Закарпатський SPA-догляд презентують на чемпіонаті з масажу в Ужгороді (ФОТО) (АУДІО)

“Тут буде і молоко, і мед, і тісто”, — розповідає автор методики масажист Іван Паук. Щоправда, особливість закарпатського SPA-догляду полягає, перш за все, у процедурах, що проводяться у чанах із водою, багатою на сірководень.

Закарпатський SPA-догляд презентують на чемпіонаті з масажу в Ужгороді (ФОТО) (АУДІО)

Про це Іван Іванович розповів журналістам у прес-центрі “Закарпаття”, анонсуючи Перший відкритий чемпіонат з класичного та SPA-масажу у західному регіоні. За його словами, захід проходитиме з 16 по 18 березня у приміщенні економічного факультету УжНУ. Щоправда, конкурсними будуть тільки два дні, адже 17 березня учасники виявили бажання в повній мірі випробувати на собі дію закарпатського SPA-масажу.

“Підготовка до Чемпіонату тривала майже рік”, — підтримав розмову голова оргкомітету заходу, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, SPA-майстер вищої категорії, керівник відділу в «Асоціації спеціалістів зі спортивної медицини та лікувальної фізкультури України» Сергій Капралов. За його словами, чемпіонат такого рівня проводитиметься на території Західної України вперше. Для участі в заході до Ужгорода з’їдуться 15 спеціалістів з масажу з різних міст України – Одеси, Львова, Харкова, Києва, Сум, Трускавця. 5 учасників представляють безпосередньо Закарпаття. Суддівську колегію представлятимуть імениті масажисти, в колишньому – учасники і призери подібних заходів – всього 8 суддів.

За мету чемпіонату його організатори визначають, в першу чергу, підвищення кваліфікації спеціалістів цієї галузі, можливість обміну досвідом, а також – популяризацію масажу як виду мистецтв». Іван Паук переконаний, що «масаж – це справжнє мистецтво. Він вимагає спеціальної підготовки і певного багажу знань. Сьогодні трохи не половина масажистів – в колишньому штукатурники. Але ж масаж першочергово – лікувальна процедура, якою має займатись професіонал». Погоджується з колегою й інша гостя зустрічі, Інна Бєлякова, практикуючий масажист і одна з організаторів чемпіонату: «Для того, аби вміти професійно провести масаж, спеціаліст повинен постійно розвиватись, підвищувати свій рівень. І, в першу чергу, любити те, чим він займається – від механічно виконаної процедури масажу, навіть зробленего за всіма правилами, користь, якщо і буде, то мінімальна». Насправді ж, як стверджують масажисти, ці процедури можуть вилікувати дуже багато хвороб і  благотворно вплинути не тільки на фізичну, але й психічну сфери.

“Сьогодні ліки (смертність від них, а також ускладнення від фармацевтичних препаратів) займають перше місце у рейтингу смертності – після інфарктів, інсультів, онкологічних захворювань. І, не зважаючи на це, попит на ліки з кожним роком зростає. Але ж для того, аби вберегтись від багатьох важких захворювань, достатньо просто регулярно звертатись до масажиста і проходити профілактичний курс масажу”, — переконаний Сергій Капралов. До речі, переважна більшість різновидів масажу буде представлена на Чемпіонаті, а тому відвідувачі зможуть побачити все на власні очі. Серед них, зокрема, класичний, SPA-масаж, лімфодренаж, іспанський, турецький (хамам), релакс-масаж, масаж мішечками з закарпатськими травами. І, звісно, під час заходу буде презентована авторська техніка масажу “Закарпатський SPA-догляд в чанах”.

Проходитиме Чемпіонат у відкритому форматі: на сцені розташуються чотири масажні столи, за якими кваліфіковані спеціалісти впродовж 50 хвилин демонструватимуть свої навички і вміння. «Моделями» виступатимуть студенти факультету фізичного виховання та спорту УжНУ. Окрім змагань за титул кращого із кращих, Чемпіонат передбачає і майстер-класи суддів – нині найкращих масажистів на території СНД. Спостерігати за дійством буде вкрай цікаво, переконують організатори заходу, адже демонстровані сеанси масажу будуть проходити у відповідності до кращих стандартів, з урахуванням всіх обов’язкових правил: від професійної майстерності учасників – до дотримання ними етикету масажу. За підсумками чемпіонату 9 кращих фахівців без відбіркового туру потраплять до фіналу, котрий у квітні відбудеться у Києві.

Шановні читачі!

Пропонуємо вашій увазі аудіоматеріали з прес-конференції.

Сергій Капралов про Чемпіонат та учасників

Сергій Капралов про мистецтво масажу та про конкурс

Сергій Капралов про жорсткі критерії, за якими будуть оцінювати учасників на чемпіонаті та Іван Паук про те, як має проводитись масаж.

Сергій Капралов про закарпатську методику

Іван Паук про закарпатський спа-догляд

Сергій Капралов розповідає про методики, які будуть показані під час Чемпіонату з масажу

Сергій Капралов про суддів

Сергій Капралов про те, як він був здивований низьким рівнем масажистів, що працюють у закарпатських оздоровницях.

Інна Бєлякова та Сергій Капралов про те, як не потрапити до рук шахраїв і розпізнати справжнього масажиста. Адже інколи масажист вміє гарно “продати” себе, не будучи при цьому фахівцем.

Сергій Капралов про те, що масаж – лікувальна процедура, тому навіть вдома проводити процедури треба вже після спеціальної підготовки

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
14 березня 2012р.

Теги: масаж, SPA, Сергій Капралов

Коментарі

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи