Тарганів у головах закарпатців треба дресирувати та виховувати (ФОТО)

Про можливості позитивної психотерапії та про Міжрегіональну конференцію, де кожен зможе ознайомитися із методикою, говорили у прес-центрі “Закарпаття”.

Тарганів у головах закарпатців треба дресирувати та виховувати (ФОТО)

“Іноді людина приймає таке рішення, що таргани у її голові аплодують стоячи”, — заявив під час прес-конференції член ради Українського інституту позитивної психотерапії, тренер-викладач Юрій Кравченко. “І питання не в тому, є вони в нашій голові, чи ні. Вони є у всіх. Просто, коли я їх не визнаю, то тоді починається той принцип, коли кажуть, що краще плакати у психотерапевта, ніж сміятися у психіатра. Якщо я не визнаю своїх тарганів, то це ближче до психіатрії. Здорова людина усвідомлює, що їх треба не виганяти, а дресирувати і виховувати”, — зазначив він.

Власне, мирно “домовитися” із цими уявними шкідниками дозволять методи, які застосовуються в позитивній психотерапії. Як зазначили учасники прес-конференції, хоча сьогодні цей термін є досить уживаним, для багатьох він все одно залишається нерозкритим. Багато хто не знає, що у кабінетах сучасних психотерапевтів нема кушеток, що людина, котра звертається за допомогою, є не пацієнтом, а клієнтом, котрого не лікують, а консультують. Розповідаючи про це, Юрій Кравченко зазначив, що “навколо психотерапії існує багато міфів і стереотипів, та насправді — це догляд за душею і певний діалог”.

Аби популяризувати методи позитивної психотерапії серед закарпатців в Ужгороді відбудеться Міжрегіональна навчально-практична конференція “Життєвий баланс та емоційне благополуччя. Позитивна психотерапія та коучинг здоров’я як інструменти самодопомоги”. Конференція носить презентаційний характер, тобто дає можливість з’ясувати, що означають ці поняття. В рамках програми —  воркшопи та доповіді, консультування, надання корисної інформації, майстер-класи та практичні заняття. “Ми намагалися так розробити програму, аби вона була корисною і цікавою представникам різних професій та сфер діяльності. Сьогодні кожен з нас потребує консультації психотерапевта та вирішення різноманітних питань. Це необхідно, адже нервова неврівноваженість призводить до стресів і стає причиною багатьох хвороб”, — поділився з присутніми сімейний лікар, базовий консультант в методі позитивної психотерапії Василь Качмарь. Згадана конференція відбудеться у конференційному залі готелю «Закарпаття».

Про те, що позитивна психотерапія та коучинг здоров’я — вимога часу, сьогодні уже немає сумнівів. Наприклад, нині на підприємствах дуже популярні бізнес-тренінги, хоча 15 років тому про подібні речі не те що не замислювалися, але й не знали.

Так само багато уваги психотерапевтами сьогодні приділяється індивідуальним зверненням, роботі над несуттєвими (на перший погляд) дрібницями. Однак, як переконують фахівці, саме дрібниці, що повторюються день-у-день, накопичуються і псують якість життя. Та із цим можна і необхідно боротися.

Цю думку Юрія Кравченка підтримує і його колега Василь Качмарь. Як практикуючий лікар він стверджує, що фізичне здоров’я напряму залежить від психічного. Більше того, здоров’я — це не відсутність хвороб, це значно ширше та об’ємніше поняття. Навчатися здоров’ю і при цьому жити активним, цілісним і збалансованим життям пропонує новітній напрям – коучинг здоров’я. Під час анонсованої конференції, що відбудеться 10 грудня, про це можна буде дізнатися детальніше.

За словами представника Інституту позитивної психотерапії на Закарпатті, котра є базовим консультантом в методі позитивної психотерапії, Сніжани Фурсової, конкретні якісні зміни відчуває кожен клієнт через перші півроку. Пані Сніжана почала свій шлях як простий клієнт і авторитетно заявляє, що позитивна психотерапія повністю змінила її життя: чітко збалансувала та допомогла розставити пріоритети. Сьогодні Сніжана Фурсова уже має власних клієнтів.

За словами пані Сніжани, найбільше серед її клієнтів — жінок, адже вони більш емоційні та прагнуть висловитися, бути почутими. “Нерідко до мене приходять клієнти, особливо жінки, які мають хибне уявленння про можливості психотерапії — вони прагнуть змінити інших. Насправді ж психотепрапія жодним чином не може вплинути на оточуючих, вона працює із глибинними пластами самосвідомості, тому, якщо і є можливість вирішити питання такого роду, то лише під час сімейних консультацій”, — закцентувала Сніжана Фурсова і повідомила, що наразі планує розпочати і таку практику.

І хоча сьогодні можна отримати кілька безкоштовних консультацій, за проходження так званого базового курсу передбачена плата. Як пояснила пані Сніжана, базовий курс розрахований на 4 модулі, що відбуваються впродовж року. Вартість одного модуля в середньому становить 800-900 грн.

До речі, участь у Міжрегіональній конференції, котра відбудеться у суботу, надає певні переваги для бажаючих почати навчання на базовому курсі. Більше того, в перспективі у цих людей — опанування новою професією, адже можна отримати ще одну освіту. Правда, у тому випадку, якщо хтось відчує потребу у цьому.

09 грудня 2011р.

Теги: психотерапія, Юрій Кравченко, коучинг

Коментарі

Віка 2011-12-10 / 01:05:35
Шановний Реаліст! Ця подія не для вас. Не потрібно так сильно перейматися. Ваша думка та позиція має місце бути. Надіюся у вас є якесь інше захоплення і також філософія, яка приносить вам задоволення від життя! Хай щастить!

Реаліст 2011-12-10 / 00:52:45
смішно і непрофесійно. А щодо "...це не проповіді і не мережевий маркетинг", будь-ласка, не вводьте людей в оману. Напевно, тому відомий журнал "Пробуждение" так активно піарить саме активістів вашого руху і цю методику? Хоча при наявності бажання, бібліотеки, "Петрівки" та інтернету будь-яка людина може отримати необхідні знання. Правда, без СЕРТИФІКАТУ від ІНСТИТУТУ, який навіть не внесений у відповідний реєстр навчальних закладів. Сама ж методика стара як світ і давно описана наприклад Лєві, Курпатовим, Мілтоном, Захаровим та інш. Хоча сумніваюсь, що ви знайомі з працями цих людей. Якщо людина підсвідомо хоче бути обдуреною, то її обов язково обдурять... Вдалого вам полювання на "поле чудес в стране..." .

Реаліст 2011-12-10 / 00:34:22
Кожна людина дозволяє себе обдурувати рівно настільки, настільки їй дозволяє освіта, життєвий досвід та ... товщина гаманця. Але видавати за навчальний заклад звичайне викладання основних тез Пезешкіана Носсрата та примітивне маніпулювання свдомістю певного несвідомого прошарку населення -

Оксана 2011-12-09 / 23:20:55
Повністю підтримую Sun!

Sun 2011-12-09 / 22:36:03
Реалісте,ви робите передчасні висновки про те, чого не розумієте
прийдіть в суботу на конференцію і переконайтесь, що це не проповіді і не мережевий маркетинг. Це все, звісно, коштує грошей, але в наш час нічого безкоштовного не буває. Позитивна психотерапія - науково визнаний метод, Український інститут не є незрозумілою фірмочкою, щоб збирати гроші з домогосподарок, він є представництвом Вісбаденського інституту,серйозної наукової установи, і сертифікати консультантів не видають кому попало, хоч вчитися може кожен для себе.
а позитивна, зовсім не означає, що все буде добре, ПОЗІТУМ - це данність, фактичність. Почитайте хоча б одну статтю про метод (саме позитивну психотерапію, а не психологію, бо різниця величезна) і тоді робіть висновки. От це закарпатський менталітет - самим нічого не робити, не перевірити, лише критикувати що роблять інші.

чужинець 2011-12-09 / 20:03:27
Браво, реалісте!!!
Досить однієї назви із згадкою ПОЗИТИВНОЇ терапії. (щоб нужденні не плутали з академією терапії Негативної...)
Стільки Мессій довкола - плювати нікуди.

Реаліст 2011-12-09 / 17:41:15
Організаційний внесок "Квиток-запрошення" 80 грн...
Навчальний курс вже солідніше - 4 модулі по 800-900 грн.
Повна назва цього т.зв. навчального закладу "Український інститут позитивної крос-культурної психотерапії та менеджменту". Не потрібно сором язливо замовчувати останнє ключове слово. Черговий бізнес-проект зі стандартним набором бізнесових пропозицій як "позитивно мислити" розрахований на малорозвинутий інтелектуальний рівень певного прошарку домогосподарок та тих, хто самовіддано займається "мережевим меркетингом". Віват ВЕЛИКА МРІЯ ПРО ВЕЛИКЕ БАГАТСТВО ТА НЕСКІНЧЕННЕ ЩАСТЯ! Звісно за ваші гроші... До слова, а де ж розташовані навчальні аудиторії цього ІСТИТУТУ? На папері і в мобільних телефонах? Ведіться люди, платіть гроші, а потім не дивуйтесь, що вас консультують і вам "допомагають" фахівці без базової освіти. Де вивчали ці люди філософію, психологію, врешті-решт психіатрію? Прослухали декілька лекцій і вже беруть на себе відповідальність за чиєсь психологічне здоров я чи душевний стан. Що ж,напевно, знайдуться бажаючі за власні кошти придбати сертифікати комерційного підприємства під назвою "інститут", але до навчальних закладів, ця установа немає жодного відношення. Чи я помиляюсь?

Камуфляжник:) 2011-12-09 / 10:13:12

Марина, не обращайте, пожалуйста, внимание: у Русина1 в голове бегают исключительно политические тараканы. А они, как известно, требуют особой дрессировки... :)

Марина 2011-12-09 / 10:06:04
Русин1, а у вас точно все в порядке?

2011-12-09 / 06:52:09
Шановний пан Русин1, психотерапія для того і існую, щоб малозабезпечених людей ставало меньше.Кожен психотерапевт чи консультант справно платить податки.
Ваш трактат тут про тарганів заоплює. Ви спеціаліст без сумніву у цій сфері !

Русин1 2011-12-09 / 06:21:31
Встречаются два психотерапевта .
– У тебя все в порядке. А как у меня?
Не знаю каков «порядок» в голове у психотерапевта Ю.Кравченко если он как пьяный забора цепляется за банальную, избитую фразу о «тараканах в чужих головах».
Меряться весовыми категориями с «психотерапевтом» мне, конечно, как-то несподручно если он в своем обычном стиле позволяет себе произносить такую банальную фразу.
Но вернемся к нашим тараканам. Возможно Юрий прекрасный психотерапевт, но с биологическим образованием у него явные пробелы. В этой связи, без его разрешения, позволю себе дополнить его дефиницию. Прежде всего, каждый таракан в головах представляет собой типичного облигатного паразита. Точно также как и любого ребенка, его развитие, минимально в какой-то части времени, не может обойтись без того, чтобы не жить за счет другого организма.
Кроме того, каждый таракан представляет собой и типичного экопаразита. Хотя он и живет в голове, а не в зад…це хозяина, (наглец, гнида казематная,) он пытается использовать и эту часть организма его приютившего. Дистанционно (или наездами в провинцию)
С учетом того факта, что таракан не научился фиксировать углекислый газ (такую деятельность кроме растений и планктона никто не практикует) он ко всему еще и голопаразит. Безусловно, в этом месте мы нечаянно приходим к мелкой проблеме в систематизации паразитов. Поскольку к голопаразитам относятся все живые организмы,. следовательно, к огромному сожалению, и психотерапевты.
Конкурировать с заезжими психотерапевтом мне как-то несподручно, но сдается мне, что вместо того, чтобы направлять в наш край «членов ради Українського інституту позитивної психотерапії, тренерів-викладачів» не проще ли банковым перечислением направить сюда средства для выплаты социальной помощи малообезпеченным. Естественно, объем этих средств должен учитывать и паразитов- тараканов. И не только в головах…

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи