Вимагаючи створення ОТГ, у Бедевлі на Тячівщині люди впродовж 8 годин блокували дорогу (ВІДЕО)

Об'єднати в одну ОТГ села Бедевля та Біловарці, що на Тячівщині, вимагають місцеві мешканці.

Вимагаючи створення ОТГ, у Бедевлі на Тячівщині люди впродовж 8 годин блокували дорогу (ВІДЕО)

У селі Бедевля Тячівського району у вівторок, 18 лютого, протягом восьми годин перекривали дорогу. Люди зібралися близько десятої ранку біля залізничного переїзду.

Затор на дорозі у селі Бедевля Тячівського району. 18 лютого мешканці села перекрили шлях автомобілям, які їдуть у напрямках Тячева та Рахова. Про акцію розповідає мешканець Бедевлі Василь Вайнагій.

ВАСИЛЬ ВАЙНАГІЙ, організатор мітингу

Акція – без кінця, доки ми не переможемо. Ми вже об’єдналися – Бедевля – Біловарці, вже сформована громада. Всі проголосували. Весь цикл документів пройдений. Всюди затвердження позитивне. Але ні з того, ні з сього затормозили. Про нас всі знають, губернатор. Ми відправили документи і чекаємо рішення у Києві. Якщо позитивно – зразу всі «знімаються», всім дякуємо. Якщо негативно – щоб всі знали – у Тересву ми не підемо.

Катерина Оласдекет їде з Усть-Чорної до Виноградова.

КАТЕРИНА ОЛАСДЕКЕТ, водійка

Я розумію ситуацію людей, котрі мають боротися за свої права, інакше їх не вислуховують. Громада не приймає рішення. Але цей процес повинен регулюватися. Мені шкода, що поліція займає лише роль спостерігачів. Хтось має на себе взяти відповідальність. Це не має бути хаос, маса, яка ходить туди сюди.

ВАСИЛЬ ШИМОН, начальник Тячівського райвідділу поліції

Давайте без коментарів. Спочатку поможемо людям проїхати, а потім будемо коментувати все, що вас цікавить.

Ситуацію, яка склалася у Бедевлі, не можна вирішити на обласному рівні, адже при формуванні перспективного плану громад у Кабінеті Міністрів України не повірили у спроможність Бедевлянської ОТГ, розповідає експерт з децентралізації ІВАН ДЕМ’ЯНЧУК.

ІВАН ДЕМ’ЯНЧУК, експерт з децентралізації

Бедевлянська громада після анонсування тих всіх речей, які плануються там (зібрання акцизу, багато речей), є великі сумніви, що вона може бути спроможною. Вони знаходяться між більш потужними двома населеними пунктами. Це селище Тересва і Тячіська ОТГ. Тобто насправді вони могли би бути з тією або іншою об’єднаною територіальної громадою більш розвинуті, ніж самостійно.

19 лютого 2020р.

Теги: блокування, дорога, Бедевля

НОВИНИ: Блоги