У перечинських Пастілках буде міст із замками закоханих

Для невеличкого села зведення нового мосту – неабияка подія. Особливо якщо до цього на його місці стояла нетривка дерев’яна лавка, яку руйнував замалим не кожен паводок. Ніби й невеликий потічок у Пастілках, а, як усякий гірський, за доброго дощу стає спустошливим і грізним. Зроблену сільськими чоловіками лавку з берега на берег вода трощила часто й нещадно, на місяці́ роблячи з одного маленького села на якихось 300 мешканців, два ще менші.

У перечинських Пастілках буде міст із замками закоханих

 

 

До того ж, за словами голови Дубриницької сільської ради Любові Лавер, об дерев’яний мостик під час великої води чіплявся будь-який корч чи колодиця через те, що був надто низьким. Під лавкою утворювалися скупчення, вода збиралася й заливала вулиці та частину села. То ж людям щоразу доводилося як не зводити, то принаймні ремонтувати міст. Котрась із останніх повеней вкотре забрала пастілківську лавку.

І ось замість неї виріс бетон­ний міст, що з’єднав вулиці Шевченка й Гагаріна. Тепер уже й на автівці легко дістатися другого берега. На міцність випробував споруду 3,5-тонний каток, а загалом конструкція може витримати транспорт завважки до 5 тонн. Утім найголовніше – тепер усі люди зможуть дістатися сільської церкви й кладовища. До речі, як відзначила Любов Лавер, спершу не вірилося, що таки матимуть новий міст. Навіть бояли­ся кудись переміщати свою дерев’яну лавку. Але переконалися, що справа таки піде тоді, коли почала прибувати важка техніка. І от через кілька тижнів новенький міст з’єднав дві половинки села. А сільська рада, своєю чергою, з допомогою місцевих підприємців побудувала під’їзну дорогу з двох боків. 

Першою по новому бетонному мосту в невеличкому селі Пастілки на Перечинщині після традиційного перерізання стрічки пішла пара молодят – минулої суботи саме святкували весілля. Вони ж і закріпили на мості символічний замок – на нього на все життя замкнули своє кохання. Тепер у Пастілках за прикладом Ужгорода теж буде традиція – чіпляти на переході колодиці кохання.

Міст удалося звести за підтримки нашого земляка, міністра МНС Віктора Балоги.

Сільський голова розповіла, що Віктор Іванович пам’ятав про місцеву проблему й запропонував допомогти її вирішити. Передав вітання від Віктора Івановича та виконав почесну місію відкриття депутат обласної ради, голова комісії з питань освіти та науки, ректор (протягом 2005–2012 рр.) найбільшого на Закарпатті ви­шу – Ужгородського національного університету – Микола Вегеш. Місцеві жінки благодійникам заспівали щиру пісню і навіть «Многая літа». Бо, розповідають у селі, навіть не сподівалися мати надійний міст. До таких маленьких населених пунктів, як їхні Пастілки, кажуть, високі посадовці рідко заглядають. Тому дуже вдячні, що Віктор Балога допоміг вирішити болісну сільську проблему. Жінка, яка наприкінці урочистостей попросила слова, зазначила, що міністр МНС – таки справжній закарпатець, його кожен гордо називає земляком, бо Віктор Іванович знає всі проблеми краю і, найголовніше, допомагає їх вирішувати

А ще в Пастілках добре па­м’­я­тають, як 5 років тому, коли за­вели в село газ, відзначити подію приїхав тоді перший заступник голови обласної адміністрації, а нині голова обласної ради Іван Балога.

Лариса Романюк

19 серпня 2012р.

Теги: Пастілки, міст, Балога

Коментарі

Чомолячка 2012-08-20 / 13:12:42
Молодець Вегеш, якщо запросив в свою команду Грицика і Лабича. Перечинщина за Вегеша!

із Пастілок 2012-08-20 / 11:54:32
Ми дуже дякуєме пану Балозі за таку допомогу і ми не можемо не голосувати за представника Єдиного Центру, коли на відкритті мосту з Вегешем приїзжали агітувати нас за нього такі великі цімбори як Грицик і Лабич. А раз, так то народ і парія єдині!

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи