Для проходження медогляду школярам на Закарпатті досить відвідати один кабінет (ВІДЕО)

Медогляд у всіх лікарів школярам цьогоріч перед навчальним роком проходити не потрібно. Досить відвідати один кабінет. Про це Суспільному нині розповіла завідувачка шостої амбулаторії в Ужгороді Тетяна Пшенична. Каже: під час карантину скоротили і час перебування в лікаря до 20 хвилин.

Для проходження медогляду школярам на Закарпатті досить відвідати один кабінет (ВІДЕО)

Присідання, вимірювання тиску — сімейна лікарка перевіряє, чи витримує 13-річний Іштван фізичні навантаження. Перевіряє також, які у школяра зір, слух, зріст, вага та інші показники. Тільки після цього виписує довідку.

Сімейна лікарка Світлана Мігляс розповіла: якщо в дитини всі показники в нормі, то медогляд триває до 20 хвилин.

"Міряємо Руф’є: це міряється тричі тиск, виводиться формула, потім я дитину оглядаю: перевіряю зір (у нас у кожному кабінеті є таблиця), перевіряю поставу. Також по амбулаторній карточці дивлюся, чи є в нас усі щеплення", — розповіла лікарка.

Ужгородка Ірина Шимон на медогляд привела двох дітей, її донька Данієла цього року першокласниця. Каже: тепер питання медогляду вирішити набагато легше — за попереднім записом ідеш до лікаря і в одному кабінеті проходиш усі необхідні обстеження.

Цьогоріч аналізи перед школою не потрібно робити, якщо дитина вже здавала їх упродовж 2020, каже завідувачка шостої ужгородської амбулаторії Тетяна Пшенична.

"Якщо у мами є якісь скарги або бачить, що щось не так із дитиною або раптом з’являється якийсь діагноз, тоді направляємо до спеціалістів. До них теж немає скупчення під час карантину, тому що ми пишемо електронне направлення. Мамі на телефон приходить смс із цифрами", — пояснила Тетяна Пшенична.

За словами лікарки, перед початком навчального року батькам потрібно звернутися до сімейного лікаря, пройти медогляд в одному кабінеті, забрати довідку про стан здоров’я учня і віднести до школи.

15 серпня 2020р.

Теги: медогляд, школярі

НОВИНИ: Блоги