Перед проходженням медогляду в закарпатському військкоматі призовники здали тест на COVID-19 (ФОТО, ВІДЕО)

Медогляд проходили сьогодні юнаки в Закарпатському обласному військкоматі. Їх перевіряли, чи придатні вони до строкової військової служби за станом здоров’я.

Перед проходженням медогляду в закарпатському військкоматі призовники здали тест на COVID-19 (ФОТО, ВІДЕО)

Нагадаємо, 1 квітня в Україні почався весняний призов. Із Закарпаття мають направити 330 людей, — ідеться в розпорядженні Кабміну від 24 березня цього року.

На медогляд приїхали кількома групами юнаки та дорослі віком від 18 до 27 років. Із Мукачівщини до військомату направили і 18-річного Дмитра Попойлика.

"Прийшли роки — потрібно відслужити, — сказав юнак. — Як кажуть, віддати честь своїй країні. У Сваляві проходили медкомісію. Проблеми виявили лише з очима. За іншими статтям підходжу. Сказали, що я буду придатний, але не для стройової".

18-річний Віталій Тернощак із Рахівщини теж серед тих, хто чекав на медкомісію.

"Важко сказати, чому хочу піти служити. Це тільки для себе. Куди направлять, ще не знаю. Вже пройду медкомісію — буду бачити, куди", — сказав Віталій.

Спочатку юнаки пройшли огляд у себе в районах. Також здали тест на COVID-19. Лише після одержання негативного результату їх почала оглядати обласна комісія. З Ужгорода та Ужгородського району наразі є близько 20 призовників, яких можуть відправити на строкову службу, — сказав військовий комісар об’єднаного міського військомату Ігор Тищук.

"На базі обласного збірного пункту вони пройдуть контрольний медичний огляд складом обласної медичної комісії. Якщо обласною медичною комісією буде встановлено, що хтось із них має якісь скарги або непридатний, тобто помилилися в районі призовні комісії, він буде направлений на додаткове медичне обстеження. До лав Збройних сил юнаки, які мають проблеми зі здоров’ям або можуть бути визнані непридатними до проходження строкової служби, не будуть відправлені", — пояснив Ігор Тищук.

За словами військового комісара, перші команди відправлять 6 квітня пообіді, зокрема, до підрозділів на Житомирщину та Київщину. Очікують, що поїдуть майже 80 призовників із нашої області.

Загалом ті, хто не має права на відстрочку чи звільнення від проходження служби та кого визнають придатними за станом здоров’я, служитимуть у Збройних силах України, Держспецслужбі транспорту, Нацгвардії, а також Держприкордон службі. До зони проведення Операції об’єднаних сил їх не направлятимуть.

06 квітня 2021р.

Теги: призов, військкомат, медогляд, тест, COVID-19

НОВИНИ: Блоги