Є. Рахімова на посаду директора комунального підприємства. Мовляв, як можна таку важливу справу доручати "дітваку". Нині ж стали очевидними справжні мотиви цього ходу. З допомогою недосвідченого, але "свого" директора мер хоче банально роздерибанити ласий шматок міської власності, як це вже було зроблено з багатьма іншими підприємствами, установами, майном і спорудами. Саме цими мотивами, а не бажанням "дати дорогу молодим спеціалістам" можна пояснити призначення нового директора КАТП.

Дивує також позиція міської податкової інспекції, адже її чільниця і водночас депутат міської ради Марія Бадида не може не знати, що 300-тисячний борг КАТП реструктуризований до 2015 року, що зафіксовано у мировій угоді. Іншими словами, нагальних боргів, які конче треба терміново ліквідувати, підприємство не має! Чому тоді присутня на сесії головний податківець Ужгорода не поінформувала про це депутатів, натомість мовчки спостерігала за ухваленням цього сумнівного рішення?

Ще один аспект – вартість майнового комплексу й землі (1,2 га) на вул. Погорєлова в обласному центрі, за деякими оцінками сягає 20 млн грн! Нічогесеньке погашення боргу! На це також звертають увагу анонімні працівники КАТП (люди бояться розправи й переслідування), які звернулися з відкритим листом до Президента України з проханням втрутитися у ситуацію й припинити дерибан міської власності мером. Вказують вони й на те, що у продажі підприємства нібито зацікавлений один із нинішніх керівників області...

Нагадаємо, що наприкінці жовтня нинішнього року відбудуться вибори мерів і депутатів місцевих рад. Чимало нинішніх розуміють, що втратять свої посади, тож і поспішають прибрати до рук комунальне майно, що, як то кажуть,  погано лежить. Та й на виборчу кампанію гроші не завадять. А ужгородцям слід зробити висновки, добре запам"ятавши діяння теперішніх міських можновладців, якщо не хочуть, аби в наступні роки майно й земля міста були остаточно роздерибанені.

Антон Іваниця

16 серпня 2010р.

Теги: КАТП, депутат

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи