Тариф у 7 гривень за проїзд у громадському транспорті Мукачева може вступити в дію з 1 березня (ВІДЕО)

Мешканці Мукачева впродовж місяця можуть вносити свої зауваження та пропозиції до проєкту рішення, оприлюдненого на сайті міськради.

Тариф у 7 гривень за проїзд у громадському транспорті Мукачева може вступити в дію з 1 березня (ВІДЕО)

Автобусна зупинка у Мукачеві. Мешканці міста Марія Сливка та Сергій Кукла щодня користуються громадським транспортом. Про подорожчання тарифу на проїзд говорять:

МАРІЯ СЛИВКА, їздить маршруткою 

Якщо буде 6-7 гривень – це нормально. У Києві так само. Якщо уже збільшиться, ну, що робити.

СЕРГІЙ КУКЛА, їздить маршруткою 

7 гривень? Ну багато канєшно. Але в нашій страні знаєте, все йде не вниз, а вверх. Так що я не знаю. У них, навєрно, є своя калькуляція, по якій вони то всьо рахують: бензин і т.д і т.п. Вони ж не будуть собі в убиток робити.

З проханням підвищити тариф на проїзд у громадському транспорті до мукачівського міськвиконкому звернулися приватні перевізники. Автобуси одного з них - Андрія Бахтіна, їздять за маршрутами №7, 9 і 15.

АНДРІЙ БАХТІН, приватний перевізник 

Як вид діяльності маршрутні перевезення стали нерентабельними. І багато перевізників одказуються от маршрутів і такі райони, як «Черьомушки» і «Росвигово» не мають ніякого сполучення, тобто нема автобусів. І саме тому вирішили на 7 гривень, щоб сполучати.

В'ЯЧЕСЛАВ ГАСИНЕЦЬ, начальник управління міського господарства Мукачева

Члени комісії уточнювали розрахункові дані, подані самими перевізниками. Їх розрахунок був 8,50. І після дискусії, коригування деяких показників, прийнято рішення пропонувати виконавчому комітету підняти тариф до 7 гривень. Також ставиться вимога перевізникам забезпечити автобуси gps-трекерами, щоб відслідковувати їхній рух по маршруту.

Зараз у Мукачеві пасажирів перевозять 38 автобусів, 20 з них – комунальні, розповідає керівник «Мукачівпастрансу» Олександр Бідзіля.

ОЛЕКСАНДР БІДЗІЛЯ, директор "Мукачівтранспас"

Що стосується нашого підприємства, то в принципі тариф 7 гривень є логічним і правильно розрахованим. Бо у нас, як комунального підприємства – все офіційно: податкове навантаження, платимо офіційні зарплати, утримуємо базу, автобуси і все решта. І тому для нас 7 гривень є логічним і адекватним тарифом.

Востаннє тариф на перевезення пасажирів у громадському транспорті Мукачева збільшувався у травні 2018 року і поки становить 5 гривень.

23 січня 2020р.

Теги: тариф, транспорт, проїзд

НОВИНИ: Блоги