На Виноградівщині нарешті, після десяти спроб, відбулося "земельне" судове засідання над екс-сільським головою (ВІДЕО)

На Виноградівщині нарешті відбулося судове засідання у справі Матіївського екс-сільського голови.

На Виноградівщині нарешті, після десяти спроб, відбулося "земельне" судове засідання над екс-сільським головою (ВІДЕО)

Перебуваючи на посаді, він виділив землю родичам. Наразі суд з’ясовує, чи був там так званий конфлікт інтересів, чи все ж таки закон колишній чиновник не порушував.

Судові засідання у справі екс-сільського голови Матійова відкладали мало не 10 разів. У жовтні – скоро рік, як позов від Матіївської сільської ради у суді, а розгляди постійно відкладали. Причини – найрізноманітніші. І от нарешті засідання відбулося.

Нагадаємо, Василя Сагайдака звинувачують у тому,що перебуваючи на посаді Матіївського сільського голови, тобто будучи особою уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування діючи в інтересах близьких осіб – дружини та сина не вжив заходів щодо недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів та невідкладно не повідомив колегіальний орган, під час виконання повноважень, про наявність конфлікту інтересів. Чоловік себе винним не вважає і стверджує, що в довільній формі повідомив депутатів сільської ради про те,що це його родичі.

Проте у протоколі засідання сесії, на якій виділяли землю родичам колишнього сільського голови не вказано ніяких відомостей про те, що чоловік повідомляв про цю ситуацію. Тодішній секретар виконкому, яка вела протоколи засідань, стверджує, що її ніхто не вчив їх писати.

Можливо, це й так, проте на суді був присутній свідок – Юрій Рацин, який стверджує, що в той період надавав юридичні послуги голові села і відвідував сесії сільської ради. А тому юридичні консультації працівники сільської ради і секретар виконкому також отримували.

На так звані технічні порушення ніхто не звернув тоді уваги. Між іншим, свідок Полачек зауважила, що всі копії рішень виконкому вона носила у прокуратуру, і якщо порушення були – чому прокуратура на них не реагувала. Це питання залишилося відкритим.

Наступне ж судове засідання має відбутися 9 жовтня. Залишається сподіватися, що до того часу не продадуть ділянку, за яку Матіївська сільська рада судиться з екс-головою. А прецедент уже був. Берегівська місцева прокуратура 5 вересня 2017 року подала позов про визнання недійсним та скасування прав власності на землю. Поки справу відкривали, 11 вересня 2017 року відповідачі відчужили спірні земельні ділянки. Тож чи вдасться Матіївській сільській раді повернути землі, дізнаємось в жовтні.

07 вересня 2018р.

Теги: земля, голова, суд, сільрада

НОВИНИ: Блоги