“Мальовничий край русичів” закликає закарпатців виступити проти біометричних паспортів

Представники цієї молодіжної громадської організації уже написали лист до Президента з проханням ветувати Закон України «Про Єдиний державний демографічний реєстр» (№ 10492), ухвалений Верховною радою 2 жовтня 2012 року. У разі відсутності реакції планують провести хресний хід. Про це вони розповіли у прес-центрі “Закарпаття”.

“Мальовничий край русичів” закликає закарпатців виступити проти біометричних паспортів

 “Цей закон, з точки зору фінансового забезпечення та соціального добробуту населення, — антиконституційний, антихристиянський, антинародний, а ще передбачає впровадження системи тотального контролю. Цей закон передбачає до вже існуючої інформації про майно громадян додати їх біометричні дані”, — зазначила голова МГО «Мальовничий край русичів» Поліна Тищенко. За її словами, для лібералізації Європейським союзом візового режиму цього абсолютно не потрібно, адже ЄС вимагає документи з електронним носієм біометричної інформації (коротко — чіп) тільки для виїзду за кордон, а наші депутати стараються всі документи та посвідчення зробити з чіпами. “Якщо 22 жовтня Президент підпише Закон «Про ЄДДР» або перенесе розгляд і підписання, то ми організовуємо хресний хід з Ужгорода до Києва. Нам залишається тільки молитися”, — сказала Поліна Тищенко і наголосила, що акція запланована на 22 жовтня.

Розповідаючи про “Мальовничий край русичів”, Поліна Тищенко зазначила, що створена організація у серпні минулого року. Її головна мета — здійснення діяльності, спрямованої на задоволення та захист своїх законних соціальних, економічних, творчих, духовних та інших спільних інтересів, виховання молоді у духовному, культурному, патріотичному та спортивному напрямках, а також формування в Україні демократичного, громадського та високодуховного суспільства. Для досягнення поставленої мети «русичі» впродовж наступного року планують реалізувати 25 проектів.

На сьогоднішній день, як розповіла Поліна Тищенко, кілька проектів уже стартували. Зокрема, це екологічна програма, проекти «Карпатський АДРЕНАЛІН» та «Я люблю Ужгород». «Почали ми з екологічного проекту, тому що дана проблема набула статусу глобальної. Масштаби людського природокористування, інтенсивність господарювання, забруднення природнього середовища та імпульсивний розвиток економіки у нашій країні сформували катастрофічну екологічну ситуацію, що має значний негативний соціальний ефект: збільшення патологічних захворювань, зменшення середнього віку тривалості життя, збільшення смертності», – пояснила голова МГО «Мальовничий край русичів».

У планах членів організації – проведення у березні 2013 року І Міжнародної науково-практичної конференції «Екологобезпечний розвиток територій: проблеми та перспективи». На липень запланований еко-етнофестиваль «Чічка Карпат», мета якого – спонукати людей до вирішення екологічних проблем, виховувати ековсідомість.

«Метою іншого нашого проекту, що називається «Я люблю Ужгород», є економічний і соціальний розвиток міста й формування патріотизму та любові у дітей до рідного міста, шляхом проведення культурно-масових св’ят та заходів, що дозволяють спроектувати місто з європейськими стандартами благоустрою», – розповів керівник проекту Ігор Пожо. Він розповів, що проект стартував 4-го жовтня флеш-мобом та пригощанням дітей чотирьохметровим тортом з написом «Я люблю Ужгород». До речі, за словами Ігоря Пожо, аналогічні смачні акції проходитимуть щороку.

“У рамках проекту ми проведемо ряд флеш-мобів. Флеш-моби мають ще й соціальне завдання – організація дозвілля молоді та дітей. На даний момент репетиції проходять на відкритому просторі. Ми зверталися у міську раду з проханням виділити приміщення ще 13 вересня. Поки що лист знаходиться у заступника міського голови Юрія Белякова, однак, відповіді на нього — жодної”, —  зазначив активіст. Також він розповів, що серед заходів проекту є квести «Пошук скарбів Масарика» та «Пошук скарбів Другетів», під час яких будь хто може перевірити себе на знання міста.

Ще один проект, за словами членів організації, – «Карпатський Адреналін» – створений для популяризації здорового способу життя та активного відпочинку. “Ми організовуємо велосипедні, пішохідні та кінні походи. Найближчий кінний похід відбудеться цієї суботи, 20 жовтня, на полонину Руну. Охочі взяти участь можуть звертатися за номерами 050-884-93-90 (Поліна) та 050-169-32-84 (Ігор)”, — зазначили вони.

 

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
16 жовтня 2012р.

Теги:

Коментарі

Поліна Тищенко 2012-10-17 / 23:41:34
Доречі, учасники організації мають різні політичні переконання і є прихильниками різних кандидатів у нар.деп. та політичних сил. Особисто я не вважаю, що є опозиція. якщо переглянути роки всіх законодавчих документів, які сприяють встановленню тотального режиму - то "ноги ростуть" з років опозиції при владі... 2005-2006...

Поліна Тищенко 2012-10-17 / 23:35:11
Ми не йдемо проти влади. Це висловлення своєї думки та звернення до гаранта влади народу - Президента, а він представляє владу. http://blogs.korrespondent.net/users/blog/mgomalovnichijkrairusi4iv/a80979 - це моя стаття. Чому я проти, з точки зору християнської та встановлення тотального режиму.
Ми за захист законних інтересів та відстоюємо свою точку зору.
Хто ж тоді приймає рішення і ставить завдання? - ми, члени організації... вирішили, то й робимо... Кожен вільно висловлюється. Навіть самі нереальні ідеї, а потім разом думаємо чи так і працювати чи щось змінити, доповнити і як би можна це реалізувати, далі рахуємо витратну частину,... пошук спонсорів, якщо потрібно...

Чікі-Пікі 2012-10-17 / 09:25:03
Хто ж тоді приймає рішення і ставить завдання? От як ви вирішили, що треба рухатися "проти біометричних паспортів"? Екологія, дозвілля молоді, культура - так, але навіщо йти проти влади? Для того там зверху є опозиція.

Поліна Тищенко 2012-10-17 / 01:01:14
Нас ніхто не фінансує. Кожен може приєднатися, хто готовий працювати 2-5 год. на тиждень для розвитку нашого краю та України, в цілому. Контактний номер 050-884-93-90

оксана 2012-10-16 / 22:12:27
не повірите, але ніхто. Вони працюють на громадських засадах. Знаю точно, бо моя подруга там активно зайнята

Чікі 2012-10-16 / 22:06:35
А хто вас фінансує? Русскій мір? Сидор з русинами? Балога?

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи