Втекти Нагірному дала Хустська міжрайонна прокуратура? (ДОКУМЕНТ)

Усіх закарпатців обманювали, а тепер винуватця трагедії «героїчно» шукатимуть

Втекти Нагірному дала Хустська міжрайонна прокуратура? (ДОКУМЕНТ)

У розпорядженні «Замку» є документ, який «залізобетонно» свідчить: весь останній місяць рідню загиблих у ДТП біля Хуста жінки з дитиною з  участю керівника районного «Закарпатгазу» Павла Нагірного, як і громадськість та журналістів Закарпаття, цинічно обманювали.

І обманювали саме ті, хто мав би захищати інтереси потерпілих і неухильно стежити за дотриманням законів – представники Хустської міжрайонної прокуратури.

Нагадаємо, що прес-служба прокуратури області неодноразово в повідомленнях для ЗМІ запевняла, в тому числі й із посиланнями на Хустського міжрайонного прокурора Івана Кайла, що правоохоронці докладають усіх зусиль, аби знайти обвинувачуваного в убивстві після того, як він не з’явився на два судові засідання 11 та 25 березня. Для заспокоєння громадськості пан Кайло авторитетно і переконливо стверджував: Нагірному покарання не уникнути.

Прокурори казали, що не знають, де перебуває підсудний, і, мов мантру, повторювали: надіслали листи у спеціалізовані медичні заклади, в тому числі й до Берегівської психіатричної лікарні, аби з’ясувати, чи десь часом не надають лікарську допомогу Нагірному. Перше повідомлення, що його посилено почали шукати листами, з’явилося 12 березня – після публікації чуток про те, що хустяни бачили Нагірного на його дачі.

Востаннє ж прокурор Кай­ло говорив, що чекає відповіді з Берегівської лікарні, чи Нагірний ще лікується, чи ні – минулого тижня, 28 березня, коли громада Хуста пікетувала місцеву прокуратуру. Люди обурилися, бо ні Нагірний, ні вже і його адвокати не з’явилися на призначене судове засідання.

Знов-таки, спілкуючись із хустянами, міжрайонний прокурор намагався зберегти авторитет і створити видимість цілковитої зацікавленості очолюваної ним структури в покаранні винного. Він сказав пікетувальникам: чекає відповіді з Берегова і, коли з’ясується, що Нагірного там нема й лікування він не потребує, міліція оголосить його в міжнародний розшук.

Нагадаємо, це відбулося 28 березня. А тепер увага: 22 лютого, тобто за місяць і тиждень (!) до цих слів пана Кайла, Хустська міжрайонна прокуратура була поінформована з обласної психіатричної лікарні Берегова «про виписку Нагірного П. І. 23.02.2013 року відповідно до Ухвали суду від 18.01.2013 року».

Того ж дня, 22 лютого, аби, вочевидь, надалі уникнути звинувачень у бездіяльності, прокуратура направила клопотання в суд про застосування до Нагірного примусових заходів медичного характеру. І все: формально виконавши свій «обов’язок», прокуратура стала чекати су­дового засідання, яке мало вирішити, чи лікувати Нагірного примусово, чи ні. Засідання, нагадаємо, суд призначив на 11 березня, але розгляд справи по суті так і не розпочався.

Що це означає? Тільки одне: медики Берегівської психіатричної лікарні законно, виконуючи волю суду, випустили Нагірного ще 23 лютого. Цитуємо: «Оскільки Ухвали суду про продовження перебування в психіатричній лікарні Нагірного П. І. нами не отримано, на виконання Ухвали Хустського райсуду від 18.01.2013 року Нагірний П. І. виписаний 23.02.2013 року в супроводі дружини».

Не можемо звинуватити прокуратуру в бездіяльності, бо формально вона своє зробила: клопотання суду 22 лютого відправила. Але до пана Кайла є три запитання.

Перше: чому, знаючи, що Ухвалою суду запобіжний захід – помістити Нагірного до психіатричної лікарні – застосовується до «не пізніше 23 лютого», про необхідність подати клопотання щодо примусового лікування в Хустській міжрайонній прокуратурі «згадали» за день до виписки «хворого»? Та й то, схоже, після того, як лікарі нагадали: завтра винуватця ДТП виписуємо.

Друге: для чого взагалі подавали клопотання про примусове лікування? Було ж відомо: в лікарні Нагірного мали тримати до 23 лютого. Чому прокуратура за кілька днів до його виписки не поцікавилася станом здоров’я хворого? Адже ще тоді б з’ясували, що, як пізніше і повідомить прес-служба прокуратури, «згідно з відомостями, наданими лікарями  до прокуратури, стан здоров’я Нагірного суттєво покращився, і лікування він не потребує». І ще тоді могли б зробити те, що зробили лише 29 березня: подали клопотання про повернення справи для розслідування в загальному порядку. Іншими словами: Нагірного 23 лютого помістили б у СІЗО, а не відпустили з лікарні «у супроводі дружини».

І третє: для чого весь цей час – від 22 лютого, коли лікарі повідомили вас, що завтра Нагірного випишуть, до 28 березня, коли ви востаннє удавали, ніби не знаєте, чи вбивця ще в лікарні, – ви всіх обманювали?

Очевидно: ніхто просто не захотів завадити втекти за кордон обвинувачуваному у скоєнні ДТП зі смертю матері й дитини та каліцтвом ще двох дітей. А в «незнайків» гралися, бо сподівалися, що інформація про виписку Нагірного не «випливе». Зате тепер, коли прикордонники повідомили, що Нагірний уже за межами країни, почався новий етап – «героїчних» пошуків, уже міжнародного масштабу.


Ярослав Світлик, Бюро журналістських розслідувань «Варто ЗНАТИ!»

07 квітня 2013р.

Теги: Нагірний, Кайло, прокуратура

Коментарі

Пётр 2013-04-10 / 15:08:15
Хай Бог його/Нагірного/ накаже за людськы сльози , бо быльше нема кому.

Роман 2013-04-10 / 12:41:17
Вся прокурор ська система уже давно прогнила і смердить на всю цивілізовано Європу

Леонід 2013-04-10 / 11:27:01
Україну врятують масові розстріли "кровосісів"

GONZa 2013-04-08 / 11:05:42
Молодець Слава!!! Правильних паперів накопав. Люди викладайте по більше правдивих свідчень про (без)діяльність теперішніх чінуш( бо ж вони явно не СЛУГИ НАРОДУ) Як казав ОБендер " НА КОЛЕНІ..."

золотарьово 2013-04-08 / 08:19:51
Тільки Суд Лінча зупинить цю Суддівсько- Прокурорську Банду і Шибениці на Майданах!!!!!!! ГАНЬБА!!!

рокосово Іван 2013-04-07 / 21:41:52
Думаю як і Кайло так і Петруня мають понести і Боже покарання і вони і діти шо в них є так і Генпрокурор повинен Звільнити обох цих Корупціонерів що плюнули Закарпатцям в обличчя з. ПОСАд Геть

толя 2013-04-07 / 19:19:10
мені інтересно якщо той покидьок зробив таке саме із когось із блиськими тих посадовців що вони б робили люди подумайте гріх паде на 7 покоління

Олекса 2013-04-07 / 18:02:14
Ніхто і не сумнівався у продажності і корумпованості Закарпатської прокуратури. Завалюють ефір масою пустих повідомлень, а самі покривають злочинців.

Микола 2013-04-07 / 16:13:25
Ті, хто мав би захищати інтереси потерпілих і неухильно стежити за дотриманням законів – міліція, прокуратура і суди вже давно стали осередком корупції. А такі як К@йло - позор прокуратури! Все йде до того, що люди будуть змушені робити самосуд, в т.ч. і помста ментам, прокурорським і суддям!

прокурору 2013-04-07 / 14:55:16
Кайло насправді нічого не пояснив, і на жодне з питань не відповів. він просто перевів стрілки на суддю. і взагалі, краще б не пояснював, бо питань до нього ще більше. наприклад, раз працівники прокуратури 22 лютого були в лікарні, то що їм заважало на місці отримати інформацію про стан Нагірного, іншими словами -- дізнатися, що він не потребує лікування,і відповідно, подати клопотання не про примусове лікування, а про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою? далі -- що лікарям до повідомлення прокуратури про те, що вони щось там кудись подали? як ви собі уявляєте стуацію, коли без ухвали суду людину тримають у закритому спеціалізованому закладі? лікарі не самогубці. а ви, схоже, не прокурор. або навпаки -- тому й утік Нагірний, що в прокуратурі такі як ви

Повбивавби 2013-04-07 / 13:58:40
КАЙЛА НА ШИБЕНЕЦЮ!!!

адвокат 2013-04-07 / 13:56:32
Допоки йшло слідство і втирали всякі дурниці прокурори людям,Нагірний подав клопотання про отримання ним Угорського Громадянства і прокуратура Закарпаття ,а особисто Кайло і Петруня навмисно все зробили,щоб Нагірний покинув межі України,не поставивши Його на Прикордонний контроль,одним листом на імя Голови ДПСУ!!!!!Тепер можуть Нагірного шукати кілько треба,але він і не ховається і ходить по Ніредьхазі свокійно собі,тому ,що Угорщина його як громадянина уже неукраїни,а Своєї держами Угорщини ніколи не ВИДАСТЬ!!!Так Закон каже: Угорщина своїх громадян окрім країнам ЄС нікому не видає!!!!!Пагони на тіл Господа Пракуроскіє Работнічкі!!!В Відставку мають піти: Прокурор Закарпаття Петруня,і Пррокурор Хустщини Кайло!

севлюшський 2013-04-07 / 13:39:42


Ctefano, де і хто обговорив? Кайло з Немешом? І на якій сумі чергового траншу на користь Нагірного зійшлися?


Опрышка 2013-04-07 / 13:35:19


Коментар видалено. Адмін


Вася 2013-04-07 / 13:08:50
Мне вообще уже совсем не смешно. Что за дебильная страна? Психически больные люди руководят организациями, прокуроры ловят преступников письмами. А простой люд будет и дальше дохнуть от рук и колес беспредельщиков. В данной ситуации самый реальный выход это общественный самосуд, если наши правооохранителя ничего не в силах предпринять.

Ctefano 2013-04-07 / 13:06:41
Це не новина, вже з позавчора всі це обговорили, а прокуратура перевели стрелки на суд

виноградівець 2013-04-07 / 12:59:56
Ото здивували. Та ви попитайте виноградівців хто такий Кайло, не одна кримінальна справа ним була продана.

Прокурор 2013-04-07 / 12:32:48
Кайло вже два дні тому все пояснив з цього приводу. Суд мав 22 лютого, коли справа разом з клопотанням надійшла до нього, негайно продовжити Нагірному термін лікування, поки його не ви писали. А те, що адвокат Немеш спецом не приходив ознайомлюватись з матеріалами справи і клопотанням до слідчого аби за тягнуть час і слідчий сам його шукав і Нагірному особисто в психушки повій копію клопотання аби мати змогу передати справу в суд? Це нормально? І що лікарі отримавши від прокуратури. Інформацію, що клопотання про продовження лікування вже в сулі з чистою совістю його відпустили, це нормально? А винен лиш Кайло, він всесильний.

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи