До осені на Закарпатті відкриють іще кілька туристичних об’єктів

Нові об’єкти буде відкрито в Ужгородському, Мукачівському та Берегівському районах. Всі вони функціонуватимуть з використанням термальних мінеральних вод. Про це у прес-центрі “Закарпаття” повідомив начальник управління з питань європейської інтеграції та туризму і курортів ОДА Олександр Марченко.

До осені на Закарпатті відкриють іще кілька туристичних об’єктів

За його словами, впродовж останніх п’яти років кількість туристичних об’єктів збільшилася на 85 і становить майже 500. При всьому цьому туристичний потенціал Закарпаття використаний лише на 35%. Олександр Марченко наголосив, що “у нас дуже потужна санаторно-курортна база, однак вона потребує розкрутки”.

Цьогорічний туристичний сезон в краї почався іще навесні, коли оператори пропонували тури “Квітуче Закарпаття”. Та і сьогодні попит не зменшується: особливо прагнуть відпочити на території нашої області, а, зокрема, у гірських районах, представники великих промислових міст та “морських перлин”. “У нас не тільки вода цілюща, але й повітря. Є люди, які приїжджають із інших областей України і не можуть надихатися свіжим повітрям. Особливо це стосується мешканців Запоріжжя та інших промислових міст. А мешканці Одеси прагнуть до нас, бо море їм уже набридло”, — сказав він. Найбільше, за словами начальника управління, приваблюють туристів чани з мінеральними та термальними водами. Заклади, які надають такі послуги, розташовані здебільшого вздовж лінії кордону. У той же час для поціновувачів активних видів відпочинку справжніми “родзинками” є можливість спусків на катамаранах чи байдарках, катання на гірських велосипедах, польоти з парапланером тощо. “Сьогодні багато уваги приділяється системі розваг: проводяться як старі, так і нові фестивалі, розробляються оригінальні маршрути. Останнім часом активно розвивається винний туризм», — сказав він.

За словами Олександра Марченка, Закарпаття – єдина область в Україні, яка представляє туристичні послуги у розрізі районів, кожен з яких неповторний та оригінальний. “Туристичний продукт нашого краю – унікальний. Він оцінений незалежними експератми, як найпотужніший у перспективі для нашої країни”, — зазначив він.

Ціни на послуги, переконаний начальник управління з питань європейської інтеграції та туризму і курортів ОДА, відповідають співвідношенню “ціна-якість”. Наприклад, проживання у двомісному номері категорії “стандарт”, доступному людині із середнім достатком, у будь-якому районі області обійдеться у 300-400 грн. на добу. До слова, стільки ж коштує аналогічний номер у готелі Болгарії на узбережжі Чорного моря. А от у Греції і Хорватії ціна буде більшою удвічі.

Щоправда, відпочити на Закарпатті можна і за менші гроші. Як розповів голова правління Закарпатського обласного центру розвитку сільського туризму Богдан Пранничук, сільські садиби надають дешевші послуги. Доба такого відпочинку (з одноразовим харчуванням) обійдеться у 60-120 грн. “Сільський, чи то ж зелений, туризм – унікальний, його треба розвивати, адже 83% території Закарпаття — сільська. А оскільки держава не допомагає, то все базується на приватній ініціативі”, — переконаний Богдан Пранничук. За його словами, сільський туризм на Закарпатті розвивається не так активно, як хотілося б: «Коли мені кажуть, що активно займається розвитком сільського туризму Рахівський та Міжгірський райони, то який із них кращий, я кажу, що Берегівський. Бо багато залежить від людей, які цим займаються. Де вони активні, там справи йдуть добре”. Крім того, як зазначили учасники прес-конференції, більший попит на турпослуги у тих комплексів чи садиб, поблизу яких розвинена інфраструктура і є нормальні дороги. Про те, що гості Закарпаття надзвичайно задоволені сервісом наших санаторіїв, однак просто шоковані станом доріг, по яких доводиться добиратися до місця призначення, з власного досвіду знає Вікторія Грін, керуюча готельним рекреаційно-лікувальним комплексом “Свалява - SOLVA”. Їй часто доводиться спілкуватися із туристами, котрі приїжджають з-за меж області або з-за кордону і дивуються нашим дорогам, а подекуди і бездоріжжю. 

Закарпатці, зазвичай, не часто користуються послугами туристичних об’єктів області. На це, на думку Вікторії Грін, є свої причини: “Можу сказати, виходячи із власного досвіду, що більшість клієнтів аналогічних установ — не закарпатці. З одного боку, багато наших земляків є, на жаль, несплатоспроможними. З іншого, ми, закарпатці, абсолютно не цінуємо краю, в якому живемо, повітря, яким дихаємо, не вміємо берегти природу, серед якої виросли, а тому прагнемо відпочивати десь далеко і, часто-густо, за вищу вартість. Щоправда, до нас у “Сольву” закарпатці приїжджають, аби, як самі кажуть, достойно провести вікенд. Оскільки це рекреаційний комплекс, то кількість днів перебування не обмежуємо. А люди із задоволенням користуються послугами масажиста, косметолога, відвідують басейн, тренажерний зал. У нас можна не тільки відпочити, а й приділити увагу своєму здоров’ю, адже на території комплексу є бювет із мінеральною водою Поляна-Квасова. До речі, ця вода використовується у різноманітних лікувальних процедурах, як-от мінеральні ванни чи душ Шарко. Загалом, маємо хороші результати у лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту. Інші заклади на території області також мають своє спрямування, тому кожен має обирати за власними смаками і потребами”.  А потреби, як розповідає Вікторія Грін, і справді бувають різними: “є клієнти активні, яким треба все побачити і спробувати, вони буквально за кілька днів хочуть познайомитися з усім Закарпаттям, тому беруть участь в усіх екскурсіях. А є такі, що хочуть сховатися від людей, вимкнути мобільний і просто побути на природі, подихати свіжим повітрям. Вони реально, як маленькі дітки, по 3 рази на день сплять”.

Як розповіла керуюча, готельно-рекреаційний лікувальний комплекс “Свалява - SOLVA” відкрився у серпні минулого року на території санаторію “Сонячне Закарпаття” у селищі Поляна. Комплекс передбачає відпочинок віп-класу у номерах різних категорій: від “стандарту” до “апартаментів”. Є навіть так званий “президентський номер” площею в 140 м.кв. Детальніше ознайомитися із послугами, які пропонує комплекс, можна на сайті: http://solva.uz.ua Переглянути пропозиції різних туристичних об’єктів області можна за адресою: http://www.transcarpathiatour.com.ua/katalog_ua.html

 

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
12 червня 2012р.

Теги: туризм, Марченко, “Свалява - SOLVA”

Коментарі

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи