УНП враховуватиме специфіку Закарпаття під час передвиборчої кампанії (ФОТО)

Про це Юрій Костенко, лідер Української народної партії заявив у прес-центрі «Закарпаття», куди завітав в рамках робочого візиту по області. Він наголосив, що під час виборчих перегонів можна бути успішним лише тоді, коли враховуватиметься специфіка кожного регіону, в тому числі й Закарпаття – багатонаціонального краю. «Ми, етнічні українці, звичайно хотіли б, аби угорець чи представник іншої національності думав так само, як ми, але враховувати треба все. Політика протистояння веде до конфліктів, а нам треба шукати компроміси», — зазначив народний депутат.

УНП враховуватиме специфіку Закарпаття під час передвиборчої кампанії (ФОТО)

Юрій Іванович запевнив, що в Україні необхідно сформувати єдину правоцентристську силу, яка б відстоювала загальнонаціональні українські інтереси.  Саме тому УНП виступає за об’єднання правоцентристських політичних сил і у такому форматі планує йти на вибори. У цій справі потенційними партнерами Юрій Костенко, серед інших, бачить «Нашу Україну», Конгрес українських націоналістів, Республіканську партію «Собор», Громадянську платформу. На сьогоднішній день з представниками цих політичних сил проводяться переговори, а після великодніх свят планують підписати відповідну декларацію. «Головна причина того, що за 20 років Україна серед інших європейських країн так і не наблизилася до європейськості, до європейської економічної і соціальної політики, в тому, що на політичній арені була відсутня правоцентристська конкурентоспроможна політична сила, здатна боротися за більшість у Верховній раді України. Без зміни якості роботи українського парламенту говорити про зміни державної політики в Україні, перехід цієї політики від радянського до національного типу, від соціального популізму до національної економічної відповідальності не доводиться. Те, що сьогодні намагається робити УНП – об’єднувати правоцентристські політичні сили, і не лише партії, а й громадські організації, навколо тих загальнонаціональних завдань і цінностей, за допомогою яких ми можемо отримати власну фракцію і політичну команду, яка буде впливати на державну політику. В перспективі саме ця команда повинна сформувати у парламенті правоцентристську більшість, яка і змінить українське законодавство щодо економічної політики, підтримки національного виробника, політики, яка дозволятиме господарю ставати власником і бути успішним підприємцем», – пояснив свою позицію лідер УНП. За його словами, серед основних цінностей, навколо яких об’єднуватимуться «праві», — український суверенітет і державність (на думку політика, за 20 років незалежності влада тільки те й робила, що торгувала національними інтересами), мова (буде знищена українська мова – буде знищена українська державність), українська національна економіка (здатна на 80% наповнювати український ринок власною продукцією), українська помісна церква (відіграє роль отієї зв’язної ланки щодо української державності), НАТО. Щодо останнього пункту, Юрій Костенко зазначив: «Для нас НАТО — не просто гарне слівце, а тема політичного виживання та територіальної цілісності України. А ще — коридор в Європу. Сьогодні більшість українців хочуть бути в Європі, бо вони знають що таке безвізовий і візовий режим, що таке бути упослідженою державою у європейському контексті». Всі перераховані цінності політик назвав «умовою політичного об’єднання».

Відповідаючи на питання, якою є сьогоднішня роль Віктора Ющенка, Юрій Костенко сказав: «Ющенко сьогодні є лідером «Нашої України», і він бере участь у переговорах, активно допомагає процесу. Ми з ним домовилися про певні принципи: наприклад, що творимо партію не лідерського, а командного типу… Всі питання, які стосуються «п’ятірок», «десяток» і загалом списку будуть вирішуватися на основі дуже жорсткого відбору, соціологічних опитувань. Тому, коли кажуть про якісь попередні домовленості, це не відповідає дійсності і носить провокаційний характер».

Також він зазначив, що на виборах висуватимуть кандидатів не вибірково, а по усіх округах.

08 квітня 2012р.

Теги: Костенко, УНП

Коментарі

Мирон Дрогобич 2012-04-12 / 17:16:40
Дуже поважаю цю порядну і мудру людину. Лише його зусилля з об'єднання націонал-демократів можуть дати в найближчому майбутньому якусь гарну для країни політичну перспективу. Красномовним є дуже, 2001-2002 рік, коли ще тоді УНП була тим стрижнем навколо якого розкрутилася Наша Україна і Костенко вирішив штовхати Ющенка у президенти. Але шкода, він сам не очолив тоді цей об'єднавчий процес, може б тепер Україна не була в такій економічній ямі.Та й Ющенко при владі, обгородив себе любими друзями, Костенку за ці всі потуги так і ніякого міністерського крісла не дісталося, щоб він зміг суттєвіше затосувати власний досвід фахового науковця і політика до розбудови української справи, як це мало місце 1992-98, коли він був на посаді міністра екології.
Починаючи створювати нову правоцентристську потужну політичну силу, європейського зразка, наскільки я знаю, Костенко поставив умову Ющенку: що партія не повинна бути лідерською, а командною (тобто щось на кшталт УНП). Звичайно, нове об'єднання повинне вибудовувати свою політику на базі принципів економічного націоналізму, що сповідує УНП. Тому, ідеологія, як то кажуть, додається само собою! Тому сподіваюся, та можливість, що Ющенко попреться десь у верх списку, виключається. У цьому сенсі позиція Костенка є дуже твердою, бо це людина яка не зраджує власних принципів, на відміну від Ющенка.
Будемо сподіватися дорогі українці, що до виборів на горизонті з'явиться сильне націонал-демократичне об'єднання, що сповідуючи ідеологію економічного націоналізму, буде спроможним протистояти всіляким теперішнім бізнес-проектикам і бізнес-проектищам типу ПР, БЮТ, Фронт змін, Свобода, Удар, Сильна Україна і т. д.
Слава Україні!!
Всім смачнющої паски!

Рома хуст 2012-04-10 / 18:22:23
А мені він довподоби. І унп добра сила. Не бачу лукавства

Петро 2012-04-09 / 13:47:04
Із Ющенком на чолі списку? Утопія. На жаль, як це не прикро, але за 20 років націонал-демократи зійшли на пси і тому опинилися на маргінесі політичного життя. Не вірю, що ці потуги щось дадуть, особливо якщо там буде "любий друг".

хуст 2012-04-09 / 08:00:40
а де п.Джанда?

Євген Ясінський 2012-04-08 / 23:57:25
Не Республіканська, а Українська платформа "Собор". Хоча важливе у іншому. А саме про що реально була розмова.В чому роль т.зв.представників масмедія. І господарів зустрічі. Певно не в каві до і після зустрічі.Скажу чесно. Не втрачав надії, що певна журналістська зацікавленість і чесність у Вас ще можлива як доміната. Бо ряд питань порушених на тій пустій пресконференції таки мали значення. А Ваш коментар, пробачте. таки сірий!Прикро.

українець 2012-04-08 / 23:21:10
Ти, Вася, скоріше загнешся. Костенко - діючий альпініст, буде у цьому році долати 8-тисячник. А 60 років для політика - це золотий вік.
Інша справа, чи зможе Костенко згуртувати праві партії, адже українці важко об'єднуються.

вася 2012-04-08 / 19:09:55
а цьому старому пердуну куди іще лізти на вибори ??? Йому треба подбати про інший світ !

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи