Евакуйовані з Київщини коти й собаки проживають у селі на Ужгородщині у волонтерському притулку (ФОТО, ВІДЕО)

Евакуйовані з Київщини коти й собаки проживають у селі Барвінок на Ужгородщині в притулку, який створили волонтери фонду “Кожен має другий шанс”. Про це Суспільному розповіла волонтерка Ольга Барна.

Евакуйовані з Київщини коти й собаки проживають у селі на Ужгородщині у волонтерському притулку (ФОТО, ВІДЕО)

За її словами, притулок працює з 2017 року. Зараз тут 70 шість собак та близько 30 котів. Всього за час повномасштабної війни волонтерам з Києва вдалося евакуювати до притулку “Кожен має другий шанс” понад 140 тварин. Яка ситуація у притулку зараз, — дізнавалося Суспільне.

У притулку для тварин у селі Барвінок є 34 вольєри. До постійних мешканців помістили евакуйованих із міст, де відбувалися бойові дії. Дві собаки приїхали з Бучі та Ірпеня. Усього 9 квітня евакуювали 11 собак.

Волонтерка Ірина Мандрик розповіла: “Вони їх просто кого могли, того забирали з вулиці. Ловили, виловлювали, і привезли. Є поранені, є один з пластиною, але він на перетримці. Ці саме контактні. Інші досить бояться, і особо до них не пристаю, хай заспокояться і зрозуміють, що все гаразд”.

До притулку “Кожен має другий шанс” привозять тварин волонтери з Києва. Деяких вдалося влаштувати закордоном.

“Деякі переселенці відправлялися, деякі чекають відправку, але це для того, бо потрібно нам їх прочіпувати, вакцинувати проти сказу, почекати карантин, завести паспорт і таким чином ми можемо відправляти. З притулку у нас відправлено було 13. Перша частина уже знайшли родини у Лондоні, а друга частина зараз в Німеччині. Знайдуть родини. Я гадаю, що усе буде добре, а як ні, то ми їх любимо тут”, — сказала Ірина Мандрик.

Живуть у цьому притулку також кішки та коти. У будиночку на 20 квадратних метрах проживає майже тридцять тварин. Серед них є й евакуйовані з Бучі, Броварів та інших міст. Усього за час повномасштабної війни евакуювали понад 140 тварин. З кормом притулку допомагають волонтери.

“Це все лежить на плечах волонтерів і добрих людей, які дуже люблять тварин. Зараз у ці важкі часи, слава Богу, дуже щиро дякуємо, допомагають нам і європейські країни, поблизу, які тут знаходяться, допомагають кормами, ліками, чіпами, переносками, лежанками. Наші дівчата відправляють допомогу в Україну, де зараз проводяться або проводилися бойові дії — Ірпінь, Буча, Київ, Миколаїв, там де можливо доставити, вони туди стараються доставити ту гуманітарну допомогу для тварин”, — розповіла волонтерка Ольга Барна.

 

12 квітня 2022р.

Теги: притулок, тварини, коти, собаки

Коментарі

777 2022-04-12 / 11:50:44
Молодці, дякуємо!

НОВИНИ: Блоги