На завтрашнє пікетування обласної ради приїхав депутат-свободівець, якого «закріпили» за Закарпаттям

Кілька днів тому у ЗМІ з’явилося повідомлення, що куратором Закарпатської області від ВО «Свобода» призначено Валерія Чернякова. А сьогодні він особисто приїхав на Закарпаття, аби взяти участь у заходах, зініційованих Закарпатською обласною організацією, спрямованих на недопущення прийняття рішення з приводу запровадження угорської як регіональної.

На завтрашнє пікетування обласної ради приїхав депутат-свободівець, якого «закріпили» за Закарпаттям

Сьогодні у прес-центрі «Закарпаття» голова Закарпатської ОО ВО «Свобода» Олег Куцин  наголосив, що Закон «Про засади державної мовної політики» є інструментом знищення держави, стає прикриттям для різноманітних сепаратистських та антиукраїнських провокацій. Так само ситуацію з приводу мовного питання на Закарпатті Валерій Черняков вважає «першим кроком до дестабілізації ситуації». На думку Олега Куцина, більшість людей просто не розуміють суті питання. «Дуже багато людей не усвідомлюють, в чому суть питання. Люди не орієнтуються в тому. У глухому селі на Рахівщині та Міжгірщині люди не знають, що завтра держслужбовці мають володіти угорською мовою, що треба змінювати вивіски. І ми вважаємо, що кожен депутат у себе на окрузі, як він ходив до людей напередодні виборів, повинен йти. Він має розказати, у чому суть питання, які, на його думку, плюси цього закону чи мінуси, повинен провести громадські слухання, почути думку людей, а потім уже голосувати. У нас же все відбувається тихенько, практично ніхто не знає, що це питання буде винесено. І будуть голосувати практично на слух без будь-якого обговорення», – зазначив він.

«У нас є складений список вимог, які, сподіваюсь, мені дадуть озвучити. Якщо не я, то це зробить пан Валерій», – сказав Олег Куцин і додав, що питання досить завуальовано. Воно оформлено як звернення до міністра Миколи Азарова, аби було виділено фінансування. «Це виглядає, ніби рада уже згідна, тільки треба гроші. Але ми вимагаємо, аби питання, якщо й ставилося, то проходило громадські слухання і широке громадське обговорення», – наголосив голова ЗОО ВО «Свобода».  
 
Акцію підтримали «Наша Україна», УНП, Просвіта. «Батьківщина» та «Удар», на момент проведення прес-конференції, визначалися. Яку позицію займатимуть представники партії «Єдиний центр» покищо невідомо.

Захід відбудеться завтра об 11 годині. Від того, якою буде активність пересічних громадян, залежить результат. На пікет свободівці запрошують усіх, хто не згідний із теперішнім станом справ.

У свою чергу уповноважений ВО «Свобода» в Закарпатській обласній організації, народний депутат Валерій Черняков поділився першими враженнями від роботи у парламенті. Коментуючи сутички, які відбувалися під час перших двох засідань Верховної ради. «Свобода не йшла в парламент битися. Ми йшли конструктивно працювати. Але якщо ми не будемо давати адекватну реакцію Партії регіонів, то вони будуть ламати парламент, як вони робили це у тому скликанні. Завдяки нам вони отримали нормальну здачу. До нас навіть підходив Шуфрич і питає: «Скльки вас є?». Ми кажемо: «Тридцять сім». А він: «Ого, таке враження, що вас триста, ви – скрізь». Партія регіонів дуже у розгубленості, навіть не знають, як з нами поводитися...», – розповів нардеп.

Валерій Черняков планує бувати на Закарпатті щонайменше 1 раз на місяць. Незабаром буде відкрита громадська приймальня, узгоджено графік прийому громадян.

 

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
20 грудня 2012р.

Теги: Свобода, Куцин, Черняков, мова, Закарпаття, пікетування, рада

Коментарі

Сергій 2012-12-22 / 01:41:59
Це я 2012-12-21 / 00:37:41
Не треба чіплятися до слів Куцин мав на увазі, що багато хто не знає самої суті цього ганебного закону та наслідків до яких може призвести його впровадження!

дістали!! 2012-12-21 / 19:05:58
це з серії "говорити, лиш би говорити"!

петро 2012-12-21 / 17:12:38


Коментар видалено. Адмін


Ольга 2012-12-21 / 12:48:50
Люди, ви такы дивны. Основне завдання Чернякова - лобыювати ы захищати питання закарпатицыв у ВР. До чого тут ваше "фе". розберыться, а потым коментуйте

закарпатка 2012-12-21 / 11:13:16
Як всі люблять повчати закарпатців? Та розберемося ми самі, що добре, а що ні. Інше питання - де ж ви були, коли затверджували російську мову та інші в інших регіонах держави? Де ж ви були, коли іменем України дозволили це зробити?

куратор 2012-12-21 / 03:50:51
куратор Закарпатської області - дзвучить, як "сматрящій". Та не область треба "куратити", а куцинців - вони чого щоки надували і такий нікчемний результат, тобто відсутність результату, на виборах видали?

Це я 2012-12-21 / 00:37:41
О.Куцін думає, що у "глухому селі на Рахівщині та Міжгірщині" живуть тупі люди, яким можна байки розказувати? Що, там будуть угорські вивіски висіти, та потрібно буде угорську вивчати? Якщо у населеному пункті не буде 10% певної меншини, до них новий закон не стосується! А там де є меншина, місцевим не потрібно розказувати, як їм співіснувати, вони то роблять вже віками.

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи