Бізнесмен і батько 4-х дітей з Іршавщини вже незабаром знову добровольцем повернеться на східний фронт (ВІДЕО)

Він успішний бізнесмен та батько 4 дітей. Житель Іршавщини вирішив стати добровольцем - відразу після того, як побачив по телевізору парад полонених у Донецьку. Чоловік нині повернувся на ротацію. Однак уже за тиждень-другий знову збирається повернутись на схід захищати батьківщину.

Зустріли добровольця Михайла знадвору. Він саме чистив від снігу свій бойовий транспорт – подарунок громади села Довге для бійця-земляка. Чотирьохколісна “ластівка” - так він називає мікроавтобус - не раз виручала на фронті. Синьо-жовті смужки та тризуб на капоті, переконує Михайло, приносили на передовій удачу. Проте найбільше гріють душу дитячі малюнки, які стали теж частиною “ластівки”.

Йти на війну чоловіка ніхто не примушував. У нього 4-ро дітей, любляча дружина і успішний бізнес. 15 років він займається декоративним різьбленням по дереву і заробляє цим собі на хліб. Проте серпневі новини з фронту його приголомшили.

Як потрапив в армію, Михайла закріпили за артилерійською батареєю 24-ої окремої механізованої бригади Яворів. Її на фронті називали залізною, адже вела прицільний вогонь по ворогу, як от на свято Покрови, коли ДНР-івські козачки розгулялися, а на них 36 годин безперестанку сипали снаряди.

Перші розчарування припали на “мінський” вересень, коли нашим військам жорстко і надовго зв’язали руки. Щодо ситуації на передовій, то жодних панічних настроїв у війську нема. Михайло переконує, що в бою армійці не мають часу думати над прорахунками генштабу і кволим реагуванням керівництва держави.

Висловився доброволець і стосовно нещодавніх нововведень із закриттям кордонів. За майже рік військового протистояння, каже пан Михайло, влада не спромоглася підняти дух серед населення. Навпаки, своїми діями вона дискредитує принципи Майдану, та все більше відвертає від себе людей, що аж ніяк не на користь військовій кампанії, яка ведеться на Донбасі. Обіцянки держави, що учасники бойових дій матимуть “кредитні канікули”, за ними зберігатиметься робоче місце і заробітна плата та багато інших соціально важливих пунктів – не були виконані. Не кажучи вже про відсутність відшкодування або матеріальну підтримку пораненим на лікування і реабілітацію – все це примушує бійців навіть там на передовій задуматись над несправедливістю і якби не волонтери – держава б не встояла.

06 лютого 2015р.

Теги: бізнесмен, батько, доброволець, східний фронт

НОВИНИ: Блоги