«Закарпатрибокомбінат» хочуть зробити «лежачим», а потім прибрати до рук — Василь Олексик

Вийти до преси директора ПрАТ “Закарпатрибокомбінат” Василя Олексика змусила стаття під назвою “Озерний спрут Закарпаття”, одночасно розміщена у кількох обласних ЗМІ минулого тижня. За його словами, інформація про нібито численні порушення з боку керівництва підприємства та незаконне заволодіння акціями акціонерів є продовженням війни, розпочатої ще кілька років тому. Зараз вона перейшла у площину інформаційної.

«Закарпатрибокомбінат» хочуть зробити «лежачим», а потім прибрати до рук — Василь Олексик

За словами Василя Олексика, сьогодні на підприємстві працює та своєчасно отримує зарпату 81 працівник, зарплата яких становить від 2000 гривень. Трудовий колектив обурений інформацією, що поширилася ЗМІ, адже сприймають все на свою адресу. Про те, що матеріал замовний, свідчить тон, в якому він написаний, та ряд допущених помилок. «Автор взагалі не володів інформацією про приватизацію та діяльність ПрАТ «Закарпатський рибокомбінат», адже, по-перше, підприємство ніколи не являлося стратегічним підприємством. По-друге, водні об’єкти не підлягають приватизації взагалі, вони лише передаються в користування на умовах  оренди. По-третє, «Закарпатський рибокомбінат» не експлуатує природні ресурси взагалі, тим більше вандальним способом. Він займається вирощуванням живої риби від малька до товарної риби. Що стосується твердження автора статті про те, що підприємство не сплачує податків, так це взагалі абсурд, адже щорічно підприємство сплачує більше 1 мільйона гривень. Погодьтеся, далеко не кожне підприємство сплачує стільки податків, тим більше сільськогосподарське. Не менше вразила в статті розповідь про нібито фальсифікацію мною протоколу загальних зборів акціонерів у 2006 році під час приватизації пакету державної частки в розмірі 25% та примушування працівників до продажу акцій, а також списання «наліво», як зазначено в статті, якихось 7 тон виловленої риби. Не можу погодитися з таким висловлюванням автора, оскільки він, пишучи дану статтю, виконував чиєсь брудне замовлення. Як інакше пояснити те, що автор навіть не знав, коли було приватизовано державну частку акцій у розмірі 25%? Насправді це було у далекому 2002-му, а не 2006-му році, як це зазначено у статті», — пояснив директор.

Василь Олексик наголосив, що усі «нападки» відбуваються на основі того, що діяльність підприємства трактують, відносячи його до спеціального товарно-рибного господарства, яким рибокомбінат не являється. ПрАТ «Закарпатрибокомбінат» — товарно-рибне господарство. Різниця — суттєва. Адже господарства, що належать до першої групи, вирощують рибу у природніх умовах (воду зі ставка не спускають, на період нересту рибу не виловлюють і самостійно не зариблюють), а ті, що другої — навпаки. Так само Василь Олексик наголосив, що комбінат займається не виловом риби, а її вирощуванням. Тим не менше, знаходяться люди, які і закон, і інструкції перекручують на власний лад, намагаючись «зробити підприємство лежачим, а потім прибрати його до рук».

Наприклад, за словами Василя Олексика, у 2008 році стороннім акціонером була здійснена спроба рейдерської атаки на підприємство, який підбурив декількох акціонерів звернутися до суду з позовом про визнання недійсним протоколу загальних зборів товариства та викуп 25%. Але рішенням Мукачівського міськрайонного суду від 23 липня 2008 року в позові їм було відмовлено та встановлено, що загальні збори відбулися у повній відповідності до чинного законодавства. Розуміючи хибність своїх припущень, акціонери самі відізвали свою апеляційну скаргу на дане рішення суду. Це підтверджується ухвалою апеляційного суду Закарпатської області від 12 вересня 2008 року.

Отже, інформацію про списання 7 тон «наліво» і про примушування акціонерів до продажу  акцій Василь Іванович назвав «абсолютним наклепом». На питання, хто ж зацікавлений у поширенні інформації, що дескридитує його честь і гідність, директор із стовідсотковою впевненістю відповісти не зміг.  Він сказав, що «не маючи конкретних доказів чиєїсь причетності я не можу нікого достовірно звинувачувати, проте напевно наші скромні здобутки не залишають когось байдужими, адже завдяки нашим з колективом зусиллям вдається працювати із прибутком, що дозволяє триматися на плаву у цій нелегкій фінансовій ситуації. Напевне, все ж таки, це ті люди, які у 2008 році уже намагалися захопити рибокомбінат. Тепер вони розпочали інформаційну війну».

Про те, що правда на стороні керівництва «Закарпатрибокомбінату» свідчить і те, що сьогодні апеляційний суд Закарпатської області залишив без змін рішення Берегівського районного суду, котрий своїм рішенням зобов’язав Анатолія Сорокіна, голову «Закарпатдержрибохорони», спростувати недостовірну інформацію стосовно незаконної рибогосподарської діяльності Василя Олексика, розміщену на сайті управління. До речі, Василь Олексик зазначив, що підприємство виграє усі суди проти рибінспекції, а це про щось уже та й свідчить.

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
05 вересня 2012р.

Теги: Олексик, рибокомбінат, акціонери, наклеп,

Коментарі

марфа 2012-09-13 / 23:23:03
погоджуюсь, по ньому видно.

Нік 2012-09-13 / 23:13:48
Олексик - порядочна і працьовита людина

зелений 2012-09-07 / 09:42:56
Уксусе ти хоч розумієш різницю між надрами і природніми ресурсами?

test 2012-09-06 / 21:29:18
test

муся 2012-09-06 / 14:11:05
бабцю, йди спати)

бабця 2012-09-06 / 13:22:57
так бим мало свіжої рибки поїла, але немаву гроший...

рибак 2012-09-06 / 12:00:58
Для Уксуса, шановний Уксус якшо ви у хліві чи в дворі розводите курей чи свиней то я теж спокійно можу прийти і їх вирізати? Конституція. Рибаль там де шось вклав!

прокурор 2012-09-06 / 11:13:56
ВУкраїні ще єй таке поняття як приватна власність. Навіть при совдепії на колгоспних ставках не пускали купатись і рибалити.

Уксус 2012-09-06 / 10:36:44
За Конституцією України, КОЖЕН громадянин може користуватися надрами природи, тобто я спокійно можу прийти до п. Олексика на озера порибалити або покупатись. Дзуськи. Охорона, собаки. "Приватна власність", і патологічна жадібність "власника". А як же Конституція п. Олексик?

антирейдер 2012-09-06 / 01:21:37
Типова спроба рейдерства: спочатку інформаційна артпідготовка, а потім люди в масках, проплачені міноритарним акціонером, захоплюють офіс і починають володіти бізнесом. Тому добре, що п.Олексик вчасно вийшов на люди з цією інформацією. Але треба сокотитися.

Василина 2012-09-06 / 01:12:29
Знаю Олексика особисто. Дуже хороша і порядна людина. А те, що хтось намагається прибрпти до рук пітприємство - гооврить лише про те який бардак у нашій країні. і жлдні вибори ситуацію не змінять...

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи